Malamut de Alaska, un câine din povești

Astăzi am ieșit la plimbare ca de obicei cu soția și cu fiica noastră, Sara. Mergând relaxați pe stradă și bucurându-ne de vremea frumoasă de afară, am zărit un câine imens. Probabil, prima mea impresie despre acel câine a fost “imens de frumos“.

Malamut de Alaska 12Ne apropiem de el și de stăpânul său, iar soția cu toate că avea toată admirația pentru el, s-a depărtat, de frică. În copilărie a fost atacată de un câine lup și de atunci are fobie de anumiți câini, nu de toți, dar de majoritatea :). Stăpânul malamutului de Alaska a simțit frica soției, dar și bucuria mea la vederea acestui câine. S-a oprit lângă noi și ne-a invitat să-l atingem, încurajându-ne că este foarte prietenos. Eu n-am avut nevoie de prea multe încurajări și am început să-l mângâi pentru că îmi plac foarte mult câinii, dar pot spune că de data asta am avut ocazia să pun mâna pe un câine extrem de frumos.

Malamut de Alaska este un câine ca din povești. Este un câine foarte mare și foarte blănos. Ca un husky gigant. De fapt, m-am și făcut un pic de rahat întrebând stăpânul acestuia dacă e husky. Chiar când am pus această întrebare, n-a apucat stăpânul său să-mi răspundă, că un trecător bine informat mi-a și zis că e malamut de Alaska, nu husky. Îmi plac câinii, dar nu mă prea pricep la rase, ce să-i faci :)? Dacă vreți să citiți un blogger care se pricepe la câini, intrați la Petre Dalea că el e specialistul pasionat ;).

Până și fiica mea Sara zâmbea la el, parcă dorindu-și să sară din căruț și să își bage mâinile prin balana lui :). Îmi pare tare rău că nu am făcut o poză cu acel malamut de Alaska, dar sper să-l mai văd prin cartier și data viitoare să stau mai mult de vorbă cu stăpânul acestuia ca să aflu mai multe despre această rasă. Chiar dacă nu am avut până acum un câine, pot spune că a fost dragoste la prima vedere. Dacă așa avea o casă cu o curte mare, cred că malamut de Alaska e câinele care ar zburda prin curte.

Săpând un pic pe Google, am descoperit că malamutul de Alaska este câinele care trage până și cele mai grele sănii în zonele cu zăpadă. Pe cât e de mare, probabil pe atât e de puternic. Totuși, în ciuda dimensiunilor, mi s-a părut nu numai un câine frumus, ci și un câine blând, un câine prietenos.

Și chiar dacă n-am făcut poze cu rasa malamut de Alaska, asta nu mă împiedică să nu pun câteva poze cu această rasă în acest articol. Deci, dacă vreți să vedeți un câine mare gen husky, dar mult mai frumos, vă invit să priviți la galeria foto de mai jos. Țineți cont însă de faptul că un malamut de Alaska arată mult mai bine și este mult mai impresionant în realitate decât în poze.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

7 comentarii la „Malamut de Alaska, un câine din povești”

 1. Stiu ca postarea mea nu are nicio legatura cu articoul.. dar deja intru in crize.. si poate ai putea sa ma ajuti :)

  De 3 ore incerc sa activez la iPod “Manually manage music and videos” ca sa pot folosi si eu iPodul normal ca un om.. ca m-am plictisit de melodiile pe care le-am pus pe el acum 1-2 ani cand l-am luat.. si faza e ca nu gasesc nicaieri acea optiune! Am cautat pe toate forumurile si tutorialele de pe Youtube.. si la toti apare acea optiune in iTunesc la Settings la iPod.. dar la mine nu.. poate stii o “smecherie”.. si iTunes-ul se blocheaza 2-3 minute cand conectez iPod-ul, sau sterg o melodie, sau mut o melodie mai in sus in playlist.. si n-am un PC varza (Dual Core 3 Ghz, 8 GB RAM) si tutorialele de optimizare de pe net n-au avut nicio sansa in a ma ajuta…

  Răspunde
 2. Sunt doar un pasionat ceva mai informat … pana la specialist e cale lunga :)
  Un amic de la Arad are o canisa unde creste niste exemplare superbe de Malamut de Alaska.

  Orice caine poate fi educat sa fie bland si tolerant, cu oamenii, cu copii sau chiar cu alti caini dar pentru asta trebuie ca fiecare detinator de caine sa se informeze cat mai bine despre specificul rasei pe care o doreste si sa apeleze din timp la un dresor sau la o persoana care poate sa-i dea cateva sfaturi avizate despre cresterea si educarea unui caine.

  Cand ai si copil mic si caine trebuie mare atentie la felul cum ii “dresezi” pe amandoi pana cand se stabileste o relatie clara.

  Răspunde
 3. da, exact, este indicat ca un copil sa creasca langa un animalut, ideal un catel; cei mai toleranti si calmi caini sunt cei din rasa golden retriever. eu nu mi-am imaginat vreodata ca un copil ii va putea scoate jucaria din gura fara ca goldenul sa nu riposteze in vreun fel… Iti recomand rasa asta, sunt dementiali cateii! :)

  Răspunde
 4. Daca ai copil trebuie neaparat sa iti iei si un animalut! Vor creste impreuna si vor fi cei mai buni prieteni! Nu neaparat o rasa de talie mare,… o “piticanie pufoasa” de talie mica-medie este foarte potrivita pentru apartament! Nu o sa regrete nimeni din familie!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.