Nu faceți ca mine, dar țineți cont de niște chestii

Eu sunt un tip loial. Nu știu, cred că așa am fost construit genetic. Loial cu partenerul de viață, loial cu partenerii de orice fel. Foarte loial cu angajatorii mei. De fapt, angajatorul. Că din 2005 când am intrat în câmpul muncii, n-am avut alt angajator. Da, greu de crezut. Ai putea spune că sunt un virgin care a prins un loc călduț care a devenit din ce în ce mai bun și a rămas acolo.

Dar șofând azi m-am gândit la cât de mult am muncit. Am muncit al naibii de mult. Am muncit al naibii de mult să fac tot ce am făcut, să realizez tot ce am realizat. La început nu pe bani puțini. Ci pe bani foarte puțini. Pentru că atâta se putea și atâta ofeream eu probabil de banii ăia. Nu mi-a părut rău nici un moment. Și nu îmi va părea rău nici un moment.

Nu sunt bătrân. Cel puțin nu mă consider bătrân. Dar cred că generația mea de ”millennials” a apus. Sau cel puțin e pe cale să apună. Vin generații noi din spate. Nu mai bune, nu mai rele. Doar generații noi. Noul ne sperie pentru că la bază noul înseamnă schimbare. Nimic mai mult decât o simplă schimbare. Mare sau mică. Nu săriți acum! Da, știu, o bună parte din ”millennials” susțin o bună parte din economie. Nu contest asta. Faceți loc!

Și, da… nu faceți ca mine, nu rămâneți într-un singur loc sperând că vă va fi la fel de bine cum mi-a fost mie. Dar luați două chestii de aici: seriozitatea și loialitatea. Dacă ți-ai asumat un drum cu cineva, oricât ar fi el de scurt, fă să merite. Fă să merite experiența. Fă să merite totul.

Om bun, dacă ți-ai asumat ceva, fă să crească iarba în urma ta. Și la propriu și la figurat. Străduiește-te să obții vorbe de bine pe unde calci, după ce calci. Și nu e greu. Este suficient să fii integru și să te străduiești să fii foarte bun pe ceea ce faci. E de valori, nu de skills.

Aptitudinile le obții cu tutori buni și cu valori bine împământenite. Nu-ți fă griji de asta, mai ales dacă ești tânăr. Cu aptitudinile vin ei. Cu valorile vii tu. Iar valorile nu sunt nici mai mult nici mai puțin decât cei 7 ani de acasă care te ajută să distingi între o experiență formatoare și o experiență ”fărmătoare”. Ține cont de faptul că atunci când îți dorești servicii superioare trebuie să fii gata să le oferi oricând și oricum în ceea ce faci. Invariabil.

Gabriel Ursan 5 mai 2009
Făceam cu plăcere tot ce făceam pe 5 mai 2009: vindeam IT&C într-un magazin retail din Galați. Mi-e drag. Da, știu, nu existau camere foto la telefoane nici măcar cu rezoluție web :)

Un comentariu la „Nu faceți ca mine, dar țineți cont de niște chestii”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.