Păreri friteoză fără ulei Xiaomi Mi Smart Air Fryer – Gătești gustos, rapid și sănătos

Am avut în teste ceea ce se numește friteoză fără ulei de la Xiaomi. Această friteoză fără ulei se numește Xiaomi Mi Smart Air Fryer și în acest moment costă 378 lei, ceea ce o poate face un cadou foarte bun pentru Crăciun și pentru sănătatea ta. O găsești aici.

Acum eu trebuie să vă spun că nu sunt deloc străin de această mașinărie care gătește și prăjește doar cu aer cald, fără ulei. Avem și noi în familie una mai ieftină, pe care parcă am prins-o la o promoție din Lidl. Mă bucur că am avut ocazia să testez și Xiaomi Mi Smart Air Fryer.

Hai să vă povestesc ce și cum. Am folosit-o, dar nu am făcut poze, că era deranj în bucătărie și am decis să am viață bună cu soția și să nu postez nimic :) Soția e în această perioadă plecată în deplasări, iar ordinea (nu neapărat curățenia) în bucătărie nu e punctul meu forte.

Despre friteozele cu aer cald, fără ulei

Pareri Xiaomi Mi Smart Air Fryer friteoza aer cald fara ulei

Pro friteoze aer cald

Vă zic prima dată generalități despre friteozele fără ulei și apoi intru în detalii cu păreri despre Xiaomi Mi Smart Air Fryer. Pe scurt, sunt aparate de gătit care folosesc aerul cald, de peste 180 de grade Celsius (chiar și 200) pentru a prepara termic mâncare în 15-20-25 minute.

 • Mâncarea iese foarte bună. Pulpițele de pui sau cartofii prăjiți congelați au aspect, gust și textură de zici că i-ai prăjit, nu că i-ai gătit foarte sănătos, doar cu aer fierbinte.
 • Sunt ieftine. Tehnologia din spate nu este una foarte complicată și nu implică cine știe ce cheltuieli de producție. Prin urmare, până în 400 lei găsești ceva mișto.
 • Sunt ușor de curățat. Deși uneori te sperii de câte reziduri poate lăsa o carne pe care o gătești fără ulei cu ajutorul aerului cald, acele reziduri se curăță ușor, fără complicații.

Contra friteoze aer cald

 • Nu poți găti cantități foarte mari. Poți găti pentru o familie formată din doi adulți și un copil fără probleme, dar dacă sunt mai multe persoane trebuie să faci mai multe șarje.
 • Nu e mereu fără ulei. Nu mă înțelege greșit, poți găti orice fără ulei, însă eu la cartofi prăjiți tot pun o linguriță foarte mică de ulei. E chestie de gusturi și alegeri.
 • Cartofii proaspeți nu ies la fel ca cei congelați. M-am străduit de două ori și nu mi-au ieșit la fel ca cei congelați. Cei congelați ies mai apetisanți și mai crocanți.

Pareri Xiaomi Mi Smart Air Fryer

Friteoza aer cald fara ulei

Xiaomi Mi Smart Air Fryer este o friteoză cu aer cald foarte versatilă cu care poți să faci mai multe chestii, fără să implici grăsime sau ulei. Poți coace, prăji, deshidrata și chiar fermenta iaurt (n-am făcut asta, ci doar am citit despre).

Dacă ar fi să-mi cumpăr o friteoză cu aer cald nouă în locul celei no name pe care o am deja, aș alege clar Xiaomi Mi Smart Air Fryer și am să-ți zic și de ce:

 • Te poți conecta WiFi la ea și poți controla de pe telefon chestii, fază care mie îmi place pentru că sunt disperat după tehnologie, automatizări și chestii care aduc confort.
 • Face cartofi prăjiți mai buni decât friteoza mea no name. Bine asta e de așteptat, dar e un pas în plus în materie de culoare și crocănțeală a cartofilor prăjiți.
 • Este ușor de curățat. Adică scoți compartimentul ăla unde pui mâncarea, îl clătești, dai cu ceva detergent, clătești iar și gata. Nu e ca la curățarea unui robot.
 • Îți aduce aminte când să întorci mâncarea pe o parte, față de alte friteoze cu aer cald care nu fac asta. Da, uneori trebuie să scoți sertarul și să întorci pulpele.
 • Are diverse rețete pe care le poți configura cu câteva apăsări. La alte friteoze cu aer cald trebuie să te uiți în manualul de instrucțiuni pentru a ști cum să setezi parametrii.
 • Capacitatea de 3.5 litri este salutară. Nu este nici cea mai mare, dar nici cea mai mică. În funcție de ce gătești, poți face dintr-o singură șarjă cartofi prăjiți pentru mai mulți.

Concluzie friteoza Xiaomi Mi Smart Air Fryer

Când ne-am cumpărat o friteoză cu aer cald (la fel ca atunci când ne-am cumpărat și mașina de făcut pâine) am zis că o vom folosi mereu și că vom mânca mai sănătos. Nu a fost chiar așa. Deși o folosim destul de des, nu înseamnă că nu mai prăjim nimic în tigaie.

Am făcut până acum la friteoza cu aer cald carne de pui, carne de porc, cartofi prăjiți congelați și proaspeți, brocolli, somon și cam atât din ce-mi aduc aminte. Nu sunt un bucătar desăvârșit, dar mereu mi-a plăcut rezultatul și am mâncat cu plăcere.

O friteoză cu aer cald care gătește fără ulei este clar un pas înainte spre gătitul mai sănătos, mai economic și uneori chiar mai rapid, pentru că durează în jur de 20 de minute cam orice. Unele chestii se pot găti și mai rapid, dar mie îmi place mai crocant.

Poți cumpăra o friteoză cu aer cald Xiaomi Mi Smart Air Fryer de aici.

2 comentarii la „Păreri friteoză fără ulei Xiaomi Mi Smart Air Fryer – Gătești gustos, rapid și sănătos”

 1. Nu-i frumos ce ai făcut, iar m-ai învățat la rele! :)
  Ghici cine se uită pe net după friteoze (am dat click pe link-ul din articol și verific și concurența). Am cont Genius la eMAG, o să vină repede.
  M-ai făcut să-mi doresc niște cartofi prăjiți cu cărniță, o să mă fac gras cât un crucișător!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.