O idee despre telefonul viitorului și o soluție interesantă

Chiar dacă eu cred că tehnologia viitorului se va baza din ce în ce mai mult pe cloud computing și ecosisteme, partea software va avea nevoie mereu de hardware. Cei de la PhoneBlocks.com au prezentat o soluție inedită pentru telefonul viitorului. Practic, telefonul viitorului ar putea avea o structură complet modulară. Acesta ar fi compus dintr-o placă de bază pe care utilizatorul își poate pune propriile componente. Vrei o cameră foto mai bună, nici o problemă, o poți pune. Vrei o baterie mai mare, o poți atașa. Vrei să înlocuiești o funcționalitate cu alta sau vrei să pui un difuzor de la alt producător, nimic mai simplu! Mai multe despre telefonul viitorului în viziunea PhoneBlocks veți vedea în scurtul videoclip de mai jos. Cei de la PhoneBlocks ne roagă să dăm sfoară în țară despre ideea lor dacă ne place. Mie mi-a plăcut, așa că iat-o! Rămâne de văzut dacă se va implementa la scară largă și vreun producător mare se va arunca la această idee. Voi ce părere aveți despre acest proiect?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „O idee despre telefonul viitorului și o soluție interesantă”

  1. Video-ul are 10.000.000 de vizualizari, cand l-am vazut eu avea 6.000.000 :))

    Ideea este una buna, se poate pune in practica (daca la un PC se poate de ce nu si la un telefon?), dar producatori precum Apple care nu vor sa faca niste schimbari mari in materie de telefoane (producatorii au tehnologia necesara pentru a revolutiona smartphone-urile, dar atata timp cat inca se poate profita de cea actuala, si cocalarii si pitzipoancele cumpara aifon de ce ar pune tehnologii noi pe el/ecran mai mare cand il pot modifica putin pe cel de anul trecut fara mare bataie de cap si el tot se va vinte, si nu e asa doar la Apple, si la alti producatori) vor fi inpotriva deoarece Phonebloks s-ar putea sa le fure vanzarile, un telefon actual trebuie schimbat daca vrei sa rulezi ultimele aplicatii cum trebuie (da, ca sa vanda telefoane noi aplicatiile care apar cer mai multe resurse, ai nevoie de quad-core dar defapt ar rula bine si pe un dual-core slab sau single puternic). Phonebloks se poate upgrada si personaliza. In fine, Apple nu va da faliment ca un cocalar si o pitzipoanca nu stiu nimic altceva inafara de seminte, manele si poze in baie cu aifonu, deci un telefon lego ar fi deja ceva prea complex asa ca tot aifon isi vor cumpara.

    Răspunde
  2. Cred ca ar fi cel mai bine asa, si nu cred ca suntem chiar foarte departe de asa ceva. Adica daca la soft poti lucra cu ce aplicatii sa lucrezi, cred ca ar fi bine si asa, sa poti sa ai ce doresti in propriul telefon. Daca la PC-urile clasice se poate, cred ca se va putea si la telefoane :)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.