Într-un articol anterior spuneam că tare mult mi-ar plăcea să locuiesc singur. Nu, nu mi-am schimbat dorințele ba chiar au devenit mai puternice. Totuși de atunci m-am mai gândit puțin la acest vis și mi-a apărut următoarea dilemă: dacă ar fi să mă mut, nu ar trebui să îmi cumpăr câte ceva de casă nouă?

Știu că unele garsoniere pot fi gata mobilate cu pat, dulap, masă, scaune și electrocasnice pentru bucătărie însă există la fel de multe cazuri în care garsoniera îți este oferită la cheie, adică singurele obiecte de mobilier sunt ușile, geamurile și cheile. În acest caz trebuie să îți cumperi singur tot ce îți trebuie pentru a duce o viață decentă.

Cert este că eu unul nu mi-aș cumpăra televizor. Nu de alta dar de ce să cumpăr unul atâta timp cât nu mă uit niciodată la el? De fapt, în locul unde ar trebui să fie televizorul aș pune o bibliotecă astfel încât să simt că în sfârșit lupta dintre televizor și cărți s-a terminat în favoarea celor din urmă.

Totuși dacă aș putea renunța ușor la televizor, nu ar fi la fel și în cazul frigiderului sau a aragazului. Acestea sunt probabil electrocasnice fără de care nu poți duce o viață normală. Unde ți-ai mai găti mâncarea? Sau cum ai putea să o păstrezi bună și pentru a doua zi? De asemenea nu ar trebui să uităm nici de mașina de spălat că doar suntem în secolul XXI și nu mai putem spăla rufele la mână la fel cum o făceau bunicii noștri. Nici nu cred că ar fi la fel de eficient.

Acestea trei sunt probabil electrocasnicele de care aș avea cea mai mare nevoie la început deoarece cu timpul mi-aș achiziționa eu și restul obiectelor de care aș avea nevoie. Sper însă ca dacă va fi să mă mut, să mă pot bucura măcar de câteva dotări ale garsonierei deoarece să nu încep chiar de la lingură de lemn, chiar dacă și aceasta ar fi o experiență din care aș învăța foarte multe lucruri. Recunosc însă că dacă ar fi să trăiesc și această experiență m-aș simți nevoit să amân mutarea mea încă vreo 2-3 ani, ceea ce ar fi deja prea mult.

Voi, dacă ar fi să vă mutați într-o casă nouă, complet goală, care ar fi electrocasnicele pe care vi le-ați procura prima dată? La mine ar fi cele de mai sus: frigiderul, aragazul și mașina de spălat.


Adrian Bolocan
Adrian Bolocan

Sunt un tânăr de 20 de ani atât de pasionat de blogging încât scriu aproape zilnic pe AdrianBolocan.Ro și BlogdeCarti.Ro. În afară de pasiunea pe care o am pentru blogging îmi place să citesc și să mă plimb cu bicicleta.

    2 replies to "Lucruri de casă nouă"

Comentează la acest articol