Waze este o aplicație de navigare GPS și info trafic în timp real bazată pe informațiile obținute de la alți șoferi. Oare va deveni Google Waze? Mi-am instalat-o și eu mai de mult, dar am dezinstalat-o rapid deoarece nu o foloseau prea mulți în zona mea și nu mă ajuta cu mare lucru. Wall Street Journal declară că Waze va fi achiziționată de Google, iar suma care se vehiculează se învârte în jurul unui miliard de dolari.

Contactați de către ziarul respectiv, cei de la Google și Waze au refuzat să ofere vreo declarație oficială în acest sens, însă apropiații situației spun că săptămâna asta am putea avea chiar un anunț oficial.

Partea mișto este că se zvonește despre Apple și Facebook că ar fi dorit să cumpere Waze. Probabil ar fi fost o achiziție mișto pentru ambele companii, dar mai ales pentru Apple care a pierdut enorm după ce a implementat sistemul propriu de hărți.

Waze este o aplicație care a adunat vreo 5 ani de existență în formă complet gratuită atât pe Android, cât și pe iOS, iar oficialii companiei spun că ar fi folosită de aproximativ 45 de milioane de conducători auto din 193 de țări. Aplicația a fost creată în Israel, iar compania numără în acest moment aproximativ 100 de angajați, incluzând și departamentele de analiză și cercetare.

Acum să analizăm puțin situația acestei mișcări printr-un singur cuvânt: awesome! Hai să ne gândim numai că cei de la Google oferă în acest moment cele mai bune hărți gratuite online. Au și o variantă bunicică de navigare GPS, inclusiv pentru România. Dacă achiziționează și Waze, rețeaua socială în timp real pentru șoferi și o integrează cu hărțile lor, cu sistemul de operare Android și cu alte tipuri de servicii, vor deveni aproape imbatabili pe capitolul navigare GPS.

Iar dacă vor oferi Google Maps + Navigate + Waze complet gratuit, vom vedea cu siguranță un plus de popularitate.

Google Waze

Despre Waze puteți afla mai multe de pe siteul oficial. Tot de acolo puteți descărca aplicația pentru Android sau iOS.

Voi ce părere aveți despre faptul că viitorul în navigație GPS s-ar putea numi chiar Google Waze?


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  4 replies to "Google preia Waze = aplicația de navigație și info trafic Google Waze?"

  • Postolachi Dumitru

   Daca nu ai numarul critic de participanti la trafic care sa foloseasca aplicatia in zona ta de interes.. e cam degeaba…

   • Gabriel Ursan

    De asta n-am mai folosit-o nici eu. Am instalat-o cu mult timp în urmă și am renunțat. Dar cu integrarea în Google s-ar putea să fie altă mâncare de pește.

  • Maria

   In curand google o sa preia tot ce tine de online, sau ma rog, tot ce este important :)

  • D-Petre

   O integrare a Waze cu programul de navigare clasic al celor de la Google cred ca ar fi ceva interesant.

Comentează la acest articol