M-am apucat de testat Google Publisher Plugin (beta)

Am scris o carte! Se numește ”De ce nu”. Vezi aici despre ce este vorba și înscrie-te pentru precomandă. Mulțumesc!

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Google a lansat de curând un plugin pentru WordPress menit să vină în ajutorul publisherilor. Google Publisher Plugin (beta) face momentan două lucruri mari și late: îți asociază blogul cu al tău cont de Google Webmasters Tools (lucru deloc greu de făcut și manual) și îți permite să adaugi anunțuri de tip AdSense în mai multe zone a site-ului printr-o interfață simplă și ușor de folosit.

Am decis că merită să testez acest plugin, iar dacă apar anunțuri deranjante sau de forme ciudate să știți că e în teste și de asta… Momentan îmi place că poți să pui unități de anunțuri AdSense mai oriunde, fără bătăi de cap sau modificări în codul temei. Pentru un utilizator mai neavizat sau mai comod e un punct în plus. Singura problemă ar fi că nu te lasă să pui unități de anunțuri decât în zonele sugerate de plugin, nu chiar oriunde vrei tu (de asta am zis mai oriunde). Spre exemplu, eu nu am reușit să pun anunțurile în articole așa cum făceam înainte și a trebuit să mă mulțumesc cu primele două zone.

O altă chestie faină este că dacă lași forma anunțurilor la setare automată îți va face anunțurile responsive, adică le va afișa pe dispozitivele mobile într-o formă optimă, în funcție de rezoluția de pe care îți este vizitat blogul.

În ceea ce privește distribuirea reclamelor AdSense pe pagină, poți să te joci cu setări diferite pentru fiecare zonă precum home page, articol, pagini, categorii sau arhive. Eu mi-am propus să îl folosesc fix o săptămână ca să văd două aspecte: 1. dacă se îmbunătățesc veniturile și 2. dacă nu mă înjură nimeni pentru felul cum apar anunțurile (pe setarea automatic n-am de unde să știu ce și cum va apărea – doar în sidebar am selectat dreptunghi, în rest am mers pe automatic).

Puteți descărca Google Publisher Plugin (beta) de aici. Update: după două zile de teste am revenit la pluginul Quick AdSense pe care îl consider mai ok. Google Publisher te îndeamnă să-ți umpli blogul de publicitate, ceea ce nu e ok. Rezultate mai bune n-am avut, iar poziționarea reclamelor nu e chiar posibilă oriunde. Niște erori și pe poziționarea din sidebar. Mai așteptăm să treacă de versiunea beta :)

Te interesează marketingul? Am un articol actualizat aici despre cele mai bune unelte de marketing care îți cresc câștigurile.

M-ar ajuta foarte dacă te abonezi la canalul meu de YouTube + 🔔 Mulțumesc anticipat! 🙏

Vrei un email Duminica?

Trimit un email pe saptamana, Duminica la 11:00. Contine articolele din saptamana anterioara. Doar daca scriu ceva. Altfel nu te deranjez.

Multumesc!

Eroare

12 comentarii la „M-am apucat de testat Google Publisher Plugin (beta)”

  1. eu inca nu l-am folosit. deocamdata folosesc pluginul Quick adsense si sunt destul de multumit. sa ne spui si noua dupa ce testezi Google publisher plugin care dintre ele e mai ok.

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Multumesc pentru share!
Mă poți urmări și pe alte rețele sociale dacă dorești să ținem legătura.
Send this to a friend