Ce este un podcast?

Am scris o carte! Se numește ”De ce nu”. Vezi aici despre ce este vorba și înscrie-te pentru precomandă. Mulțumesc!

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

De când folosesc un iPhone, m-am tot lovit de noţiunea de podcast şi chiar dacă la nivel perceptual ştiu foarte bine ce face un podcast, nu am ştiut până mai ieri ce este un podcast şi de la ce vine denumirea de podcast. Adică, dacă mă întreba cineva repede nu ştiam ce definiţie corectă să-i dau astfel încât să-l lămuresc.

Podcasting

Chiar dacă articolul de pe Wikipedia care explică mai multe despre podcasting este doar un ciot, pe mine m-a lămurit ce este podcastingul şi cum s-ar defini el. Citez:

Podcasting este o metodă de distribuție a fișierelor în format multimedia (de obicei fișiere audio dar și video), prin intermediul formaturilor de sindicalizare de conținut RSS și ATOM. Fișierele pot fi descărcate și redate pe echipamente mobile sau calculatoare ce acceptă formatul în care acestea au fost create. Un autor de podcast este de obicei denumit podcaster. Siturile de podcasting pot oferi fișierele spre descărcare și ascultare off-line sau pentru redare directă on-line. Metoda de bază este totuși aceea de descărcare prin intermediul unui cititor de conținut RSS sau Atom.

Numele vine de la faimosul player portabil de muzică, iPod.

Mai pe româneşte de atât, voi cum aţi defini noţiunea de podcasting?

Te interesează marketingul? Am un articol actualizat aici despre cele mai bune unelte de marketing care îți cresc câștigurile.

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend