Dacă nu știi cum să îți faci gardul, îl poți face din tablă

Nu știu dacă v-am zis însă eu urmează să mă mut probabil anul viitor, în aceeași localitate însă într-o parte mai mișto a localității, la o casă cu o curte mult mai mare, undeva la centru. E o casă mai bătrânească, după cum se zice la noi în Moldova, așa că înafară de grădină nu era mai nimic bun la ea. Nici măcar gardul. Totuși cel din urmă l-am refăcut recent.

Pentru că era chiar la stradă și trecea multă lume pe acolo, nu mai puteam să las acel gard din scânduri care se pierdeau de la o zi la alta la cât de vechi erau. De fapt, sincer să fiu abia se mai ținea pe picioare astfel încât era musai să facem altul nou.

După ce am văzut în ce hal a ajuns gardul din lemn, am zis că nu mai folosim scânduri pentru a-l construi ci un material care să reziste mai mult timp, cât mai mult timp. Pentru că am văzut mai multe modele de garduri din țiglă metalică, sau mă rog.. din tablă după cum se zice la noi, am zis să îl facem și noi la fel.

Într-o săptămână l-am și construit pentru că e destul de ușor de lucrat cu tabla. Mai mult a durat până am turnat temelia pentru că era puțină pantă și astfel trebuia să îl scoatem cât mai drept posibil. Cred că cel mai greu a fost să găsim culoarea maro deoarece majoritatea magazinelor vindeau doar tablă roșie iar nouă nu ne plăcea culoarea asta.

După ce am terminat de construit gardul și am văzut cât de fain a ieșit, am zis că trebuie numaidecât să schimbăm și acoperișul pentru că și ăla e destul de vechi la rândul lui iar tabla și-a cam pierdut culoarea dar a și ruginit puțin. Ne uitam pe magazinul acesta și ne-am gândit să cerem și noi o ofertă. Totuși am mai ezitat puțin deoarece încă nu avem banii necesari, chiar dacă nu știm exact cât ne-ar costa.

Cert este că, în ciuda faptului că nu sunt eu marele Manole și nici nu mă prea pricep la construcții, țigla metalică este un material cu care poți lucra foarte ușor dar și care rezistă destul de bine în timp, spre deosebire de alte materiale precum e lemnul sau nu mai știu eu ce alte tipuri de acoperișuri. Sper să pot reveni cândva cu un articol în care să zic că e gata și acoperișul.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.