Mirela Iovu, vicepreședinta CEC declară niște chestii uluitoare

Sursa se află aici. Înainte de toate haideți să o citim. Asta a declarat Mirela Iovu, vicepreședinta CEC la un congres al bancherilor unde era dezbătută legea falimentului personal.

Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră cunoaşteţi cum erau trataţi faliţii în Roma Antică. Faliţii, în funcţie de numărul creditorilor, erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau. În Evul Mediu se folosea stâlpul infamiei şi mai era obiceiul legării de un catarg în piaţă publică sau purtarea datornicului pe străzi.

Exista şi închisoarea datornicilor, unde capul familiei era încarcerat. Şi noi, în Codul Civil de la 1864 aveam închisoarea datornicilor. Dar, în decursul anilor s-a ajuns de la uciderea debitorului, până la acordarea unei a două şanse, în 2014.

Nu e de mirare că o astfel de declarație va atrage din ce în ce mai multe articole dure ca acesta. Nu zic că sunt de acord cu limbajul de acolo, dar oamenii se supără când aud așa ceva.

Acuma treaba stă în felul următor. Trăgând aer în piept și încercând să exprimăm lucrurile cu un maximum de diplomație, pot spune că datornicii și le știu pe ale lor, iar bancile pe ale lor.

Toți au dreptate în lumea lor. Ar fi greu să fie un adevăr absolut. Totuși, ca reprezentant al CEC Bank, și nu unul oarecare, ci de rang înalt, astfel de declarații pur și simplu nu se fac. Este o eroare de PR fantastică. Pur și simplu nu poți vorbi de rău clienții sau potențialii clienți. Ca să nu mai zic că e un subiect extrem de sensibil. Poate doamna a vrut să exprime altceva, nu știu. Dacă faci analiză pe text s-ar putea să îi dai tot felul de conotații. Dar aducerea în discuție a vremurilor în care datornicii erau tratați foarte rău, mi se pare o alegere total neinspirată și lipsită de tact având în vedere felul în care poate fi interpretată.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

12 comentarii la „Mirela Iovu, vicepreședinta CEC declară niște chestii uluitoare”

 1. Eu știam ca s-au vândut ceva acțiuni, nu 100%.
  Netul spune ca statul încă deține cec 100%http://m.zf.ro/wikizf/cec-bank-s-a-8441347
  șihttp://www.bankingnews.ro/cec-bank-implineste-astazi-150-de-ani-de-la-infiintare.html

  Răspunde
 2. Cine este MIRELA IOVU
  a facut facultatea la “particular”
  a luat licenta la STAT
  a fost jurista falimentului Bancii Turco-Romane
  a dat creditul prin telepatie fam Basescu
  sta sub un birou la Banca statului pe 100.000 euro /an

  O * PARVENITA

  Răspunde
 3. Gabi, limbajul meu e fix ce merita. CEC prestează cele mai penibile credite și supraviețuiește doar pentru ca pensionarii au mirat cu pensia spre ei.

  Cum ar fi eu ca manager sa dau mâine o declarație ” mă doar în cot de fraierii aia , abonații, eu îmi iau cash-ul ….” nu dezvolt.

  Nu am credit la CEC, slava domnului nu M-a tentat oferta lor atractiva la prima casa în care ascundeau comisioanele.

  În rest, când văd astfel de rupți care ne distrug, nu pot fi cizelat, indiferent ce pretenții au alții de la mine.

  Răspunde
  • Bre, ai dat-o ca în 39. Mi-a plăcut :) Dar i-ai băgat pula în gât prin tot felul de metode. Noi, internauții ar trebui să fim peste. Ca să schimbăm ceva, în pula mea! Cu pula-n gât nu ajungem în prim plan indiferent cât de câcat ar fi cei despre care scriem. Dar articolul tău a fost poziționat cu coaie, mi-a atras atenția ;)

   Răspunde
   • Am inteles din articol la ce te referi.
    Sunt frustrat Gabi, merg zilnic pe strada și văd cum amărâții de lângă noi sunt tot mai persecutați. Aici nu mă refer neaparat la cucoana asta. Am mai scris eu și despre o educatoare, primari, etc.

    Eu personal nu am pretenții sa răspund unei dudui ca asta în alt mod.

    Când estI vicepreședinte pe banii poporului te abții.

    Dacă era la privat, mi se rupea de declarația ei.

    Răspunde
 4. A exprimat exact ceea ce a declarat, asta este parerea doamnei si a celorlalti bancheri despre noi. Au o parere proasta. Iar doamna nu e la prima greseala, cineva a spus ca doamna a mai gafat si alta data, la o conferinta , citez persoana care a spus: “Stiam ca aceasta Doamna gandeste asa sau mai rau, anul trecut am fost impreuna la o conferinta si a debitat ceva de genul: una discuti cu un imprumutat care are probleme si vine cu mainile muncite, alta discuti cu o femeie care are probleme si vine cu masina si coafata sa discute cu banca ca are o problema- a doua merita sa aiba probleme.” deci…. prima oara e greseala, a doua oara deja e prostie……

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.