Închirieri auto Touring: Care sunt momentele când trebuie sau merită să închiriezi o mașină?

În acest articol vom vorbi un pic despre închirierile auto și momentele în care să închiriezi o mașină s-ar putea să fie mult mai benefic decât să folosești mașina ta personală. Acum ceva ani în urmă eu când auzeam de mașini închiriate mă gândeam la bani mulți, garanții scumpe, riscuri mari. Nu e chiar așa. De fapt, nu e așa deloc. Un Opel Corsa poate fi închiriat și cu 15 euro pe zi, de exemplu. Hai să vă zic eu când am aflat că merită să folosești o mașină închiriată.

Prima dată am văzut practica asta la niște prieteni. Fie că mergeau la schi sau în călătorii de afaceri foloseau ca mijloc de transport avionul. Prietenii mei sunt din Galați, dar din Galați până la aeoroportul din București faci maxim 3 ore, deci oricum rentează mai mult să te miști cu avionul.

Eu chiar dacă am o ușoară fobie de zbor, tot recomand avionul. Pur și simplu e mai rapid și mai puțin obositor. Am făcut eu odată distanța Galați – Veneția cu mașina, fără opriri de somn, și nu-mi mai trebuie niciodată. Așa, și cum ziceam, prietenii ăștia ai mei folosesc avionul și mereu închiriază mașini atunci când ajung acolo. Își planifică închirierea din timp, pe un site de închirieri mașini, ca să nu aibă surprize, dar mereu practică treaba asta. Și mi-au explicat niște motive pentru care închirierea unei mașini este recomandată, indiferent că te miști în țară sau în străinătate.

Dacă nu ești cetățeanul acelei țări și nu prea ești obișnuit cum merg lucrurile pe acolo e mai ok să umbli cu o mașină închiriată pentru că aceasta are toate actele în regulă și nu te poți trezi cu alte surprize (plus că are numere de înmatriculare specifice acelei țări și nu bate așa tare la ochi ca mașină străină – nici pentru hoți, nici pentru poliție :)).

Apoi, te ajunge mai ieftin să închiriezi o mașină decât să mergi cu taxiul. În orice țară, inclusiv România. Poți închiria mașini direct cu șofer sau poți închiria mașini fără șofer. Poți închiria mașini dotate cu scaun pentru copii, cu lanțuri cu ce vrei tu. Plaja de opțiuni este destul de largă la mașinile de închiriat.

Iar închirierile auto se practică destul de mult și în România. Spre exemplu, dacă zbori din Cluj în București și invers sau din Timișoara sau Sibiu în București și invers. Poți opta pentru o mașină de închiriat. Știi bine că după ce ai aterizat mașina te așteaptă cuminte la aeroport și tu îți vezi de treabă. Nu trebuie să stai să negociezi cu taximetriști, să te îmbulzești sau cine știe ce. De obicei, în deplasările de afaceri timpul e destul de comprimat și trebuie să faci cât mai multe într-o perioadă scurtă de timp. În concluzie, eu nu am să stau acum să te conving să închiriezi o mașină dacă nu îți este necesar sau nu îți permiți una (deși dacă te plimbi cu taxiul prin oraș cu siguranță îți permiți una). E doar un subiect care merită studiat dacă ai fost vreodată pus în situația de a închiria o mașină și nu ai știut ce decizie să iei.

O parte din informațiile din acest articol au sunt de pe siteul închirieri auto Touring, firmă de închirieri mașini care activează sub numele de Enterprise. Din ce observ au o gamă variată de mașini, o flotă nouă auto pentru închiriat (inclusiv mașini 8+1 pentru familii cu bagaje multe), un formular de închiriere foarte ușor de completat, calcul în timp real și transparent al prețurilor sau alte servicii adiționale precum șofer (vorbitor de limbă engleză sau franceză), scaune pentru zăpadă, GPS etc. Mai multe detalii deste serviciile închirieri auto Touring regăsiți aici.

inchirieri auto Touring

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.