Puterea Republicii

Era mare forfotă în Republică. La sfârştiul lunii martie urma cel mai mare eveniment de gaming din lume, iar presiunea acestuia se simţea la tot pasul. Totuşi, gamerii de pretutindeni se antrenau de zor cu bucurie.

Pentru a face parte din acea Republică nu era nevoie să locuieşti într-o ţară anume. Era suficient să fii un gamer pasionat care să deţină cel mai bun sistem de gaming, sistem pe care să-l poţi purta cu uşurinţă oriunde, fără să faci rabat de la puterea acestuia. Era vorba despre Republic Of Gamers, denumită pe scurt ROG.

rog

Membrii ROG sunt oameni care nu se mulţumesc cu puţin atunci când e vorba de gaming. Sunt gameri adevăraţi, care au trecut de mult de prima tinereţe în gaming. Compania Asus a dezvoltat ROG cu multă vreme în urmă, la solicitarea gamerilor de pretutindeni care doreau şanse egale în competiţiile de gaming, după ce, Mihai, un tânăr român, câştiga cu câţiva ani în urmă competiţie de gaming după competiţie. Pe vremea aceea, fiecare gamer venea la campionatele de gaming cu ce avea în dotare, însă Mihai reuşea să câştige detaşat după ce descoperise universul ROG.

Într-un internet cafe din Bucureşti, Dan juca de zor un joc foarte cunoscut. Venea la acest internet cafe pentru că jocul pe care îl juca în reţea alături de prietenii săi din întreaga lume era mult prea solicitant pentru computerul său de acasă. Slab, îmbrăcat într-un tricou alb cu dungi negre şi ciufulit peste măsură, Dan era campionul underground a celui mai popular joc din lume, The Ultimate War. Însă nu vă imaginaţi că Dan era doar un puştan care îşi pierdea tinereţile prin sălile de internet bucureştene, pentru că acesta era un remarcabil inginer IT la o companie naţională. Jocurile erau o mare pasiune pentru el, însă nu-şi permitea un adevărat computer de gaming acasă şi de aceea venea la sala de jocuri. Pe lângă faptul că era o oportunitate mare de socializare pentru el, simţea că acolo scapă de toate grijile cotidiene din timpul săptămânii.

Câştiga destul de bine, însă avea o familie de întreţinut. Avea o frumoasă soţie şi un băieţel de 3 ani pe nume Rareş. Venise în Bucureşti tocmai din Rădăuţi, iar chiria şi alte cheltuieli de întreţinere a familiei nu îi permiteau să aibă un sistem de gaming performant acasă şi de aceea alegea să-şi petreacă aproape o sâmbătă întreagă la sala de jocuri. Cunoscuse mulţi oameni simpatici acolo şi se simţea ca într-o a doua familie, deşi îşi iubea foarte mult soţia şi băieţelul. Soţia îi înţelegea foarte bine pasiunea pentru gaming şi chiar îl îndemna să meargă să se relaxeze acolo. Era un norocos din acest punct de vedere şi per total ducea o viaţă fericită.

În seara zilei de 28 februarie, Mihai, care devenise anul trecut şeful gamerilor ROG din România, invitase toţi membrii ROG la o şedinţă specială în Bucureşti.

– Dragii mei gameri, gamingul nu mai este ce a fost. Mă bucur că am în faţa mea gameri de toate vârstele care au participat la competiţii şi au adus trofee importante în România. Laptopurile Asus ROG v-au fost un aliat de nădejde până acum şi vă vor fi în continuare.

Gamerii mai bătrâni murmurau în sală crezând că Mihai va ţine primul său discurs motivator în calitate de conducător ROG România.

– Ştiu că mulţi dintre noi ne bazăm pe laptopurile Asus ROG şi pe 22 martie când va începe cea mai importantă competiţie de gaming din lume cu care sunteţi deja familiarizaţi. Vom zbura de data asta în Federaţia Rusă, pentru că acolo se va desfăşura anul acesta marea competiţie The Ultimate War. 

Cei de la The Ultimate War anunţaseră locaţia de desfăşurare doar cu câteva ore înainte pe Twitter, însă nu toţi gamerii apucaseră să vadă tweet-ul, aşa că aflau pentru prima dată de la Mihai aceste detalii.

– Competiţia va avea loc în Moscova şi se pare că va aduce ceva unic până acum. Dezvoltatorii jocului The Ultimate War au adus nişte updateuri importante. Grafica va fi net superioară oricărui joc din lume, iar dinamica jocului va creşte simţitor. Plus de asta, au anunţat şi un update mult mai complex, care va solicita jucătorul suplimentar. Va trebui să fiţi buni atât în zona de strategie, cât şi în zona de acţiune. Asta înseamnă că veţi avea nevoie de o putere foarte mare de procesare. Laptopurile Asus ROG pe care le deţineţi în acest moment sunt excelente şi vă vor oferi aceeaşi putere, însă nu vrem doar un loc în top, vrem locul 1, ca întotdeauna.

– Ok, şi îl vom obţine. strigară entuziaşti gamerii.

– Aşa vă vreau dragii mei, însă de data asta vom apela o nouă unealtă. Un laptop mult mai uşor, care vă va permite să vă bucuraţi de o experienţă incredibilă de gaming.

– Mult mai uşor? Mihai, dacă ne treci pe laptopuri Apple, noi plecăm.

– Băieţi, să fim serioşi. Vorbim de gaming. Vorbim de putere. E clar că vorbim tot de Asus ROG, nici nu încape vorbă de altceva. Seria de laptopuri Republic Of Gamers este peste tot ce se poate în materie de gaming. Logo-ul ROG care luminează pe spatele laptopurilor voastre reprezintă în acest moment blazonul fiecărui gamer de pretutindeni. Nimic nu se schimbă din acest punct de vedere … doar devine mai puternic. Am să vă prezint laptopul Asus ROG G46VW. Daţi-mi voie …

Stocare SSD şi tehnologie Intel Thunderbolt care vă permite o rată de transfer mult mai rapidă a datelor. Fără lag, fără înţepări, deci. Dacă vă ţine ţeava, puteţi ajunge teoretic şi la 10Gbps.

În plus, aşa cum aţi fost obişnuiţi de Asus, nu aveţi parte de căldură … poate doar sufletească, ha ha. Aveţi un accelerator grafic NVIDIA GeForce GTX 660 cu 2GB de memorie video GDDR5 care vă oferă o capacitate de prelucrare grafică imbatabilă. Da, şi NVIDIA Optimus vă măreşte autonomia în funcţie de ce faceţi cu acest laptop, spre exemplu când nu vă jucaţi şi doar urmăriţi videoclipuri de gaming pe Youtube. By the way, cu ASUS Super Hybrid Engine II puteţi ajunge la un timp de stand-by de 2 săptâmâni sau porniri în 2 secunde.

Cele 2 ventilatoare integrate vă vor oferi un confort sporit atunci când vă jucaţi, iar ajutate de arhitectura internă vor elimina căldura în mod inteligent. Plus de asta, pentru că vă antrenaţi mult noaptea, Asus ROG G46VW are tastatură iluminată. Vă invit să priviţi imaginile de mai jos şi videoclipul de prezentare. Ambele au fost preluate de aici.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Ta_vOTJIwHI?rel=0]

– Ştiu că vă place, însă la competiţia asta nu va merge nici unul dintre noi. Absolut toţi concurenţii au aflat de acest laptop şi îl vor folosi. Avem nevoie de cineva mult mai pasionat. Cineva care să scoată din ţâţâni laptopul ăsta şi să câştige pentru noi. Voi căuta omul potrivit.

Cei din sală se neliniştiseră, dar înţeleseseră mesajul lui Mihai. Erau oameni inteligenţi. Erau gameri.

În următoarea sâmbătă, Mihai a mers la sala de jocuri unde el însuşi se formase ca gamer. Îmbrăcat într-un parpalac negru, a creat suspiciuni printre gamerii de acolo la prima sa arătare. Şeful de sală îl recunoscuse şi îl îmbrăţişă cu drag. Luat ca din oală, Mihai îi zâmbeşte politicos şi îi povesteşte ce caută. Şeful de sală nu a stat prea mult pe gânduri şi i-l arătă pe Dan.

– E următorul Mihai! Merită să vorbeşti cu el. Îl cheamă Dan.

Mihai, se apropie discret de Dan şi începe a observa cum joacă The Ulimate War. 3 minute i-au fost suficiente să-şi dea seama că Dan este omul de care avea nevoie. Îl abordează.

– Salut Dan! Îmi place foarte mult cum joci. Aş vrea să discut mai multe cu tine.

– Salut! Nu am timp acum … Mihai, tu eşti Mihai, chiar acel Mihai care a câştigat atât de multe competiţii de gaming în Romania?

– Da, Dan, eu sunt. Este timpul să intri în ROG.

– Republic Of Gamers? La asta te referi? Dar nu am un astfel de laptop. Ştiu că regula voastră este să obţii un laptop de gaming ROG prin forţe proprii.

– Tocmai asta vei face. Urmează-mă te rog.

Dan îl urmă pe Mihai în maşina acestuia, parcată în faţa sălii de jocuri. Mihai scoate un Asus ROG G46 şi deschide The Ultimate War pe el.

– Ştii ce am aici?

– Da este un Asus ROG G46WV, cel mai tare laptop de gaming posibil.

– Ok, am început bine. Consideră că va fi ca un interviu de angajare. Va trebui să-mi răspunzi la câteva întrebări. Dacă răspunzi corect, vei merge în Rusia pentru a câştiga cea mai mare competiţie de gaming posibilă. Dacă nu, te vei întoarce în sala de jocuri şi vei avea o oră de joacă în plus plătită de mine. Ok?

– Ok, Mihai, întreabă-mă!

– Ce poţi să-mi spui despre designul Asusu ROG G46VW?

– Este primul design care defineşte un laptop de 14 inchi pentru gaming. Deşi are aceste dimensiuni, laptopul este extraordinar, păstrând liniile avionului F22 Stealth Fighter. Inclusiv gamerii caută dimesiuni reduse ca să se poată juca oriunde, astfel încât un LAN party să fie “a laptopului lor”. Asus ROG G46VW oferă treaba asta. Pur şi simplu te face să te simţi bine, indiferent pe ce masă l-ai pune.

– Văd că deja ştii despre acest laptop. Ok, atunci cum a reuşit Asus să încorporeze în acest laptop o placă video atât de performantă, în condiţiile în care au reuşit să-l facă şi mai uşor?

– Da, asta este un mister pentru mulţi, dar nu şi pentru mine. Asus ROG G46VW este mult, mult , mult, mai uşor decât modelele anterioare, dar are şi o placă video extrem de puternică. Au reuşit treaba asta eliminând unitatea optică pe care nu o mai foloseşte mai nimeni în ziua de azi. Toţi îşi trag jocurile online, să fim serioşi. Plus de asta, dacă ai nevoie de o unitate optică, există foarte multe variante pe piaţă. Îţi iei un DVD-RW extern şi gata. Îl foloseşti la nevoie, adică de maximum 2 ori pe an.

– Dan, eşti pregătit să te lupţi pe tărâmurile Rusiei?

– Mihai, dacă îmi dai un Asus ROG G46VW aduc victoria acasă, din nou. Însă n-am bani să mi-l iau acum. 

– Vei avea …

La finalul competiţiei se auzea un singur lucru în boxele sălii unde s-a desfăşurat totul.

Дэн выиграл Ultimate War!

Мощность Республики

Acest articol participă la etapa cu numărul 7 din competiţia BlogWars 2013. Nota maximă pe care o pot primi este 5, o notă cu care am fost obişnuit la şcoală atunci când mi se încheia media la matematică :).

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

11 comentarii la „Puterea Republicii”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.