Reteta mea de vin fiert

Am o rețetă de vin fiert pe care s-ar putea să doriți să o încercați dacă tot e sezonul rece, sezon în care un vin fiert merge ca uns. De fapt, e rețeta Irinei, dar eu am preluat-o și am adaptat-o puțin.

Înainte de a începe trebuie să pregătești câteva ingrediente. Cel mai important ingredient e, bineînțeles, vinul. Eu am folosit un vin roșu demisec pe care l-am cumpărat din comerț. Dar nu e neapărat cel mai bun vin, așa că nu am să-i menționez numele. Merge și cu vin roșu sec. Fiecare cu vinul pe care îl preferă. E treabă de gust aici.

Apoi, pregătești un măr de dimensiuni medii, o portocală, scorțișoară, zahăr și piper negru. Eu n-am avut în casă decât scorțișoară măcinată și piper negru măcinat. E de preferat să folosești piper negru boabe și scorțișoară sub formă de bucăți mai mari. Trebuie să mai pregătești o oală pe măsura cantității de vin fiert pe care vrei să o prepari. Eu am folosit o oală relativ micuță, pentru că nu am făcut prea mult vin fiert, dar dacă ai prieteni în vizită trebuie să te pregătești cu o oală mai mare și o cantitate de vin pe măsură.

Mărul și portocala se spală bine sub jet de apă. Iei mărul și îl tai în bucăți. Nu e nevoie să îl cureți de coajă. De la portocală îți va trebui doar coaja. Îți recomand să iei coaja portocalei cu un cuțit, ca să mai rămână și ceva pulpă de portocală pe ea.

Înainte de a pune vinul în oală, pune acolo bucățile de măr și cojile de portocală. Peste ele adaugă piper, scorțișoară și trei linguri de zahăr. Nu știu să vă spun cantități exacte, dar veți observa ce și cum în poze. Eu am preparat cam un litru de vin fiert cu ce veți vedea în poze.

De fapt, nici măcar nu e nevoie să știi cât vin urmează să folosești pentru că toată cantitatea va fi determinată de oală și de încă un aspect, respectiv următorul: toarnă vin până când acoperi bucățile de măr și cojile de portocală, astfel încât acestea să plutească un pic. E ca și cum ai turna whisky peste două cuburi de gheață :) După aceea pornește aragazul și așteaptă să se fiarbă vinul la foc mic, ca să fie timp să se facă transferul de arome în oală. Eventual amestecă un pic tot conținutul la început. După ce vinul fiert dă în primul clocot, mai lasă-l cel mult 30 de secunde – 1 minut și închide focul. Se servește cât de fierbinte poți să-l bei. Uite și câteva poze.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „Reteta mea de vin fiert”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.