Păreri schimbatoare în blogosferă

Multă lume spune că în blogosferă opiniile sunt diverse. Părerea lui X (A-lister) diferă de părerea lui Y. Acest lucru este firesc, suntem o țară democratică iar pluralitatea opiniilor este elementul de baza al democrației.

Totusi, pe mine altceva mă uimeşte: cât de schimbatoare sunt opiniile bloggerilor!

Iată câteva exemple.

ZeListCând am intrat eu în blogging, prin 2008, marii bloggeri lăudau ZeList.

Şi cât de mare şi tare este. Şi cât de bine e să faci link exchange.

Acum e ruşinos să te lauzi cu locul in ZeList, iar link exchangeul este repudiat. Cine face aşa ceva nu este blogger. Punct.

A urmat Facebook. Se încuraja “LIKE-uirea” excesivă. Cine are likeuri era mare şmecher. Acum o mie de likeuri nu mai valorează nici cât o ceapă degerată.

Nu după mult timp au urmat grupurile blogosferice de Facebook. Inițial erai mare şi tare dacă erai activ acolo. Acum eşti SPAMMER dacă dai articolul tău pe TOATE grupurile.

Twitter este următorul produs atât de laudat pe bloguri. Să fii activ pe Twitter, să nu te foloseşti de el doar să-ți faci reclamă la articole. Acum marii bloggeri abia dacă mai intră pe Twitter, iar dacă tu eşti prea activ acolo eşti imediat catalogat drept troll.

Ţi se spunea să te bazezi pe sinceritate. Dacă vezi un blogger că e analfabet, că nu a fost în stare nici măcar să-şi ia nici bacul (Nu credeți că se poate? Verificați nitel!), dar se dă mare specialist în social media, ce ai de făcut?

Păi nimic, pentru că dacă dai cu el de pământ la tine pe blog (cum ar merita) eşti imediat catalogat drept hater. Hater, spammer, troller. Dacă ai toate cele 3 calități e clar ca eşti repudiat din marea blogosferă.

KLOUTA urmat KLOUT. Era mare şmecherie să spui scorul tău de KLOUT.

Dacă vă spun că am scor mai mare ca mulți bloggeri mari mă credeți? Puteți verifica. Dar la ce folos? Nu mai e “la modă” nici KLOUT. “E irelevant, uite ce scor are marele blogger X şi ce scor are Y”.

Google PageRankGoogle PageRank™  este iarăşi irelevant. Acum. Pe vremuri era mândria de pe lume.

Eu am scos bani şi cu pr 0! Doar cei care nu se pricep la social media se bazează pe PR.” Deci nu e mare şmecherie că ai ajuns la PR 4 ori chiar la PR 5. Marii bloggeri ar fi ajuns şi la PR 10 dacă şi-ar fi dorit.

Dar ei nu şi-au dorit asta, pentru că, nu-i aşa, PR-ul este irelevant.

Nici Alexa Rank nu e relevant. Pardon, nu MAI e relevant. De ce ar fi? Niste statistici seci şi atât.

Nici măcar premiile Webstock sau RoBlogFest nu mai sunt demult relevante. Sunt frecții. Dacă ar fi aşa importante s-ar baga marii bloggeri, nu?

Dacă vi se pare că e mare şmecherie ca un site de ştiri sau un ziar “clasic” să vă citeze, să stiți că nu e deloc aşa. Sigur ați avut voi pile acolo de v-au citat. Nu vă mai laudați atâta cu aşa ceva, că o faceți degeaba.

Morala

Părerile in blogosferă sunt mai schimbătoare ca cele din politică. Cu toții suntem români până la urmă, nu?

Acesta este un guest post scris de Emil Călinescu.

Nu închei fără să mă prezint: Emil Călinescu sunt şi sunt triplu blogger :). Blogul meu principal este cel personal, EmilCalinescu.eu.

Salutări blogosferice tuturor :)!

P.S.: Cum sunt eu? Păi în majoritatea privințelor sunt încăpățânat. Uneori în sensul cel mai rău al cuvântului. Un tiz de-al meu, George Călinescu, spunea că doar boul este consecvent. Cum pe mine m-a făcut bou acum ceva timp o bloggeriță, e clar ca trebuie să mă străduiesc s-o confirm. Nu-mi permit s-o contrazic, e prea mare bloggeriță pentru a-mi permite eu s-o contrazic.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

8 comentarii la „Păreri schimbatoare în blogosferă”

  1. chiar da, fiecare se schimba dupa cum ii place, daca nu-i convine ceva spune ca e prost, rau, daca e de bine lauda…nu ca suntem romani, dar cred ca toti oamenii fac la fel.

    Răspunde
  2. Mare adevar..Sa stii ca noi in ochii asa zisilor A-listeri suntem nimicuri..Dupa ce ajung cunoscuti parca uita ca si ei au inceput de jos de undeva..Ca nu poti sa incepi de pe primul loc si sa progresezi, nu???

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.