Cei care lucrează în construcții ar trebui apreciați mai mult

De obicei, cei care pleacă să lucreze în străinătate lurează în construcții fiind privit astfel ca pe un job de jos, dacă îl putem numi așa. De asemenea vedem că și pe la noi prin România găsim destul de multe locuri de muncă în construcții care nu cer studii superioare ci doar experiență și astfel mulți dintre noi au un alt motiv să îi desconsidere pe cei care lucrează în construcții. Eu însă nu fac asta.

Gândiți-vă cum ar fi lumea dacă nu ar fi existat constructorii care au un job foarte greu și care necesită foarte mult efort fizic. Nu ar mai exista terasele la care noi mergem și bem bere în timp ce ei lucrează pe acoperișuri, la temperaturi foarte ridicate, nici blocurile unde locuim, nici clădirea unde ne avem biroul unde lucrăm și nici multe alte clădiri din împrejur.

Acum vă dați seama cât de importanți sunt în societate cei care lucrează în construcții? Dacă răspunsul este afirmativ, de ce să îi privim de sus? Doar pentru că ei au un loc de muncă mult mai greu decât al nostru iar noi muncim mai puțin decât ei?

Uitați-vă de exemplu la clădirile construite din panouri sandwich. Credeți că acelea au fost construite precum un puzzle? E drept, poate că e mai plăcut să lucrezi cu astfel de materiale decât cu cărămizi, dar totuși nu e deloc ușor.

De asemenea am văzut pe un site cu materiale de construcții faptul că există mult mai multe materiale decât cele cunoscute de mine astfel încât îmi închipui numai cât de greu ar fi să folosești toate acele materiale pentru a ridica o clădire. Multe dintre ele trebuie ridicate cu propriile brațe, trebuie așezate și fixate în așa fel încât peretele să fie cât mai drept cu putință. Nu știu voi însă eu sunt sigur că nu aș putea avea un astfel de loc de muncă. Nu cred că aș face față, pur și simplu, și de aceea consider că toți cei care lucrează în construcții ar trebui apreciați mult mai mult decât sunt în momentul de față.

Pe final, tare curios aș fi să aud ce credeți voi despre oamenii care ridică blocurile care ne înconjoară, în care locuim și în care lucrăm câteva zeci de ore pe zi, la dos de ploaie sau de soarele arzător. Eu unul cred că trebuie apreciați mult mai mult iar restul rămâne la atitudinea voastră.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.