Preview pentru dezvoltarea personală

Am un articol în draft pe care încă îl mai las la copt până să-l postez. E despre adevărata dezvoltare personală.

Până atunci, vă zic doar atât: sunt mulți care mănâncă rahat cu titlu de dezvoltare personală. Scheme care la americani mergeau acum mulți ani sunt aduse în România ca să vă mănânce banii. Există un public retardat care cumpără dezvoltare personală în România. S-au înmulțit dezvoltatorii personali ca ciupercile sau melcii după ploaie. Nu vor fi pentru voi decât o ciupercă sau un melc în dezvoltarea voastră personală. Vă dau un singur sfat. Înainte să cumpărați dezvoltare personală de la cineva cereți rezultate, cereți dovezi, cereți exemple concrete, nu doar fluturi pe câmpii despre cât sunteți de nașpa și cât de bine v-ați putea dezvolta dacă urmați cei 10 pași. De ce credeți că oamenii cu adevărat de succes s-au apucat de predat dezvoltare personală abia după ce au ceva în spate?

Jack Welch, Zig Ziglar, Lupul de pe Wall Street :) s-au apucat să predea abia după ce s-au uns cu toate alifiile.

Nu s-au apucat de predat înainte să greșească la greu pe mulți bani, să își lingă rănile și apoi să renască din propria cenușă. Au ce povesti. De exemplu.

Din păcate, termenul de dezvoltare personală începe să devină în mintea unora la fel de urât ca termenul MLM. Două aspecte foarte bune la bază pe care eu personal le apreciez, dar care au căpătat o conotație negativă din cauza oamenilor care le practică. Mulți neavizați. Mulți agresivi. Mulți neavizați agresivi. Nu generalizez, că nu se cade. Se face și dezvoltare personală ok în România, poate chiar și în Galați (nu eu, că eu nu fac). În rest, numai de bine. Dacă mă voi hotărî să public articolul despre dezvoltare personală pe care îl am în ciorne veți afla cu siguranță. Vă pun doar să gândiți: cine vă poate face să vă îmbunătăți-ți activitatea? Cineva cu un business și o activitate de succes în câmpul afacerilor care s-a hotărât să facă dezvoltare personală sau cineva care crede că se pricepe la dezvoltare personală și să o facă pe banii voștri aplicând chestii din cărțile celor care s-au hotărât să facă dezvoltare personală pe baza banilor pe care și i-au rulat în propriile lor afaceri?

Și mai terminați cu SPAM-ul ăla infect în care mă stresați cu tot felul de tehnici de dezvoltare personală că nici nu v-am dat adresa mea de email! Poate veți găsi o tăntiță tristă să cumpere ceva de la voi, dar eu vă fac listă și vă pun pe net dacă mai continuați să faceți SPAM cu ale voastre cărți gratuite și agramate care îmi oferă un rahat împachetat în 10 pași. Copiii americanilor făceau deja treaba asta la grădiniță. Nu fiți penibili.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Preview pentru dezvoltarea personală”

 1. Ai dreptate si ma bucur ca ai scris despre asta.

  In urma cu un an jumatate incepusem un blog pentru dezvoltare personala. Citeam despre domeniul asta zilnic … despre cum sa fac, ce sa scriu, ce este bun acum … si cu cat scriam mai mult imi dadeam seama ca insiram numai exemplele altora si mai nimic despre ce traisem pe propria piele. Si tocmai de asta am renuntat la blogul respectiv in mai putin de jumatate de an.

  Nu era pentru mine si nu voiam sa fiu inca o “ciuperca” :)

  Răspunde
 2. Nu vreau sa par ‘grammar nazi’ dar eu in locul tau as inlocui “anagramat” cu “agramat”, ca te ajuta mai bine la ce vrei sa spui :D

  Anagramele (si eventualele anagramari) sunt oleaca altceva.

  Răspunde
 3. Toate aceste lectii de dezvoltare personala nu cumva uniformizeaza? Mai exista apoi creativitate, daca personalitatea unui om este conditionata de niste reguli? Are cineva rabdarea sa formeze fiecare om in parte, nu dupa reguli generale sau dupa propria reteta de succes, ci adaptata fiecaruia?
  Eu cred ca bazele dezvoltarii personale se pun in scoala si familie. Dar nu toti au norocul sa aiba invatatori si profesori deschisi la minte.

  Răspunde
 4. Atat timp cat ne inregistram pe oriunde cu adresa de mail, este publica pe blog, mai mult ca sigur vom primi fel de fel de SPAM-uri, chiar si de acest gen, cu DP.
  Am un coleg la munca, aproape in fiecare emisiune vorbeste despre porcarii de genul, cu dezvoltarea personala: multa vorbaraie, nimic concret!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.