Nexus 6 e aproape confirmat si s-ar putea sa fie lansat la sfarsitul lunii octombrie

Nexus 6 este modelul mult așteptat anul acesta de fanii Google. Nexus e gama de produse realizate de Google în parteneriat cu diverși producători. În ultimii 2 ani Google a ales să fabrice telefoanele Nexus împreună cu LG, iar anul acesta se pare că a ales colaborarea cu Motorola.

Având în vedere că telefoanele Nexus rulează cea mai nouă versiune curată de Android, din punctul meu de vedere deja nu mai contează împreună cu ce producător îl fabrică pentru că sigur va fi un telefon excelent. Sunt convins că Nexus 6 va fi și primul smartphone care va rula cea mai nouă versiune de Android, respectiv Android L.

Android L va oferi o nouă experiență de folosire utilizatorilor prin material design, runtime ART pentru aplicații, sistem nou de notificări și eficiență sporită (îmbunătățirea autonomiei acumulatorilor) datorită Project Volta. Eu personal am avut Nexus 5 până când fiică-mea l-a scăpat și i-a crăpat ecranul. Am făcut aici un review la Nexus 5 pe care vă recomand să-l citiți dacă nu sunteți familiarizați cu modelul. Se pare că Nexus 6 va fi până la urmă un phablet, nu un ”smartphone normal”.

Conform ComputerBlog.ro, Nexus 6 va avea un display generos de 5.9 inchi, aspect care îl poziționează lejer în categoria phablet. La baza telefonului stă Motorola X, Nexus 6 mai fiind vehiculat până acum și sub numele de cod Motorola Shamu.

Zvonurile spun că Nexus 6 va avea rezoluție 2 K, adică 2560 x 1440 pixeli, și o densitate de 496 ppi. Cu alte cuvinte, vom avea parte de un display excelent care va concura cu ecranele LG G3 sau Samsung Galaxy Note 4. Nici la capitolul acumulator nu va sta prost, pentru că acesta se vehiculează că va avea 3.200 mAh, una dintre cele mai bune capacități de pe piață printre dispozitivele de gen. Da, știu, un display mai mare și mai performant va consuma mai repede energia acumulatorului, însă cei de la Motorola s-au gândit cu siguranță la acest aspect. Împreună cu îmbunătățirile din Android L cu siguranță orice utilizator va avea asigurată o zi întreagă de folosire în condiții normale.

Despre camera foto se spune că va avea 13 MP, dar nu se cunosc prea multe detalii legate de alte aspecte precum lentile, tip de stabilizator etc. Probabil va fi doar o cameră foto decentă, pentru că despre dispozitivele Nexus se știe deja că nu au excelent niciodată la acest capitol. Procesorul va fi un Qualcomm Snapdragon 805, Quad Core cu frecvență de 2,7 GHz, adică unul dintre cele mai bune procesoare pentru smartphone-uri de pe piață, dacă nu chiar cel mai bun în momentul actual. Se mai știu detalii legate de camera foto frontală de 2 MP și difuzoarele stereo poziționate în lateralul ecranului.

Nexus 5 și Android 4.4 KitKat au fost lansate anul trecut pe 31 octombrie. Nu este exclus să vedem Nexus 6 și Android L cam în aceeași perioadă a acestui an. Tot ce pot să vă spun este că va fi viitorul meu smartphone imediat cum apare, indiferent că specificațiile menționate în acest articol se vor confirma sau nu. De când am folosit Nexus 5, nu prea mai concep să am alt smartphone cu Android ca telefon stabil. Faptul că folosesc acum un Galaxy S5 este doar o perioadă de tranziție către Nexus 6.

Nexus 6
Nexus 6, imagine orientativă

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.