Nu am să vreau să înțeleg niciodată asta

Medicina a evoluat foarte mult datorită unor oameni dedicați, unor oameni care au dorit să influențeze în mod pozitiv istoria omenirii în timpul pe care îl petrec în această viață.

Însă acești oameni trebuie să trăiască. Iar ca să trăiești decent sau chiar bine, ai nevoie de bani. Așa că au acceptat în jurul lor oameni care au fost mereu orientați să facă bani și să controleze. Iar aici nu mă refer la șpăgi sau la deturnare de fonduri. Mă refer la ceva mult mai legal. Afacerile cu sănătate, afacerile cu viață. Pentru că dacă priviți cu atenție în jurul vostru veți observa foarte multe astfel de afaceri cu sănătate pentru viață. Nu neapărat în România. Treaba e la un nivel mult mai înalt. În clinicile și spitalele private din România plătești confort, seriozitate, amabilitate și decență. Nu e nimic rău în asta, deși am merita ca plătitori de taxe și impozite să beneficiem de aceleași facilități și în spitalele de stat.

Însă nu despre asta vorbesc aici.

Vorbesc despre ceva ce nu vreau să înțeleg. Atenție, nu vreau, nu că din punct de vedere antreprenorial sau economic n-aș înțelege. Dar pur și simplu nu vreau.

Pentru că privesc cu groază o groază de cazuri umanitare. O groază de oameni care se sting înainte ca familia să strângă toate fondurile necesare unei operații în străinătate care ar salva o viață. Nu vreau să înțeleg de ce se întâmplă toate astea. De ce e nevoie de atât de mulți bani ca UN OM să aibă dreptul la viață? Dacă tehnologia și know-how-ul au fost inventate să trateze boli și să salveze suflete cu gândul la o cauză atât de frumoasă numită “salvarea de vieți”, dați-mi voie să nu vreau să înțeleg de ce atâtea suflete frumoase prinse într-un corp care nu are parte de susținere financiară trebuie să se ducă fără nici un drept gratuit de apel. Nu știu, dar am simțit să scriu asta. Probabil nu va schimba nimic, dar măcar m-am descărcat.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „Nu am să vreau să înțeleg niciodată asta”

 1. O vorba frumoasa spune “nu mor caii cand vor cainii”. Ce se petrece in Romania a depasit granitele prostiei, stupiditatii, idioteniei, nesimtirii, a depasit chiar si limita abusrdului. Practic, savantii care studiaza ce se petrece in gaurile negre unde nici o lege a fizicii nu mai functioneaza, pot la fel de bine sa studieze aspectele socio-economice din Romania, similaritatea este perfecta, si mult mai ieftin !! Atata timp cat doctorii din Romania lasa cu buna stiinta pacientii sa sufere si chiar sa moara, atata timp cat in Romania doctorii pretind bani inainte chiar de a te consulta, atata timp cat in Romania doctorii isi bat pur si simplu joc de pacienti, atata timp cat in Romania doctorii nu elibereaza chitante pentru contra-valoarea prestatiei medicale, atunci doctorii din Romania pot fi la fel de bine comparati cu niste macelari, sau criminali cu singe rece. Nazistii au fost condamnati pentru faptele lor, si atunci ce face doctorii din ziua de azi nu se cheama genocid ? Sa lasi cu buna stiinta un om sa moara, fara sa-ti pese, doar pentru ca bietul nu are suma de bani care o pretinde de la el, nu este o crima ? In acest caz juramantul lui Hipocrate mai are vreo valoare?, atat timp cat este calcat in picioare ?! Un doctor de trista amintire este Mengele, care stim prea bine ce a facut, ori doctorii din Romania zilelor noastre cu el se compara! Vorbesc in primul rand de coruptia din randul doctorilor, apoi ar mai fi si sistemul medical, care este varza… Si dati-mi voie sa ma opresc aici, pentru ca deja ma doare capul, si trebe sa iau o aspirina. La care aspirina nu am dreptul sa-mi fie compensata nici chiar daca in ultimii 10 ani nu am avut nevoie de nici un medicament. Si atunci cum sa nu ma gindesc la o alta vorba: Romania te iubesc, te iubesc si te…
  Sa nu uitam ca nu chiar toti doctorii sint totusi macelari, mai exista si doctori adevarati, care mai au ceea ce se cheama umanitate, doar ca sint putini, tot respectul pentru ei, pentru efortul depus de a deveni medici adevarati si pentru munca lor. Un strop de speranta tot mai exista.

  Răspunde
 2. Ba omule, suntem prea multi pe planeta. Exista leac pentru orice, oricine ar putea trai si fara bani.

  Dar sunt “unii” care nu vor asta, ci vor sa murim ca sa traiasca doar ei. Te asigur, asta e adevarul !

  Răspunde
 3. Toata lumea alearga dupa bani! In industria medicala banul este totul. Nu este nici o discriminare inyrea afacerea cu ‘viata’ si afacerea cu orice altceva. Banii pot fi un mijloc prin care sa iti ‘cumperi’ linistea,sanataea sau viata. Iti mai trebui si putin noroc pe parte genetica si asta este tot. Reversul medaliei este in cantec: “Cand ai multi ii risipesti, cand nu ai innebunesti”,….puya-baga bani. :-)

  Răspunde
 4. Vezi tu Gabriel, atata timp cat bani si profitul vor fi mult mai importante pentru marile corporatii din sistemul de sanatate, decat viata omului in sine, crede-ma!! nu se va schimba nimic.
  Insa sunt lucruri mult mai grave decat faptul trebuie sa platesti pentru sanatatea ta.
  Nu stiu daca ai aflat ca sunt anumite medicamente folosite in sistemul de sanatate, care pe langa faptul ca statul plateste o caciula de bani pentru ele, sunt chiar ineficiente si daunatoare pentru bolnavi. Iti dau un exemplu: chimioterapia in cazul bolnavilor de cancer, s-a demonstrat cu dovezi clare ca nu are niciun efect benefic, din contra! acelereaza boala si mai mult. De ce nu se renunta la ele? iti spun eu…pentru ca sunt interese prea mari in acest sistem de sanatate, iar doctori chiar daca stiu sigur ca nu sunt bune, le este teama sa o recunoasca pentru a nu fi inlaturati. E foarte greu sa te pui cu un astfel de sistem corupt si criminal, in care bani si stabilitatea financiara sunt primordiale. In concluzie, noi in ochi lor nu valoram mai nimic, suntem un mijloc prin care ei pot obtine profit….”amin”.

  P.S. Doamne fereste sa te imobolnavesti, pentru ca mori cu zile daca ajungi la mana lor !!.

  Multa sanatate,

  Răspunde
 5. Antreprenorial înțelegi!
  Da, este trist. Consider chestia în discuție o încălcare a drepturilor fundamentale.

  Ce să-i faci? Unele țări au sistem medical gratuit… chiar bun Vezi Suedia sau Norvegia.

  Răspunde
  • Chiar și așa… dacă aș fi fost în postura antreprenorilor de care zic (ca să fiu 100% empatic) când voi muri de moarte bună de la atâta “welness”, cred că mi-ar părea rău și nu aș zice că aș fi vrut înainte să mor să fiu “și mai antreprenor”, ci doar că “aș fi vrut să fiu mai mult om, să petrec mai mult timp cu familia mea și să fac istorie pozitivă”. Probabil mulți astfel de antreprenori zic asta când mai au puțin de trăit – mult prea târziu ca să facă ceva.

   Suedia, Norvegia, Danemarca… cred că sunt cele mai tari țări din lume (cel puțin după statistici)… însă e greu să învețe cineva de la ele.

   Mulțam de comentariu Dan!

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.