Pe 22 ianuarie se organizeaza Cercul de Donatori in Galati

Grupul de inițiativă pentru înființarea Fundației Comunitare Galați, organizează pe 22 ianuarie 2015 Cercul de Donatori. Iată câteva detalii utile. Dacă nu poți participa, dă măcar un share. Citez din comunicat.

Ce este și cum funcționează Cercul de Donatori?

Apărut în urmă cu câțiva ani într-un orășel din Marea Britanie și preluat apoi de societăți din lumea întreagă, Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri din comunitate, pentru comunitate. Cercul de Donatori aduce față în față, în cadrul unor evenimente filantropice prietenoase, cauze / proiecte / organizații de caritate și potențiali donatori.

Evenimentele de strângere de fonduri sunt deschise donatorilor provenind din toate mediile, care, prin donații în bani sau în natură, doresc să contribuie la producerea unor schimbări sociale.

Când și unde are loc primul eveniment al Cercului de Donatori Galați?

Primul eveniment de strângere de fonduri al Cercului de Donatori Galați se va desfășura joi, 22 ianuarie 2015, de la ora 18:30, la Casa Serfioti (Ethos Caffe) din strada Domnească, numărul 52. Alegerea Casei Serfioti nu a fost întâmplătoare. Vila i-a aparținut cândva Doctorului Aristide Serfioti, fondatorul Spitalului de Psihiatrie din Galați, un prieten al Familiei Regale Cuza și mare filantrop al vremii.

Care sun proiectele aflate pe agenda Cercului de Donatori Galați?

Trei cauze le vor fi prezentate potențialilor donatori pe 22 ianuarie. Pregătiți-vă să donați pentru unul dintre următoarele proiecte.

Loc de joacă pentru… bătrâni! Inițiativa urmărește strângerea de fonduri și bunuri pentru amenajarea unui spațiu de recreere pentru seniori, ca alternativă de petrecere a timpului liber, în incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice din strada Războieni, numerele 15-17.

Foișorul reloaded. Proiectul are ca scop colectarea de bani și produse pentru reabilitarea Foișorului de pe Faleza Inferioară a Dunării, nucleu de manifestări artistice, și vopsirea gardului de pe Faleza Superioară și a treptelor care unesc cele două niveluri ale malului Dunării.

Galați Youth Bank. Inițiatorii își propun să constituie un fond la care să aibă acces tinerii de liceu pentru a putea implementa diverse proiecte în unitatea în care învață sau în orașul în care trăiesc, dezvoltându-și astfel spiritul antreprenorial și calități de lider.

Cine a inițiat Cercul de Donatori Galați?

  • Cercul de Donatori Galați ia ființă la inițiativa Grupului de inițiativă pentru înființarea FUNDAȚIEI COMUNITARE GALAȚI.
  • Fundația comunitară este independentă de organizații, instituții, firme sau partide și este condusă de un comitet director voluntar.
  • Fundaţia comunitară stimulează participarea și cooperarea locală, punând în comun donaţii într-o investiţie coordonată.
  • De asemenea, fundația comunitară finanțează sau facilitează acordarea de granturi către inițiative de interes pentru comunitate.

Mai multe detalii puteți obține adresându-vă la fundatiacomunitaragalati@gmail.com

Cercul de Donatori Galati

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.