Prezentare iOS 7 și noutăți Apple de la WWDC 2013

La ora 20:00, ora României va începe evenimentul WWDC 2013 unde Apple va prezenta anumite noutăți. Printre aceste noutăți se numără iOS 7, noul sistem de operare pentru iPhone, iPad sau iPod. Despre noul iOS 7 am scris deja aici. Sunt curios să văd câte se vor adeveri. Ce mi se pare și mai interesant este că Tim Cook, actual CEO Apple, a aruncat o afirmație prin care spunea că vor fi arătate multe lucruri noi, dând de înțeles că nu va fi vorba doar despre noul iOS 7. Vom vedea oare noi modele de iMac sau MacBook? Vom vedea acel Apple iWatch de care se tot vorbește?

Mergi la finalul articolului pentru a vedea întreaga galerie foto cu noul iOS 7.

Cert este că în seara asta de la ora 20:00 vom afla mai multe. Dacă fiică-mea îmi va permite, poate voi face live blogging în cadrul acestui articol, preluând informații interesante în timp real de pe alte siteuri de specialitate care au reprezentanți direct la WWDC 2013. Asta înseamnă că la ora 20:00 puteți reveni la acest articol ca să vedeți dacă m-am apucat de treabă sau nu :).

Dacă nu, vă voi oferi măcar un link către un live blogging bun de la WWDC 2013, iar spre miezul nopții voi concretiza cel mai probabil acest articol cu principalele informații prezentate de Apple în seara aceasta la WWDC 2013. Deci merită să reveniți oricum la acest articol pentru a afla mai devreme sau mai târziu informații din cadrul WWDC 2013 unde se va prezenta noul iOS și probabil noi computere Apple sau un nou device Apple, precum iWatch.

Prezentare iOS 7 și noutăți Apple de la WWDC 2013

Dacă va fi vreun live blogging iOS 7 și noutăți Apple, acesta va începe să apară aici de la ora 20:00, ora României. Pentru a vedea cele mai noi informații va trebui să dați refresh constant la acest articol. Cel mai simplu este să folosiți tasta F5 pentru refresh.

Cele mai noi informații din cadrul evenimentului se vor afla mereu în partea de sus, dar sub aceste rânduri. Revin cu un update la acest articol indiferent că va fi vorba despre prezentarea live iOS 7, prezentarea live a noutăților Apple din cadrul WWDC 2013 sau prezentarea informațiilor importante după finalizarea evenimentului, în funcție de cum voi avea timp.

Live (refresh F5)

___________________

Sunt foarte multe noutăți în noul iOS 7. Am să le analizez atent și voi reveni cu un update la acest articol sau voi face un articol separat. Momentan prezentarea mea live se încheie aici.

Evenimentul WWDC 2013 s-a încheiat. Reclama TV va începe să ruleze de azi.

Prezentarea pare să se încheie cu un speech a lui Tim Cook despre viziunea și obiectivele Apple de a îmbunătăți produsele și serviciile lor, astfel încât viața utilizatorilor să fie mult mai ușoară.

Tim Cook urcă pe scenă și face o recapitulare la tot ce s-a prezentat azi: iOS 7, OS X Mavericks, noul Mac Pro, iWork pentru iCloud, iOS 7 și iTunes Radio.

E oficial, iOS 7 va fi disponibil pentru utilizator în această toamnă. Prima dată pe iPhone și apoi pe iPad. Va fi disponibil pentru dispozitive de la iPhone 4 în sus, de la iPad 2 în sus, iPad mini și generația 5 de iPod Touch.

Apar facilități de securitate noi, mai ales în caz de furt.

Se bate monedă mult pe multi tasking. Camera foto are în sfârșit filtre integrate. Există suport pentru integarea cu mai multe mărci de mașini. Siri are acum o nouă voce, mai umană (și de bărbat și de femeie). Apare iTunes Radio cu mai multe facilități.

Folderele din Home Screen vor avea mai multe tab-uri.

Calendarul e foarte bazat pe gesturi de tipul pinch to zoom.

Aplicația pentru meteo arată destul de mult cu apliacția Yahoo pentru vreme. Cu siguranță e construită pe aceeași bază de cod având în vedere că tot Yahoo a contribuit și la vechea aplicație meteo.

Mergi la finalul articolului pentru a vedea întreaga galerie foto cu noul iOS 7.

Se arată mai multe imagini cu noua interfață iOS 7. Voi face update la acest articol cu o galerie foto după ce se termină evenimentul. Se vorbește mult despre designul plat adus fiecărei aplicații.

Noul design este mult mai plat. Pentru deblocare se face slide în sus. Apare un slider de volum și toggle-uri. Intefața răspunde la gesturi folosindu-se de giroscop și ajustează lumina în funcție de mișcări.

interfata iOS 7

design iOS 7

iOS 7

iOS 7 va avea cele mai mari schimbări din istoria iOS. Este prezentat noul design. Se vorbește despre importanța designului și felul cum acesta influențează experiența de folosire.

Se fac statistici de utilizare în care iOS e pe primul loc în anumite topuri. iPad e în continuare lider pe piața tabletelor. Are market share de 82% – impresionant.

În sfârșit se aduce în discuție iOS. Cred că noul produs despre care vorbea Tim Cook a fost Mac Pro. Nu cred că vom avea parte de iWatch tura asta. Dar prezentarea nu s-a terminat … am un feeling că se va termina în 20 de minute.

A trecut deja o oră și 10 minute din prezentare și nu s-a auzit nimic încă despre iOS 7. Probabil va fi o prezentare lungă. Sper să nu ne mai țină mult pe jar.

Tim Cook revine pe scenă. Va vorbi despre iCloud. Sunt 300 de milioane de conturi iCloud. Facebook cică a ajuns la această performanță în 5 ani. Nu mi se pare prea relevantă comparația, dar mă rog. Vor integra puternic iCloud în iWork. Anul acesta se pregătesc lansări extraordinare în cadrul suitei iWork. Se vor putea crea fișiere direct în browserul de internet. Se fac demonstrații – merge bine drag and drop și reformatarea textului, la fel ca în aplicațiile native. Și Numbers și Keynote se mișcă bine. Se fac teste și în Windows și funcționează la fel de bine (Internet Explorer și Google Chrome).

Performanța Mac Pro este dublă față de modelul anterior. Se folosește un HDD SSD special, mult mai rapid la scriere și citire a datelor. Plăcili video de pe noile Mac Pro sunt atât de performante încât vor suporta tehnologia 4K, mult peste Full HD. Noul Mac Pro este mult mai mic comparativ cu modelul vechi.

Se vorbește despre Mac Pro. Este menționată performanța pentru cei mai avansați utilizatori. Începe un videoclip de prezentare cu sunet al cărui bass este foarte puternic. Muzică rock, sunet puternic și multe fotografii din apropiere cu Mac Pro. Mac Pro este glossy și are formă cilindrică. Phil Schiller spune că mai există inovație (Phil Schiller: Can’t innovate any more? My ass!)

Noul MacBook Air va costa începând de la 99 dolari pentru versiunea de 11 inchi și 1099 dolari pentru versiunea de 13 inchi.

Sunt anunțate și generațiile noi de routere AirPort Base Stations și Time Capsule.

Începe prezentarea noului MacBook Air. Va avea procesor Intel Haswell, performanțe grafice cu 40% mai bune și un consum mult mai redus de energie pentru o autonomie mai bună a bateriei. Este adăugat standardul 802.11ac la WiFi, cică de 3 ori mai rapid decât standardul n.

OS X Mavericks va fi disponibil pentru developeri chiar de azi. Va fi lansat pentru toți utilizatorii toamna aceasta.

iBooks vine pe Mac prin Mavericks. Se oferă acces la peste 1.8 milioane de cărți. Poți să citești, să înveți și să iei notițe foarte ușor. Se fac demonstrații pe luarea de notițe.

Apare un sistem de hărți în OS X Mavericks. Poți să-ți faci traseul pe Mac și apoi să ți-l transferi pe iPhone sau iPad. Se face demonstrația cu Turnul Eifel. Poți să îl vizitezi 3D și apoi să-ți transferi punctul de interes de pe Mac pe dispozitivul mobil.

Se prezintă calendarul. Skeumorfismul a dispărut, exact așa cum se vehicula. Nu mai apare vechea piele la calendar. Se arată cum tot ce faci sau îți planifici se sincronizează frumos în calendar. Se sincronizează cu hărțile, iar dacă ai alte întâlniri te anunță din timp când trebuie să pleci din locația curentă ca să ajungi la următoarea întâlnire.

App Store va face update automat în background la aplicații.

Apar îmbunătățiri și la sistemul de notificări. Poți să le vezi de tip pop-up și poți răspunde inline.

Se trece la iCloud Keychain, un sistem de stocare a parolelor și a datelor importante astfel încât să le ai cu tine pe orice dispozitiv Apple compatibil iCloud. Safari va sugera parole sigure atunci când îți faci un cont pe undeva.

Începe prezentarea browserului Safari. Toate bookmark-urile sunt stocate mai inteligent. Listele de citire pot fi văzute și fără a atinge mouseul. Noul Safari va folosi mai puțină memorie și mai puțină energie. Este prezentată o metodă ultra rapidă de scrool. Se face o demonstrație la un CSS 3D – se mișcă bine, iar procesorul nu este supraîncărcat. Este schimbat Safari homepage, acum e mult mai ușor de folosit și e mai structurat.

Sunt prezentate facilitățile OS X Mavericks printre care și etichetarea fișierelor. Etichetarea fișierelor parcă e disponibil de-o viață în Windows, sau poate n-am înțeles foarte bine la ce tip de etichetare se referă. Se prezintă și îmbunătățiri multi display – pot fi folosite mai multe ecrane pe mai multe display-uri, inclusIv de TV. Îmbunătățiri la viața bateriei – cu până la 72% mai multă eficiență la puterea consumată de procesor – se prezintă grafice și comparații. Este mărită viteza de trezire din stand by în noul OS X Mavericks.

Este prezentată versiunea nouă de Mac OS X, Mavericks.

Se prezintă statistici despre Mac OS X, sistemul de operare pentru computerele Apple.

Mici probleme la demo Ankidrive. Pe vremea lui Steve Jobs nu s-ar fi întâmplat asta :). După câteva ciocniri între ele, mașinile cu telecomandă revin la normal. Se fac demonstarții cu această tehnologie inteligentă.

Au pus două mașini cu telecomandă pe un traseu desenat, iar acestea au început să facă singure o cursă conform traseului.

Începe prezentarea Anki, mai exact Ankidrive. Spun că vor aduce inteligența artificială în viețile oamenilor cu această facilitate.

S-au plătit 10 miliarde de dolari către developerii de aplicații.

Se menționează atingerea pragului de peste 5 miliarde de downloaduri de aplicații din App Store. App Store este magazinul de aplicații cu cele mai multe conturi asociate cu o formă de plată pentru aplicații.

Este prezentat noul Apple Store deschis la Berlin. Tim Cook spune că întreaga echipă Apple e mândră de el.

Sunt 6 milioane de developeri pentru App Store. 1.5 milioane developeri noi de la WWDC 2012 încoace.

Se sting luminile și pornește un videoclip ce are în centrul atenței perfecțiunea. Dacă ceva nu e perfect, Apple o ia de la început.

___________________

Noutățile se află mai sus. În ordine cronologică de jos în sus.

Update: nu cred că voi putea face live blogging cu prezentarea, însă vă recomand să urmăriți TechCrunch.com pentru acest lucru. La finalul zilei sau cel târziu mâine voi face update la acest articol cu noutățile.

ios 7 si noutati apple

Imagini cu noul iOS 7.

Live WWDC 2013 + foto de la TechCrunch.com

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Prezentare iOS 7 și noutăți Apple de la WWDC 2013”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.