Ești ce faci, nu ce spui!

Am făcut un sondaj de opinie pe canalul meu de YouTube și am întrebat abonații ce și-ar dori să public în următorul video, în afară de crypto. Pe locul 1 și 2 au fost dezvoltare personală și tehnologie. Așa că am să fac două videoclipuri. Ăsta va fi despre dezvoltare personală și va fi scurt.

Dacă nu se încarcă videoclipul, apasă aici.

Vorbim despre mentalitate. Adică Mindset, cum se mai spune în engleză.

Mentalitate

Plecând de la premiza că fiecare om este făcut din carne și oase, iar dacă ai norocul să te naști sănătos, în deplinătatea facultăților mintale și eventual într-o țară cât de cât liberă, cu acces liber la internet, ai posibilitatea să faci aproape orice dacă ai mentalitatea corectă.

Mentalitate nu înseamnă doar să gândești pozitiv. E bună treaba asta cu gândirea pozitivă, însă în viață nu ești ce gândești. În viață ești ceea ce faci.

Mentalitatea este baza acțiunilor tale de succes.

Să zicem că vrei un corp sănătos și tonifiat, cu pătrățele de mușchi. Mentalitatea este cea care te va ajuta să obții acel corp sau să nu-l obții. Pentru că mentalitatea are legătură strânsă cu credințele tale. Adică cu ceea ce crezi despre tine că poți sau nu poți.

Henry Ford avea o vorbă: ”Dacă tu crezi că vei reuși ceva, ai dreptate. Dacă tu crezi că nu vei reuși ceva, ai dreptate.

Mentalitatea generează acțiunile tale. Și pentru a avea succes, a deveni bogat, prosper și sănătos ca om trebuie să fii pregătit pentru asta.

Mulți ar spune că pot câștiga 5 milioane de euro peste noapte și că ar ști ce să facă cu ei, numai să-i aibă. Ei bine, nu e chiar așa. De asta sunt o grămadă de oameni care câștigă la loto și după ani de zile devin și mai săraci.

Dă-i unui om cu mentalitate de investitor 2000 de euro și vine înapoi într-o lună cu 5000 euro. Dă-i unui om cu mentalitate nepregătită 2000 euro și se va întoarce la tine cu iPhone 13 :)

Mindset

Prin urmare, nu te minți că vei ști să descurci în orice situație fără mentalitatea potrivită și fără să fii conștient că aceasta trebuie hrănită constant. Nu că vreau să-mi fac acum reclamă la cartea de dezvoltare scrisă de mine, ”De ce nu”, dar vei citi cum am lucrat eu la mentalitate.

Mai devreme sau mai târziu fiecare om va înțelege că are nevoie și de educație, nu doar de experiență. Experiența este absolut necesară, dar cu cât te educi mai devreme și îți dezvolți mentalitatea potrivită pentru a-ți atinge obiectivele, cu atât ai mai mult timp în avantajul tău.

Începi acum, câștigi timp.

Dacă ceva din ce spun eu aici nu sună logic sau îți sună ciudat, mai ai puțină răbdare să treci un pic prin viață. Abia aștept să vină momentul în care vei simți cum mentalitatea a făcut diferența în viața ta. Ăla va fi momentul tău AHA care te va face să înțelegi importanța mentalității.

Lasă-mi un comentariu și povestește-mi un moment în care mentalitatea a făcut diferența pozitiv (sau negativ) în viața ta. Chiar sunt curios să aflu cât mai multe povești.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.