Lansarea OpenHub Creative Cluster în regiunea de Sud-Est a României

Vineri, 13 aprilie 2018 are loc evenimentul de lansare al clusterului de Industrii Creative “OpenHub”. Clusterul își propune să unească antreprenorii și companiile din zona de SUD-EST a României și anume, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea.

Conferința va avea loc în Galați, în incinta Facultății de inginerie din cadrul Universității “Dunărea de jos” din Galați, în sala Aula Magna, începând cu ora 10.

În cadrul evenimentului de lansare al clusterului de Industrii Creative “OpenHub”, aducem la aceeași masă oameni de afaceri din domenii precum: publicitate, arhitectură, artă, meşteşuguri, design de produs, modă, film, muzică, artele scenei, editare foto-video (publishing), cercetare şi dezvoltare, software, jocuri şi jucării, TV și radio, în vederea legării de parteneriate și colaborări durabile.

Intrarea este liberă pe bază de înscriere. Mai multe detalii și formularul de înscriere pot fi găsite aici.

Ce este un cluster?

Un cluster este o concentrare geografică a instituțiilor și companiilor cu domenii de activitate comune sau complementare. Un grup de firme, instituții de stat și de învățământ, care lucrează împreună pentru dezvoltarea economică regională.

De ce industrii creative?

Există numeroase avantaje ale județului Galați care sunt încă neexploatate la adevăratul lor potențial și care pot sprijini atractivitatea economică din această zonă, făcând-o să devină un pol de creștere de importanță naționala și europeană în următoarea perioadă.

Din perspectiva economică și culturală a Regiunii Sud Est a României, activitățile industriilor creative sunt extrem de importante prin valoarea lor dinamică și nu doar static economică, aducând o contribuție vitală la dezvoltarea societății acolo unde economiile tradiționale, bazate pe agricultură, industrie sau comerț, nu au funcționat.

Conceptul de “industrii creative” (Culture and Creative Industries – CCI) este un termen relativ recent, fiind introdus la mijlocul anilor ‘90 în Australia și dezvoltat în Marea Britanie, și cuprinde următoarele domenii a căror activitate implică creativitate artistică și/sau științifică: arhitectură și regenerare urbană, artă și design, artele spectacolului, film și video, fotografie, inventiăa industrială și inteligență artificială, mass-media, meșteșuguri tradiționale, monumente și turism cultural, muzică, publicitate, software și jocuri video interactive, tipărituri și legătorie, web design, etc.

Clusterul de Industrii Creative “Open HUB” va fi un organism neguvernamental, nonprofit, apolitic, fără personalitate juridică, dar care poate dobândi personalitate juridică.

De ce să participi la eveniment?

Vei cunoaște oameni cu pasiuni și interese comune cu ale tale, oameni cu dorință de dezvoltare. Vei afla cum acest cluster îți poate ajuta afacerea să crească. Tot la eveniment poți afla numeroasele oportunități de tu și afacerea ta puteți beneficia prin aderarea la cluster.

Agenda evenimentului

Obiectivele principale ale Clusterului:

  • Crearea unui mediu favorabil dezvoltării durabile a membrilor săi și implicit a economiei locale și regionale;
  • Constituirea unui centru al creativităţii ce poate conduce la o creştere importantă a gradului de ocupare a forţei de muncă în Industrii Creative (IC);
  • Sprijinirea Industriilor Creative (IC) prin organizarea de diverse activități de formare, ca de ex: Cursuri, seminarii şi workshopuri specifice pentru antreprenori şi companii creative care doresc să se dezvolte, workshopuri de îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe în următoarele domenii: proprietate intelectuală, investiţii internaţionale, fazele investiţiilor, întoarcerea capitalului/investiţiei, “elevator pitch”, etc. ,
  • Creșterea capacității de cercetare – dezvoltare – inovare (CDI), stimularea cooperării între instituții CDI și întreprinderi, precum și creșterea accesului întreprinderilor din domeniul Industriilor Creative (IC) la CDI;
  • Promovarea inovației în procese ce țin de publicitate și marketing, arhitectură, design grafic și de produs, design vestimentar, creație audio și foto-video, IT, software, dar și alte activități ale industriilor creative;

Lansăm așadar câte o invitație antreprenorilor, oamenilor de afaceri și tuturor celor interesați și dornici să se implice într-o comunitate în continuă dezvoltare.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.