Steve Jobs ar fi împlinit 59 de ani

Dacă ar mai fi trăit, Steve Jobs ar fi împlinit astăzi vârsta de 59 de ani. Rețin mereu această dată de 24 februarie din cel puțin 3 motive: o persoană specială din viața mea își serbează ziua de naștere astăzi, sărbătorim iubirea pe românește (adică Dragobetele) și ar fi fost ziua lui Steve Jobs. Chiar dacă în acest moment eu folosesc numai Android n-am avut niciodată treabă cu râca dintre platforme și nu pot să nu apreciez oamenii valoroși care au reușit prin ideile și fixațiile lor să schimbe lumea în mod pozitiv. Un astfel de om față de care eu am tot respectul este Steve Jobs – 24 februarie 1955 – 5 septembrie 2011. Vă invit să urmăriți videoclipul de mai jos care reprezintă un tribut față de Steve Jobs și felul cum a schimbat el lumea. Motivațional… Merită să ne amintim de Steve Jobs așa cum a fost el mereu: excepțional, genial, pasional.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Steve Jobs ar fi împlinit 59 de ani”

 1. Salut. Hai sa imi expun si eu o opinie.
  Boala incurabila sau nu , daca nu ar fi acele alegeri cu privire la tratamentul lui, alegeri care au fost de toata jena ar fi trait mai mult, garantat – si nu eu zic asta ci mari specialisti.

  De asemenea, cat de inteligent o fi fost, si cat de genial in marketing, ca om a fost o scursura. Din nou, nu eu zic asta. Si nici biografia lui nu o zice. Si desi filmul incearca sa o reflecte, nu reuseste cu adevarat.

  De asemenea, lumea inca crede ca a fost nu stiu ce inginer, electronist, programator sau mai stiu eu ce… Nu a fost cine stie ce. De fapt nu a facut mare lucru. Wozniak a facut toata treaba in stadiile incipiente. Jobs a fost un geniu al marketingului si un lider decis, desi foarte aspru, dar nimic mai mult.

  Inca ceva : stiti ca la 12 octombrie a murit Dennis Ritchie. La fix o saptamana dupa ce a murit Jobs. Unde a fost presa cand a murit cel dintai precizat? Acolo unde o sa fie daca moare Thompson la interval scurt de Gates. Nu am nimic cu Bill Gates, chiar din contra, e un om bun, dar s-a potrivit perfect pentru exemplu asta. Foarte multi oameni care chiar au facut o diferenta in lume nici macar nu sunt amintiti, ci doar cei care au fost supra-mediatizati. O lume de mediocri.

  Cum am citit pe undeva, nu mai stiu unde; daca nu era Jobs, lumea nu ar fi avut telefoane si computere overpriced cu sigla Apple ( sau poate se gasea Microsoft sa le ia locul ). Daca nu era Dennis Ritchie nu era C, UNIX, Windows, toate derivativele C (C++ C# , Obj-C, etc) si nici softuri si platforme create pe baza acestor tehnologii. Nici macar computerul de bord din masinile pe care le conducem probabil ca nu ar fi functionat in forma aceasta in 2015 ci mult mai tarziu. Nici macar Apple, Microsoft, Adobe, etc probabil nu ar fi existat in ziua de azi.

  Hai sa fim seriosi…Steve Jobs in sus , Steve Jobs in jos. Incep sa ma plictisesc.
  Si asta a fost doar un exemplu din multe altele.
  Si nici macar nu m-ar mira daca nu ati auzit de Dennis Ritchie sau Ken Thompson. Nu e vina voastra; e vina mediatizarii de tot rahatul.

  O zi placuta.

  Răspunde
 2. Un geniu dar inainte de toate un om puternic. Boala incurabila nu l-a oprit din ceea ce si-a propus profesional si l-a determinat sa mediteze profund la viata si moarte.
  Mi-a placut mult unul din citatele marca Steve Jobs: “As renunta la toata tehnologia mea pentru o dupa amiaza cu Socrate.”

  Răspunde
 3. Am citit autobiografia. La cât de rar citesc eu în ultima vreme, faptul c-am rupt cartea aia în două, disperat s-o termin, spune multe.

  Eu sunt în tabăra Android. Dar asta nu m-a împiedicat. Eram curios de punctul lui de vedere, pentru a putea compara cu ce spun ceilalalți. N-am fost dezamăgit.

  Am o oarecare reticență față de film, dar cred c-am să văd și ecranizarea, eventual…

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.