Despre durata de viață a bateriei telefoanelor

Odată cu evoluția tehnologiei, bateriile gadgeturilor devin din ce în ce mai durabile și în smartphone-urile moderne bateriile țin mulți ani.

În același timp, principiul pe baza căruia acestea sunt concepute a rămas același. Bateria este un element chimic supus degradării, a cărui durata de viață este limitată, iar trecerea timpului influențează în mod direct sănătatea acesteia.

pastedGraphic.png

Este demonstrat științific ca de-a lungul anilor, capacitatea oricărei baterii scade, bateriile smartphone-urilor încadrându-se perfect în această categorie. O cincime din capacitatea lor dispare după aproximativ un an, spun specialiștii.

Durata de viață a bateriei – un subiect controversat

Piața modernă este plină de o mare varietate de smartphone-uri pe care le puteți cumpăra. Diferite categorii de preț, culori, caracteristici de modele, cu fiecare nouă zi există din ce în ce mai multe modele și producători diferiți.

Cu toate acestea, cea mai importantă caracteristică care diferențiază aceste modelele este puterea bateriei. Astăzi vom vorbi despre capacitatea bateriei telefonului – care este mai bună și asupra căror detalii ar trebui să acordați atenție atunci când cumpărați un nou gadget.

Lista care influențează durata de viață a bateriei este de fapt surprinzător de lungă și acesta este probabil un bun indicator al motivului pentru care atât de mulți oameni se luptă cu durata de viață scăzută a bateriei telefonului mobil.

Cu toate acestea, atunci când este privit în detaliu, totul poate fi ușor ambalat în probleme hardware sau software.

Cum afectează ecranul telefonului durata de viață a bateriei?

De regulă, smartphone-urile cu ecrane mai mari, au o suprafață mai mare, deci necesită mai multă putere pentru a aprinde ecranul. În plus, modelele cu rezoluții mai mari au mai mulți pixeli, ceea ce necesită o putere de procesare suplimentară.

Același lucru este valabil și pentru telefoanele cu rate de reîmprospătare mai mari: având un ecran de 120 Hz înseamnă că se va reîmprospăta de două ori mai des decât afișajul standard de 60 Hz. Acest lucru necesită o putere suplimentară de procesare și, prin urmare, o baterie mai bună.

pastedGraphic_1.png

Afișajele consumă mai multă baterie decât orice altă componentă individuală a unui dispozitiv, deoarece este principalul mod în care interacționăm cu un telefon.

Acesta este motivul pentru care majoritatea trucurilor de economisire a bateriei gravitează în jurul modificării setărilor de afișare. Cu toate acestea, scăderea luminozității cu câteva puncte procentuale nu face practic nimic, iar rezoluția contează doar dacă utilizați telefonul în mod constant. 

HUAWEI y6p este un smartphone entry-level echipat în mod rezonabil, cu o durată bună de viață a bateriei. Poziționarea pe piața smartphone-urilor low-cost fără servicii Google ar putea fi dificilă. Însă, Huawei Y6p este un produs care merită o șansă.

Cu trei camere pe spate și o baterie mare, are câteva argumente pe partea sa care îl fac din ce în ce mai popular pe piața telefoanelor mobile.

Telefonul impresionează prin durata îndelungată a bateriei, prin modul în care se aude, dar și prin design-ul foarte aspectuos, afișajul său color bun se află în fruntea clasamentului telefoanelor cu același nivel de buget, deci poate fi un cadou perfect pentru o persoană apropiată.

Concluzie

În concluzie, suntem conștienți că toată lumea își dorește ca bateria telefonului să dureze cât mai mult posibil. În timp ce cu toții așteptăm cu răbdare o descoperire revoluționară pentru sporirea procesului de încărcare a bateriilor, avem certitudinea că respectând aceste câteva lucruri pe care le-am menționat mai sus puteți prelungi durata de viață a bateriei dispozitivului vostru preferat.

pastedGraphic_2.png

*   mAh este o abreviere a „miliampere oră” și se referă la capacitatea de încărcare pe care o baterie de telefon mobil este capabilă să o livreze.

Fiecare dintre telefoanele noastre are o valoare mAh atribuită, care se calculează pe baza utilizării medii – cele mai bune telefoane cu baterii au cel mai mare mAh.

Acest lucru poate fi folosit pentru a estima numărul de ore de viață a bateriei (deși în practică acest lucru va varia în funcție de modul în care utilizați telefonul).

3 comentarii la „Despre durata de viață a bateriei telefoanelor”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.