Laptopuri mici

Există destul de multe persoane care preferă să treacă de la un desktop PC sau de la un laptop mai mare la nişte laptopuri mai mici. Există o groază de motive pentru care cineva şi-ar lua un laptop mai mic, însă motivele pentru care ne cumpărăm ceva sunt atât logice cât şi emoţionale. Aşa că e greu să pătrundem în tainele dorinţelor oamenilor, pentru că dacă ar exista o cheie către această “bază de date“, producătorii ar fi primii interesaţi de ea.

În acest articol am să vă prezint câteva modele de laptopuri mici, laptopuri care pot duce noţiunea de portabilitate la un alt nivel fără să facă rabat de la performanţele cu care ne-am obişnuit pe laptopurile mai mari, de exemplu.

De ce mi-aş cumpăra un laptop mic?

laptopuri mici 3Laptopurile mici, denumite şi ultrabook-uri în ultima perioadă, pot fi extrem de utile atunci când ne aflăm mai mereu pe drumuri. Acum ceva vreme eram încântaţi că putem lua cu noi oriunde aproape toată puterea de procesare a unui PC într-o geantă care cântărea peste 3 Kg cu tot cu încărcător, agendă şi alte chestii aruncate pe acolo.

Iată că a venit vremea ca unii dintre noi să-şi dorescă mai mult ţintind către mai puţin.

Adică, un laptop care să încapă fără probleme şi într-o geantă fashion atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, că am văzut că e la modă.

Un laptop de 11 inchi este soluţia perfectă pentru că laptopurile de 11 inchi nu mai sunt ce au fost. Sunt mult mai performante şi uneori întrec chiar performanţele unor laptopuri de 15 inchi sau chiar a unor desktop PC-uri.

Acestea sunt recomandate persoanelor care vor să-şi facă treaba oriunde s-ar afla, indiferent de spaţiul de lucru disponibil. Probabil aţi putea spune la prima vedere că genul ăsta de laptop se pretează mai degrabă pe nevoile unui om de afaceri sau a unui agent de vânzări care străbate ţara sau Europa în lung şi-n lat, însă nu e chiar aşa. Există foarte mulţi tineri care s-ar putea bucura de un latop micuţ.

Gândiţi-vă la studenţii care ar vrea să citească ceva în tren cât mai discret sau la adolescenţii care vor să aibă mereu la îndemână un instrument de calcul mult mai performant decât o simplă tabletă PC. Gândiţi-vă la bloggerii care vor să facă live blogging de la diverse evenimente fără să ocupe prea mult spaţiu sau la oamenii care călătoresc foarte mult şi vor să nu poarte o greutate prea mare cu ei atunci când se plimbă.

Scenariile de utilizare sunt multiple, dar cum spuneam şi la începutul articolului, motivele pentru care oamenii aleg să-şi cumpere ceva sunt atât logice, cât şi emoţionale. Poţi să alegi un astfel de ultrabook şi pentru simplul fapt că e frumos, că îţi place, că te simţi bine când îl foloseşti, etc.

Recomandări de laptopuri mici

laptopuri mici 9Recunosc că am scris acest articol şi pentru că m-a inspirat această promoţie de laptopuri Asus X202E de pe eMAG. Vă recomand să aruncaţi un ochi ca să vedeţi despre ce e vorba.

În mare, pe lângă faptul că sunt laptopuri mici, cu display de 11.6 inchi, toate vin deja cu noul sistem de operare Windows 8 preinstalat, iar unele din ele au şi ecran tactil, ca să te poţi bucura la maximum de interfaţa Windows 8 special optimizată pentru touchscreen.

În plus, în perioada acestei promoţii primeşti cadou un mouse wireless Microsoft în valoare de 129,99 lei şi o pereche de căşti cu microfon Microsoft în valoare de 69,99 lei. Practic, primeşti cadou periferice de vreo 200 lei şi nu vorba doar de nişte accesorii useless, ci de accesorii pe care oricum sunt şanse mari să ţi le cumperi separat.

Preţurile pornesc de la 1.799,99 lei pentru un laptop cu Intel Celeron de 1.10GHz, 2GB RAM şi 320GB HDD şi ajung până la 2.349,99 lei pentru un mini laptop cu Intel i3 Ivy Bridge de 1.80 GHz, 2GB RAM şi 320GB HDD. E clar că nu vorbim de nişte configuraţii pentru ultimele jocuri apărute pe piaţă, însă cu ambele configuraţii poţi să-ţi faci treaba aâta vreme cât nu faci editări foto/video sau cine ştie ce chestii mai solicitante, că altfel nu are rost să te gândeşti la un laptop de 11 inchi.

În concluzie, laptopurile micuţe nu sunt pentru oricine, dar sunt pentru mulţi. Atâta vreme cât se fabrică în număr atât de mare şi cât există oferte diversificate pe acest segment, e clar că cineva se bucură de ele. E clar că piaţa le cere şi oferă feedback pozitiv odată ce producătorii investesc în diverse configuraţii.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Laptopuri mici”

  1. Prin laptop mic eu credeam ca te referi la netbook :) erau in casa mai de mult vreo 3 dar acum a mai ramas unul singur vechi de vreo 3-4 ani care a mai si fost scapat pe jos si inca merge :) dar are ecranul de 10.1 inch si pare cam mic.. aveam si altele si mai mici.. si sunt si slabute in specificatii, cand l-am luat erau bune pt un netbook, acum infara de net nu prea mai ai la ce sa le folosesti :) au singlecore…

    Răspunde
    • Netbook-urile au avut o scurta perioada de atentie, cu ceva timp in urma, dar acum nu mai sunt asa competitive. Oamenii vor rezolutie si un pic de putere de la un laptop micut :).

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.