Pamantul 6 zile in bezna totala in Decembrie 2014: Nu mai pot!

Văd că umblă știrea asta falsă mai ceva ca Ebola în Africa.

Sâmbătă seară am zis că scriu despre asta, dar am zis că nu merită. Duminică dimineață am zis că scriu despre asta, dar am zis că nu merită. Frate, nu m-am mai putut abține și am scris pe blog despre asta pentru că nu mai pot. Nici nu știu pe ce site-uri ați citit mai despre asta, dar vă spun un singur lucru: NU E ADEVĂRAT!

Pământul NU va sta 6 zile în beznă în decembrie 2014. Nu mai credeți toate porcăriile. Așa le mai place la oameni să-și caute de treabă cu un pic de panică. Imaginați-vă doar că cei care au dat goanga asta stau în fața unui pahar de whisky și a unei țigări bune și râd cu lacrimi de felul în care se propagă știrea falsă. Da, au muncit un pic pe partea de credibilitate, adică au dat oamenilor exact ce au vrut să audă:” Deși planeta Pământ va sta 6 zile în beznă, acesta nu trebuie să reprezinte un motiv de panică pentru populație. Ne vom descurca fără probleme cu sursele de iluminare artificială. Este doar o furtună solară foarte puternică și bla, bla, bla…

Normal că dacă ești sărac cu duhul le muști fără doar și poate. O zi te distrezi, hai două (m-am amuzat teribil la comentariile de pe Facebook în care se trata subiectul ăsta – troli vs creduli), dar deja după a treia zi nu mai pot.

Ca să nu mai zic că unele site-uri de știri au preluat inițial știrea ca atare, urmând să facă update la articole pe măsură ce și-au dat seama că e încă o țeapă. Ca să nu mai zic că unele site-uri de știri se folosesc de titlul ăsta bombastic ca să obțină click-uri și trafic, menționând abia spre finalul articolului că de fapt totul e o știre falsă.

Stau uneori și mă gândesc că ar fi fun să facem și noi un experiment de genul ăsta. Să împachetăm o știre falsă în ceva aparent credibil. Să măsluim niște documente ca totul să pară cât mai real și să ne implicăm mai mulți în propovăduirea adevărului inventat. Nu pentru a crea panică, ci doar pentru a bea un pahar de whisky în fața monitorului având gura până la urechi. Sunt convins că românii pot fi și mai inventivi de atât. Ar putea crea oricând ceva de genul. Și ar fi fain să fie preluat de presa internațională. Iar totul să facă, în final, parte dintr-o campanie de informare gen: nu mai fiți proști să puneți botul din prima la ce vi se servește.Planeta Pamant 6 zile fara Soare

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

17 comentarii la „Pamantul 6 zile in bezna totala in Decembrie 2014: Nu mai pot!”

 1. Una din cele mai bune poante de acest gen (aşa mi s-a părut mie) , a fost când cineva a reuşit să vândă aproape 5.000 de aparate de radio pe care le-a avut Columb când a traversat prima oară Atlanticul. Din păcate aşa de mare este grădina lui Dumnezeu, încât pe lângă faptul că uneori mai uită poarta deschisă, unii sar gardul.

  Răspunde
 2. Hm…n-amcrezut un moment ca acea stire ar fi adevarata !
  Dar ce bine ca ai punctat tu, Gabi, iar ce a scris si Diana, m-a linistit definitiv ! Daca face un club al ciocolatei calde, vin si eu . O ciocolata calda si o carte buna nu refuz niciodata, sub nici o forma ! :)
  O zi linistita si calduroasa sa avem cu totii ! :)

  Răspunde
 3. Scena desprinsa din filmul “30 days of night”. Da, chiar asa, nu puteau sa puna 7 zile de intuneric? Auzi la ei, 6 zile de intuneric :))

  Răspunde
 4. Nu stiu sa spun daca sunt fericita sau mai putin astfel fiind o fiinta ce nici nu se uita la TV pe canale de stiri, nici nu cauta pe internet trend-uri, zvonuri, lucruri de ultima ora, si alte lucruri de genul, nici macar articole in reviste sau ziare. Eu nu sunt in pas cu ce se intampla si daca lumea chiar s-ar termina maine (sa zicem ca) eu as fi ultima care afla… vazand pe cei din jur panicandu-se si alergand de colo-colo. Pe de o parte sunt multumita asa, sunt multe infoirmatii care imi par inutile si nu are sens sa le trec prin minte iar altele chiar ca le ratez si trebuie sa ma pun la curent.
  Acest zvon, desigur, nu a ajuns la urechile mele, si am deja-vu.. nu era ceva similar prin.. 2000? Si inca una prin 2013 sau 14… ca se termina lumea.. ca murim, meteoriti, comete, nu mai stiu ce. Personal… m-as uita asa in gol, as rade putin si mi-as lua cartea in brate si mi-as face si o ciocolata calda. Oamenii vor crede orice aud daca asta aleg si doresc sa faca.. iar altii vor pune la indoiala si vor cauta raspunsuri, vor dovedi contrariul ori se vor lasa convinsi. In final, omul are dreptul sa creada ce doreste, si are dreptul la perspectiva sa, oricat de eronata ar fi din alt punct de vedere, chiar unul logic sau evident. Depinde. Ia o ciocolata calda si stai si tu cu picioarele pe marginea biroului, watch the world burn. Cand nu te mai distreaza, jogging sau cititul uneir carti sunt lucruri placute. ^_^

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.