La ce iPhone ține cel mai mult bateria [update 2023]

Vrei să-ți iei cel mai nou iPhone, dar te interesează și cât îi ține bateria? E normal, nu are rost să dai o căruță de bani pe un iPhone dacă autonomia e proastă.

Merită să faci upgrade la iPhone 14 sau iPhone 14 Pro doar pentru baterie?

Mă așteptam să vedem niște noutăți importante în ceea ce privește durata de viață a bateriei când iPhone 14 a fost lansat anul trecut, în principal pentru că Apple a pus mult accent pe noile funcții și capabilități în promovarea lor.

Marea întrebare este cât de bună este bateria noilor iPhone 14 și iPhone 14 Pro și ce înseamnă asta în viața reală.

Pentru majoritatea consumatorilor obișnuiți, cu siguranță nu este cea mai vizibilă creștere, mai ales atunci când este comparată cu iPhone 13 din ultimii ani.

În ciuda pașilor îmbunătățiți de producție pe care Apple i-a implementat pentru a reduce risipa, cum ar fi scoaterea prizei de alimentare și a căștilor din experiența de unboxing, ne întrebăm în continuare dacă trebuie să facem upgrade.

Cele două aspecte principale pentru majoritatea consumatorilor sunt acestea; camera și durata de viață a bateriei, iar în acest articol descoperim cele mai bune iPhone-uri din 2022 pentru durata de viață a bateriei.

Am atins deja vârful smartphone-urilor, să fim sinceri

Știm cu toții că am atins vârful smartphone-urilor. Curba inovației s-a aplatizat mult în ultimii câțiva ani (ca să nu zic că e de rahat), iar beneficiile ale designului și ale caracteristicilor sunt cam tot la ce ne mai putem aștepta în aceste vremuri.

Cu toate acestea, sub capotă, Apple oferă un pumn serios competiției sale cu noile lor cipuri – a căror putere și capacitate sunt fenomenale, în special începând de la iPhone 12.

De fapt, fiecare model din ultimii 3-5 ani a fost destul de șmecher, dar iPhone 11 Pro și iPhone 12 Pro sunt cu adevărat smartphone-uri de nivelul următor, împachetând aproape puterea unui computer în doar câțiva centimetri dintr-o cutie metalică.

Selecția actuală de iPhone-uri Apple disponibile oferă ceva pentru toată lumea, iar un telefon recondiționat, gen cum oferă cei de la Flip.ro, reprezintă în continuare probabil cea mai bună valoare pentru clienți.

Gama standard de iPhone 11, iPhone XR și iPhone SE 2020 sunt o gamă de telefoane incredibile care se potrivesc cu o gamă largă de bugete. Dacă vrei să economisiți și mai mult, există o mulțime de iPhone-uri refurbished mișto.

Cum se compară durata de viață a bateriei între modelele de iPhone în 2023?

În anii trecuti, totul era legat de cameră, gen cât de bună era – indiferent dacă avea sau nu modul portret sau o cameră frontală bună pentru a putea face selfie-uri cu familia sau cu câinele.

În prezent, aproape fiecare iPhone din gama actuală are o cameră destul de remarcabilă, așa că accentul s-a mutat pe durata de viață a bateriei.

Îmi place să mă uit la date tehnice și autonomie acumulator când se lansează un iPhone nou, dar într-adevăr cel mai bine este să lăsăm profesioniștii să o facă corect și să ne dea o idee bună dacă un dispozitiv merită sau nu banii în plus.

Așa că MrWhosTheBoss, a făcut niște teste ca să aflăm la ce iPhone ține cel mai mult bateria.

Anul trecut, a testat gama disponibilă de iPhone-uri pentru durata de viață a bateriei și au existat câteva rezultate surprinzătoare. Anul ăsta a testat și și gama iPhone 14 și iPhone 14 Pro, relativ la scurt timp după testare.

Cum s-a testat bateria iPhone-urilor

După 8 ore de testare constantă în condiții comparabile din „lumea reală”, rezultatele sunt cele de mai jos și cred că merită luate în considerare dacă vrei să-ți un iPhone la care țin cel mai mult bateria.

Aceste teste, efectuate pe canalul de YouTube MrWhosTheBoss (video aici) s-au bazat pe cea mai mare intensitate de utilizare, jocuri, streaming, comutare de aplicații etc., în mod constant pe perioada de timp până când bateria s-a descărcat.

Cel mai mișto la acest experiment este că este real, nu ceea ce specifică producătorul.

Top 10 iPhone-uri cu cea mai mare durată de viață a bateriei

Nu vom mai sta mult la discuții, așa că hai să începem top 10 iPhone-uri cu cea mai mare durată de viață a baterii în condiții reale. Dacă vrei să-ți cumperi vreun iPhone din lista de mai jos și vrei să-i verifici prețul în timp real, apasă butonul de mai jos.

1. iPhone 13 Pro Max – 9 ore și 52 de minute

iPhone 13 Pro Max – 9 ore și 52 de minute
iPhone 13 Pro Max – 9 ore și 52 de minute

2. iPhone 14 Pro Max – 9 ore și 39 de minute

iPhone 14 Pro Max - 9 ore și de minute
iPhone 14 Pro Max – 9 ore și 39 de minute

3. iPhone 14 Plus – 9 ore și 23 minute

iPhone 14 Plus - 9 ore și 23 minute
iPhone 14 Plus – 9 ore și 23 minute

4. iPhone 11 Pro Max – 8 ore și 29 de minute

iPhone 11 Pro Max - 8 ore și 29 de minute
iPhone 11 Pro Max – 8 ore și 29 de minute

5. iPhone 13 Pro – 8 ore și 17 minute

iPhone 13 Pro - 8 ore și 17 minute
iPhone 13 Pro – 8 ore și 17 minute

6. iPhone 14 Pro – 7 ore și 49 de minute

iPhone 14 Pro - 7 ore și 49 de minute
iPhone 14 Pro – 7 ore și 49 de minute

7. iPhone 13 – 7 ore și 45 de minute

iPhone 13 - 7 ore și 45 de minute
iPhone 13 – 7 ore și 45 de minute

8. iPhone 11 Pro – 7 ore și 36 de minute

iPhone 11 Pro - 7 ore și 36 de minute
iPhone 11 Pro – 7 ore și 36 de minute

9. iPhone 14 – 7 ore și 13 minute

iPhone 14 - 7 ore și 13 minute
iPhone 14 – 7 ore și 13 minute

10. iPhone 12 – 6 ore și 41 de minute

iPhone 12 - 6 ore și 41 de minute
iPhone 12 – 6 ore și 41 de minute

Prețuri și concluzie la ce iPhone ține cel mai mult bateria

După cum observi, topul de mai sus arată clar la ce iPhone ține cel mai mult bateria în 2023 și probabil că orice iPhone din top 3 ar trebui să fie foarte bun la capitolul autonomie acumulator. Dacă vrei să-ți cumperi un astfel de iPhone, verifică prețurile mai jos.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „La ce iPhone ține cel mai mult bateria [update 2023]”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.