O poveste despre obiective

Spuneam în acest articol că obiectivele sunt foarte importante, dar după ce aflăm cum stă treaba cu obiectivele există riscul să fim tentaţi să trişăm. În cele ce urmează veţi vedea şi cum facem asta, însă am să transpun totul într-o poveste care să nu facă referire directă către o persoană anume.

Cu mulţi ani în urmă, în estul sălbatic, era un călător dornic să viziteze cât mai multe sate şi să afle mereu lucruri noi. In drumeţiile sale descoperă un sat a carei intrare era împădurită cu mai mulţi copaci ce aveau cateva ţinte pe ei. Ţintele erau nimerite fix în centru fără greşeală, iar călătorul nostru era uimit de ce mare pistolar trăia în acest orăşel din vestul sălbatic.

Curios din fire, intră în oraş şi poposeşte în primul bar care îi apăruse în cale. Îşi comanda o bautură şi îl întreabă pe barman:

– Omule, în oraşul vostru trăieşte un mare pistolar! Poţi să-mi spui mai multe despre el?

– Stimate domn, nu ştiu exact la ce te referi? Despre ce mare pistolar este vorba?

– Păi … înainte de a intra în acest orăşel, am văzut mai multe ţinte poziţionate pe nişte copaci. Toate ţintele desenate pe copaci erau nimerite fix în centru. Cine face asta?

– Ha, ha! Păi ăsta e prostul satului stimate domn!

Călatorul nostru nu se aştepta sub nici o formă la un asemnea răspuns. Zâmbi de complezenţă şi luă o înghiţitură din băutura pe care tocmai şi-o comandase.

Nemulţumit de răspuns, călatorul îşi propune să se ascundă printre copacii de la intrarea din sat şi să afle mai multe pe cont propriu. A aşteptat ceva vreme, însă nu a aşteptat degeaba. Pistolarul îşi facuse aparţia şi fără să stea prea mult pe gânduri trage cu pistolul în nişte copaci, le nimereală, fără ca respectivii copaci să aiba vreo ţintă desenată pe ei.

Spre stupoarea călătorului, pistolarul desenează câte o ţintă pe fiecare copac nimerit astfel încât să pară ca a tras perfect şi a nimerit fix în centru.

Concluzia

Dacă ţi-a ieşit ceva bine, nu prezenta acest lucru ca şi cum ai fi avut un obiectiv foarte bine trasat. Simplul fapt că ai făcut ceva excelent nu înseamnă că ai şi avut un obiectiv în spate. Nu te minţi! Dacă îţi ies lucruri atat de bine fără obiective bine stabilite, gâdeşte-te cât de departe ai ajunge dacă ai avea cu adevărat un obiectiv.

Acest articol s-ar putea să fie înţeles în esenţa doar de cei care au trecut prin aşa ceva. Sunt convins că sunt destul de mulţi care ar putea să-mi lase o părere interesantă comentând ce am scris.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.