Îţi iubeşti job-ul?

Chiar dacă ai iubi un job poate părea destul de mult spus, există totuşi persoane care îşi iubesc job-ul. Eu sunt una dintre ele şi sunt convins că nu sunt singura persoană.

Totuşi, există şi foarte multe persoane care nu sunt deloc satisfăcute de viaţa lor profesională şi întotdeauna caută altceva fără să ştie mereu ceea ce caută. Nu ştiu dacă am facut parte din această categorie vreodată însă am întâlnit destul de multe persoane nemulţumite de job-ul lor.

Motivele pentru care unii ar putea fi nemulţumiţi de ceea ce fac sunt infinite. De cele mai multe ori sunt de vină alte persoane, însă acest lucru este de cele mai multe ori nefondat. Spun asta pentru că e greu să ne uităm direct la noi atunci când ceva nu merge aşa cum am vrea noi să meargă. Spun asta pentru că de multe ori putem cădea în capcana în care facem lucruri care nu ne plac, însă ne complacem în ele pentru că „aşa trebuie„, „nu am de ales„, „trebuie să câştig şi eu un ban cumva„, iar exemplele pot continua.

De cele mai multe ori (cu excepţia unui job abuziv sau a unui şef abuziv) principalii vinovaţi suntem noi, deşi e destul de greu de acceptat. Suntem vinovaţi pentru ca nu avem obiective personale suficient de puternice sau suficient de bine conturate.

Ştiţi care e diferenţa dintre un cocalar care o duce mai bine decat voi şi voi care aveţi probabil facultăţi terminate cu succes, părinţi care v-au învăţat numai de bine şi multe ore investite în dezvoltarea voastră personală?

Cocalarii ăia au obiective.

Obiectivele sunt al naibii de importante. Am zis asta de multe ori şi o voi zice ori de câte ori se va ivi ocazia.

Pentru asta, voi scrie în viitorul apropiat câteva articole despre obiective personale, obiective profesionale şi cum trebuiesc ele privite aşa că rămâneţi aproape dacă vă intereseaza subiectul. Tot ce trebuie să facem pentru a avea succes este să părsim zona de confort în care ne aflăm în acest moment şi să fim pregatiţi să nu reacţionăm negativ la tot ce înseamnă schimbare.

Totuşi, dacă tot aţi trecut pe aici şi aţi citit acest articol, aş fi curios să aflu un răspuns la întrebarea din titlu. Completaţi cu încredere câmpul de comentarii de mai jos ;).

5 comentarii la „Îţi iubeşti job-ul?”

  1. Mereu, dar mereu spun asta. Nu pica absolut nimic din cer, trebuie sa ceri, sa tanjesti si sa doresti cu toata fiinta ceva.
    Bun text si completat cu „unde crezi tu ca e vina frate” de pe youtube al lui andrei gheorghe te duc un pic mai sus in a intelege ca totul se face prin munca, iar exemplul cu cocalarii e perfect.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.