Review Apple AirPods

Am de aproape o săptămână niște Apple AirPods. Pentru cine nu știe, AirPods sunt căștile fără fir realizate de cei de la Apple. Am decis să mi le cumpăr deoarece sunt un companion mult mai confortabil atunci când fac sport, dar și atunci când am conferințe pe Skype.

Review Apple AirPods

Calitatea sunetului Apple AirPods

Calitatea sunetului este identică cu cea a unor căsti Apple cu fir. Chiar nu am observat nici o diferență. Totul se aude impecabil. Este o plăcere să asculți muzică la aceste căști wireless.

Atunci când ascult muzică sau am o conferință pe Skype, le folosesc pe ambele. Însă atunci când sunt la volan, folosesc AirPods pe post de hands-free și îmi este necesară doar o cască. Astfel, aud foarte bine și convorbirea, dar pot fi atent fără probleme și la sunetele din trafic.

Ambele căști au microfon, așa că poți folosi la volan fie casca stângă, fie casca dreaptă, fie pe ambele. Nu contează. Indiferent cum le folosești, calitatea e bună.

Cât ține bateria la AirPods

O săptămână este suficientă pentru un review Apple AirPods. Bateria ține aproape 5 ore de ascultat muzică în continuu și cam 3 ore dacă le folosești la conferințe pe Skype.

În cazul în care folosești câte o cască, pe rând – să zicem când ești la volan, acestea se descarcă individual. Adică folosești o cască 5 ore, după aia folosești cealaltă cască încă 5 ore.

Bine, nu vei face acest lucru, iar autonomia căștilor AirPods nu ar trebui să-ți creeze îndoieli. Pentru că aceste căști se încarcă foarte rapid în carcasa lor.

Cu o carcasă de AirPods încărcată full poți să folosești căștile AirPods vreo 24 de ore. Plus că în 15 minute căștile se încarcă cât pentru 3 ore de muzică.

Cum e să folosești AirPods

Cutie AirPods

Mișto! Pe bune, sunt chiar mișto. Am crezut că o să le pierd, că o să le scap, că le iau degeaba și că nu le voi folosi. Nici vorbă. Folosesc căștile aproape zilnic.

Review Apple AirPods: Chestii cool

Căștile știu când le ai în ureche și când nu. Le pui în ureche, se conectează automat. Le scoți din ureche, trec pe silențios automat.

Spre exemplu eu mai fac sport în casă și fiică-mea vrea să-mi mai spună câte ceva. Telefonul e pe undeva prin casă, însă e suficient să scot o cască din ureche ca muzica să se oprească.

Scot casca, oprește muzica, vorbesc, pun casca înapoi, muzica trece de pe pause pe play. Cool!

O altă chestie mișto este utilizarea Siri. Eu chiar folosesc Siri. Spre exemplu, am abonament la Apple Music pentru toata familia.

Este suficient să-mi pun căștile, să bat de două ori pe o cască (așa se activează Siri din AirPods) și apoi să zic ”Play some workout music” sau ”Play some hip-hop workout music”.

Și asta e tot! Siri se conformează și muzica dorită începe să îți cânte în căști. La fel se întâmplă și dacă vrei o melodie specifică, de exemplu ”Play 50 Cent – In Da Club”.

Foarte util și la volan, când apeși de două ori casca și zici ”Call my wife”, ”Call my father”, ”Call Mihai Popescu” etc.

O altă chestie pe care merită să o menționez este că Apple AirPods sunt cu adevărat niște căști wireless care îți oferă libertate de mișcare. La un moment dat voiam să-mi cumpăr Google Pixel Buds, care sunt tot niște căști wireless.

Diferența dintre căștile Google și căștile Apple este că AirPods sunt total independente una de cealaltă. Adică nu sunt legate de nici un fir între ele. Pe când căștile de la Google sau majoritatea altor tipuri de căști wirelees sunt legate cu un fir între ele.

Deci, dacă ești în căutarea unor căști wireless poți să iei serios în calcul opțiunea Apple AirPods, deoarece sunt printre puținele căști wireless care funcționează individual.

Review Apple AirPods: Chestii uncool

Casti AirPods

Cutia căștilor prinde fire de mizerie sau de păr destul de rapid în partea superioară. Este albă, iar pe alb se vede mizeria imediat. Trebuie întreținute bine.

Cutia căștilor ar merita o husă, deoarece este atât de mică și uneori pare atât de fragilă încât dacă o scapi, ai senzația că daunele vor fi mari.

Căștile sunt mici, iar posibilitatea de a le pierde este destul de mare. Recomand mai degrabă un șnur antipierdere decât un dispozitiv antipierdere, pentru că șnurul e mai cool.

Review Apple AirPods: Concluzii

Recenzie Apple AirPods

Eu mi le-am cumpărat de pe Olx cu 600 lei, noi, dar fără garanție. Probabil că dacă mi s-ar strica acum, mi-ar părea rău. Dacă vrei să-ți cumperi AirPods noi, cu garanție, ia-le de aici.

În rest, pot să spun că sunt foarte mulțumit de această achiziție, chiar dacă la început credeam că voi avea remușcarea cumpărării. Dacă ai vreun mic gând să-ți iei AirPods, go for it!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „Review Apple AirPods”

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.