Promovare gratuită online

Promovarea gratuită online există pe toate drumurile dacă ştii să o cauţi bine, iar o modalitate bună de a promova un blog sau un site pe internet este să obţii linkuri către acesta de la alte siteuri. E o metodă clasică care va funcţiona mereu, dar pentru cei care au răbdare să dezvolte conţinut original şi de calitate în jurul acelor linkuri.

Nu am să intru prea mult în detalii legate de SEO. Există suficienţi specialişti SEO care vă pot povesti suficient de multe despre promovarea gratuită pe internet şi vă pot explica anumite aspecte chiar în calcule matematice. Eu ştiu un lucru şi bun: dacă obţii constant linkuri de calitate fără să fie nevoie să faci exchange pentru fiecare link obţinut = e de bine.

Obţinerea acestor linkuri se poate face prin două metode binecunoscute:

 1. Le cumperi, cu toate că Google nu prea apreciază asta, iar uneori cred că şi poate afla.
 2. Scrii guest posturi originale, relevante şi de calitate pe alte siteuri unde este permis acest lucru, cu linkuri către siteul tău.

Bine, mai există şi 3 way link exchange sau alte metode, dar nu ăsta e scopul acestui articol. Scopul acestui articol este să vă transmit că …

UrsanTime.RO (PageRank™4) devine director de articole.

Banner UrsanTime.RO

Bine, impropriu spus director de articole pentru că un director de articole funcţionează astfel: îţi faci cont şi începi să înscrii acolo articole pe care deja le-ai scris pe blogul sau siteul tău, adică promovezi articolul în sine. Diferenţa e că pe UrsanTime.RO promovezi ce vrei tu, atâta vreme cât o faci bine.

Concret, care-i treaba cu UrsanTime.RO?

Dacă ai ceva ce vrei să promovezi online, fie că e blog, site, business offline, proiect, etc., trebuie să urmezi aceşti paşi:

 1. Intri pe UrsanTime.RO la secţiunea de contact şi soliciţi un user de acces pentru UrsanTime.RO.
 2. Vei primi invitaţie pe adresa de mail declarată ca să-ţi faci cont pe UrsanTime.RO. În cazul în care nu ştii cum, există un tutorial bun aici care va fi preluat şi postat în şi secţiunea de suport de pe UrsanTime.RO.
 3. Te apuci şi scrii un articol original de minimum 300 de cuvinte respectând termenii şi condiţiile (la care se lucrează momentan, dar în principiu va fi vorba de fără porn, fără violenţă, cu bun simţ, diactritice şi gramatică, etc.).
 4. În articol inserezi cel mult 3 linkuri pe cel mult 3 cuvinte cheie ca să promovezi ce ai de promovat. În plus, tu îţi stabilieşti tagurile, aranjarea în pagină, imaginile folosite, etc.
 5. Dai articolul la verificat către un senior editor UrsanTime.RO. Dacă e ok îl publică direct. Dacă nu, îţi dă un feedback, faci eventualele modificări şi apoi îl publică.

Cu alte cuvinte, te promovezi gratuit pe un site cu PageRank™4. Nu este nevoie să cumperi un advertorial. Singura chestie e că trebuie să ţi-l scrii singur.

UrsanTime.RO ce câştigă?

Continuitate în blogosferă, colaboratori şi prieteni.

Oricât mi-ar zice el că nu :), eu tot consider că Petre Dalea este cel mai mare câştig pentru UrsanTime.RO deoarece el este managerul UrsanTime.RO şi oricine a interacţionat până acum cu el ştie că face lucrurile în primul rând din pasiune, nu neapărat pentru bani. Părerea mea este că dacă există pasiune vor exista şi bani.

E clar că UrsanTime.RO va produce şi bani mai târziu, că nu îşi bate nimeni capul cu el degeaba, iar reclamele pe care le veţi regăsi pe site sunt una dintre viitoarele surse de venit. Momentan nu. Că nu există vizitatori nici cu miile şi nici o comunitate care să cumpere accesând bannerele de pe site ca să se câştige din afiliere. Poate pe viitor.

Un alt serviciu la care ne-am gândit este să formăm în jurul UrsanTime.RO o echipă de editori care să scrie advertoriale pentru cei care nu au talent sau nu vor să-şi bată capul să compună ei un articol de promovare pe UrsanTime.RO. E clar că pentru acest lucru se vor percepe comisioane în funcţie de doriţa clienţilor astfel încât echipa de editori ce va contribui la UrsanTime.RO să fie motivată să scrie bine.

Concluzii

UrsanTime.RO nu este nici primul, nici ultimul site de acest gen. Nici GSMRo nu era, dar iată unde s-a ajuns. Indiferent de concurenţa pe o anumită nişă, eu cred că se poate. UrsanTime.RO este în acest moment un hobby şi o pasiune a lui Petre Dalea, un om care chiar doreşte să ajute pentru că îi place foarte mult să se afle cu folos în mediul online românesc.

Facem apel la toţi prietenii din blogosferă să menţioneze de noua direcţie UrsanTime.RO pe blogurile lor când au un moment liber. De asemeni, invităm pe toată lumea să contribuie cu articole de promovare dacă au proiecte pe care vor să le promoveze.

Vă mulţumesc şi vă invit să vă promovaţi gratuit pe UrsanTime.RO!

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

7 comentarii la „Promovare gratuită online”

  • Păi nu am întrebat degeaba. Îţi dai seama că m-am bazat pe toate sfaturile primite în care întrebam ce să fac şi bineînţeles că am ţinut cont şi de sfatul tău.

   Singura diferenţă e că nu voi avea timp să mă ocup eu de el, însă o va face altcineva mult mai bine :), adică Petre!

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.