Lupta IMM

Probabil vă sună cunoscut acest îndemn din campaniile celor de la Banca Transilvania. Nu aveți cum să nu-l știți pe zân :) În cazul în care vreți mai multe detalii pe care BT îl oferă antreprenorilor de afaceri mici și mijlocii, există aici un site dedicat acestui lucru. Vă invit să aruncați o privire când aveți timp.

Profit de conjunctură și îmbin utilul cu plăcutul în acest articol. Adică scriu și despre campania BT pentru antreprenori de IMM-uri, dar și despre provocările cu care se confruntă în acest moment micii întreprinzători din România. Iar una din ele (provocările) constă în controalele din ultima vreme. Mai ales cele din partea ANAF.

Eu recunosc că sunt un mic justițiar. Foarte atent cu regulile. Mai ales cu regulile și legile în care cred și care mi se par logice. Când justiția din România a început să facă ”curățenie” pe toate planurile, am început să mă bucur cumva. Faptul că era atacată corupția mă făcea să mă simt bine în fiecare zi. Nu știu de ce, că pe mine nu m-a afectat niciodată direct. Probabil indirect, la fel ca pe majoritatea cetățenilor. Însă da, corupția e o chestie care merită redusă la un minimum posibil pentru România.

Mai nasol e însă la capitolul evaziune fiscală. Cetățeanul de rând se bucură când află că patronul cutare sau cutare are de suferit, că așa îi trebuie lui. Însă așa cum nouă nu ne place să ne bage cineva în aceeași oală cu infractorii români din Europa, nu merită să facem nici noi la fel cu toți antreprenorii români cu probleme.

Nu am să iau niciodată apărarea celor care încalcă legea. Nici măcar mie. Dacă am luat o amendă de viteză, închid gura, pun capul în pământ, o semnez, o plătesc. Însă vreau să evidențiez prin intermediul acest articol că proprietarii de IMM-uri se confruntă în acest moment cu provocări și presiuni fantastice. Și au nevoie de tot ajutorul. Au nevoie să gândească lucrurile ”la milimetru” ca să economisească bani necesari continuării sau dezvoltării afacerii.

Pentru că o afacere închisă (fie și temporar) pentru evaziune fiscală de 150 lei (înțeleg că au fost niște situații la niște restaurante) înseamnă mai puține locuri de muncă și mai multe cereri noi de intrare în șomaj. E cumva un fel de principiu al vaselor comunicante. Mă rog, antreprenorii de bună credință au nevoie de tot suportul. Iar legat de campania BT pe care trebuie să o comunic (și sper să nu fie prea târziu pentru unii cititori deoarece oferta este valabilă până pe 31 martie 2015) pot să vă menționez câteva elemente cheie, respectiv 12 luni gratis la: deschidere cont în lei, administrare lunară a contului, abonament internet banking și mobile banking, 10 plăți (comisioane) lunare interbancare sau intrabancare. Mai multe detalii regăsiți pe site-ul dedicat, respectiv TotulPentruIMM.roTotul pentru IMM

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Lupta IMM”

  1. Eu cam toate PFA-urile sau Intreprinderile Individuale (am si eu una) pe care le stiu am vazut ca au cont la BT.
    O banca foarte buna. Pacat ca uneori personalul nu este prea amabil cu clientii (cel putin la Agentia Gorjului din sectorul 6 sunt vreo doua domnite mai …repezite ;) ).

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.