Twitter

Mi-am propus să folosesc mai mult Twitter

Am un cont pe Twitter de peste doi ani, dar l-am neglijat cu brio. În general mai stăteam pe Twitter când finalizam de parcurs tot conținutul nou din alte rețele de socializare… dacă mai aveam timp. De câteva zile mi-am propus ca Twitter să fie prima rețea de socializare pe care o verific. Fac treaba asta în general de pe telefon. Cel mai important mi se pare să urmărești pe cine trebuie sau pe cine îți place. Dacă ești cu ochii pe un anumit subiect poți afla mai repede anumite aspecte direct de pe Twitter decât de pe alte rețele de socializare. Mai mult, am văzut că marea majoritate a companiilor din afară dau mult mai rapid un răspuns la ceva pe Twitter decât pe Facebook. Unele companii mari din România au început să facă la fel. Ce îmi place cel mai mult la Twitter e faptul că se distribuie linkuri către conținut net superior față de Facebook. Pe mine mă găsiți pe Twitter @GabrielUrsan dacă vreți să ciripim și pe acolo ;)

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

20 Comments

 • Adi

  Reply Reply 15/04/2014

  Și pe mine a început să mă prindă Twitter-ul. Te am la follow.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 15/04/2014

   Și eu pe tine… parcă… Da-mi un tweet ceva ca să verific userul tău.

 • DraceaDan

  Reply Reply 15/04/2014

  Și eu am twitter! Întrebarea e: utilizează românul twitter?

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 15/04/2014

   Puțin, foarte puțin. Dar ce treabă are românul cu ce utilizezi tu? :)

   • DraceaDan

    Reply Reply 16/04/2014

    Păi treaba e să ai cu cine împărți twitturi. Momentan sunt izolat pe twitter și n-am ce să fac cu el. Poate să vorbesc singur.
    Un amic a adunat peste 200 de followers pt contul blogului Ethink. Dar încă nu m-am încumetat să văd de unde i-a adunat.

 • Yamasha

  Reply Reply 15/04/2014

  La mine da share automat pe twitter articolul si cam atat. M-am mirat ieri ca mi-a dat favorit o persoana la niste articole. Am zis WTF, chiar exista twitter!!

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 15/04/2014

   Și la mine tot pe share automat era până acum câteva zile când am zis: wtf, cu riscul de a plictisi, scriu și eu pe Twitter ce fac sau ce văd, așa cum teoretic ar trebui să fie folosit :)

   • Yamasha

    Reply Reply 16/04/2014

    De cand am scris articolele mai tech un pic, despre Ubuntu am vazut ca exista Google+ cu adevarat. Am avut foarte mult feedback venit de acolo. Ceea ce inseamna ca este o comuntate foarte ok acolo formata.

    • Gabriel Ursan

     16/04/2014

     Google+ oricum e prima mea dragoste. Știi că eu sunt destul de prezent pe acolo și după ce îmi vine Chromebook-ul cred că voi și mai mai prezent – nu știu, am așa un feeling :)

    • Adi

     16/04/2014

     Hmm, ar trebui să încerc și eu Google +.

    • Yamasha

     16/04/2014

     Incearca-l. Merita! Pana nu vor veni pitiponcii de pe FB… e ok:D

    • Gabriel Ursan

     16/04/2014

     Nu cred că vor veni pițiponcii de pe Facebook pe Twitter că li se va părea prea complicat :)

    • Yamasha

     16/04/2014

     Hei, lasa mallul, fii atent la discutie, vorbeam de G+, nu de Twitter

    • Gabriel Ursan

     16/04/2014

     :)) valabil și pentru G+ ce am zis :))

 • Catalin

  Reply Reply 16/04/2014

  Si eu folosesc relativ rar Twitter, dar acum, azi am trecut pe noul aspect al twitter. Care mi se pare mult mai ok.

 • Petre Dalea

  Reply Reply 16/04/2014

  Ciripesc pe Twitter cam rarut si inca nu mi-am propus sa ma implic foarte tare.
  Deocamdata G+ si FB …

 • Bobses

  Reply Reply 16/04/2014

  Din păcate, la noi nu se folosește Twitter. Asta înseamnă că nu poți afla ceea ce te interesează despre un anumit subiect național de pe twitter (de exemplu ziarele, blogurile, siteurile, etc. – presa în general – nu postează și pe Twitter articolele). Așa că, deocamdată, urmăresc totul prin intermediul rss (înainte Google Reader, acum Feedly – accesibil online și pe toate platformele).
  Am mai avut o tentativă acum câteva luni să mă implic mai mult pe twitter, dar am renunțat: am încercat să optez pentru primirea avertismentelor pe telefon când cineva urmărit postează o actualizare, dar chestia asta nu funcționează pe Orange, unde sunt abonat, ci numai pe Vodafone și Cosmote.
  Așa că, deși am cont pe Twitter de ani buni, va fi și în continuare puțin folosit.
  Succes la ciripituri. :)

 • Lucian

  Reply Reply 16/04/2014

  Mi-am propus si eu acelasi lucru de cateva ori, dar de fiecare data ajungeam la acelasi rezultat, daca nu am interactiune din partea celor care ma urmaresc nu are niciun rost…

 • Oana Cristina

  Reply Reply 20/04/2014

  Eu folosesc Twitter-ul de prin 2009, dar m-am lovit si eu de acceasi problema: nefiind utilizat si in Roamania, nu prea poti afla informatiile de care ai nevoie in timp real.

 • VladC

  Reply Reply 23/04/2014

  Da, Twitter e din ce in ce mai util pentru strategii de promovare si in comunicarea directa cu clientii. Stiu firme de servicii turistice care primesc cereri de oferta si intrebari direct pe Twitter motiv pentru care a trecut pe primele locuri in topul retelelor de socializare folosite. Ce-i drept pita tinta e pe international, piata pe care Twitter se situeaza semnificativ mai bine decat la noi. Eu personal nu il folosesc foarte mult.

Leave A Response

* Denotes Required Field