M-am dat pe Safari

Mă refer la browserul de internet, bineînţeles. Am zis că merită să încerc şi Safari cu toate că am avut o experienţă foarte bună cu Google Chrome. Totuşi, nu este deloc străin de nimeni faptul că browserul celor de la Google consumă foarte multe resurse ale computerului. Google Chrome este cel mai rapid browser pe care l-am folosit până acum, însă diferenţa de câteva milisecunde între el şi alte browsere nu mă încântă cu absolut nimic.

Safari

Am zis că e momentul să mai testez şi altceva, iar Safari mi s-a părut o abordare destul de diferită. Am început să-l folosesc de azi şi pot spune că îmi place. Atât experienţa grafică cât şi stabilitatea sunt doua lucruri pe care le observi din primele ore de utilizare. Spre deosebire de Google Chrome, nu are Adobe Flash Player instalat, dar instalarea acestui plug-in durează doar 1 minut.

Există şi o varietate însemnată de extensii pentru Safari, dar eu am ales să instalez doar două. Una care să-mi arate în timp real PageRank-ul siteului accesat (la fel ca Google Toolbar) şi alta care să-mi arate statisticile Alexa. Există şi un plug-in de Twitter destul de interesant, dar am preferat să accesez Twitter-ul doar atunci când aleg eu să o fac. Nu de alta, dar e destul de addictive şi nu vreau să mă trezesc că fac ceva şi peste 1 minut mă holbez la ce s-a mai scris pe Twitter.

O chestie care îmi place destul de tare este funcţia Reader din Safari. Practic, această funcţie îţi permite ca după ce s-a încărcat pagina web sau un articol, să citeşti informaţia mult mai uşor, ca într-o carte, fără lucruri care să-ţi distragă atenţia de la conţinutul în sine. Această funcţie recunosc că folosesc din plin şi pe iPhone.

Safari Reader

În rest, mai am de testat şi nu ştiu dacă voi rămâne la Safari sau mă voi întoarce la Google Chrome, dar îi voi da acestui browser o şansă de măcar două săptămâni. Voi ce spuneţi? Aţi testat până acum browserul Safari? Ce aspecte pozitive şi negative aţi descoperit la el?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

7 comentarii la „M-am dat pe Safari”

  1. Totusi, am inteles ca Safari nu mai primeste update-uri pe windows, si de asemenea, se poate descarca, dar pe pagina Safari de pe apple.com nu apare nicio versiune pentru windwos.

    Răspunde
  2. Eu am folosit Safari demuult, cand era iTunes pe la versiunea 7,x. La momentul respectiv, ma impresionase simplitatea, dar windows vista de atunci imi bloca practic orice sansa de a naviga fluent, si tot la iexplorer ma intorceam. Apoi a aparut windows 7, am trecut pe chrome, dar nu m-am mai intalnit cu safari, poate il mai incerc si acum sa vad cum mai e.
    Acum folosesc pe windows 7 Chrome si Opera(doar cand sunt intr-o zona cu 2g si internetul prin modem merge greu, iar opera turbo chiar ajuta, dar in rest nu imi prea place opera, prea multe functii inutile pentru MINE), pe windows 8 folosesc internet explorer si mai rar chrome,pe ubuntu tot chrome (desi mi-a luat o groaza de timp deoarece nu reuseam sa il instalez, deoarece primeam o eroare la deschiderea fisierului, pe care am rezolvat-o pana la urma), pe Android folosesc Chrome (deoarece sincronizeaza marcajele, istoricul cu chrome de pe pc) Opera Mobile (pe 2g) si Dolphin browser beta (pentru suportul flash si html5- aproape perfect, cel mai bun scor html5) si pe Blackberry folosesc Opera Mini.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.