Ce este un podcast?

De când folosesc un iPhone, m-am tot lovit de noţiunea de podcast şi chiar dacă la nivel perceptual ştiu foarte bine ce face un podcast, nu am ştiut până mai ieri ce este un podcast şi de la ce vine denumirea de podcast. Adică, dacă mă întreba cineva repede nu ştiam ce definiţie corectă să-i dau astfel încât să-l lămuresc.

Podcasting

Chiar dacă articolul de pe Wikipedia care explică mai multe despre podcasting este doar un ciot, pe mine m-a lămurit ce este podcastingul şi cum s-ar defini el. Citez:

Podcasting este o metodă de distribuție a fișierelor în format multimedia (de obicei fișiere audio dar și video), prin intermediul formaturilor de sindicalizare de conținut RSS și ATOM. Fișierele pot fi descărcate și redate pe echipamente mobile sau calculatoare ce acceptă formatul în care acestea au fost create. Un autor de podcast este de obicei denumit podcaster. Siturile de podcasting pot oferi fișierele spre descărcare și ascultare off-line sau pentru redare directă on-line. Metoda de bază este totuși aceea de descărcare prin intermediul unui cititor de conținut RSS sau Atom.

Numele vine de la faimosul player portabil de muzică, iPod.

Mai pe româneşte de atât, voi cum aţi defini noţiunea de podcasting?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.