Klout este probabil un serviciu mai cunoscut care măsoară nivelul de influență a unei persoane pe baza activității și statisticilor sale din rețelele de socializare. Trust Cloud măsoară încrederea inspirată de o persoană pe aceleași criterii legate de rețelele sociale. Inspirat dintr-un articol de-a lui Manafu, am hotărât să-mi fac și eu cont pe aceste două platforme și să văd cum stau. Articolul său se numește de la CV (Curriculum Vitae) la TC (Trust Cloud). Abordarea mi s-a părut destul de interesantă, acesta sugerând că pe viitor oamenii de HR ar putea lua în calcul și scorul TC atunci când intenționează să angajeze pe cineva. Se cunoaște deja faptul că un om care se ocupă de recrutare analizează uneori și profilul de Facebook al persoanei vizate, observând ce postează, ce fotografii are și cum interacționează cu ceilalți. În Statele Unite ale Americii au fost și persoane care au fost date afară pentru anumite postări sau comentarii de pe rețelele sociale. Vrem sau nu vrem, e corect sau nu-i corect, în anumite situații se ține cont de activitatea noastră publică în mediul online. Voi cum credeți că va evolua acest tip de evaluare? Apropo, eu pe Klout am 57, iar pe Trust Cloud am 755. Voi cum stați?


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  7 replies to "Klout și Trust Cloud"

  • Oana Cristina

   Eu una recunosc ca nu auzisem de aceste site-uri pana acum. :D Eu pe Klout am 43, iar pe Trust Cloud am 712. Ma asteptam la scoruri mai mici, sincer.

   Klout are si aplicatie pentru iOS si arata destul de bine.

   • Gabriel Ursan

    Super scorul de pe Trust Cloud, dar nu-i rău nici cel de pe Kout. Acuma să vedem la ce ar putea să ne ajute astfel de evaluări :).

  • Pato Basil

   nu am cont, dar am vazut ca Zoso desfiinta unul din ele…chiar saptamana asta. Banuiesc ca nu zicea prostii.

   • Gabriel Ursan

    Eu nu zic nici că e de bine, nici de rău. Dar cel mai bine e să ne formăm propria opinie atunci când putem ;).

    • Pato Basil

     uneori e bine sa invatam din greselile altora :D, sau sa ascultam sfaturile „batranilor” :))

  • nicoleta doina radu

   am 40 pe Klout si 686 pe Trust Klout

Comentează la acest articol