[Video] Xiaomi MI Band Fitness Monitor – O brățară de fitness deșteaptă și accesibilă

A sosit Xiaomi Fit Band sau Xiaomi Smart Band (cum i se mai zice – că are o groază de denumiri). Brățara asta a fost comandată din China, de pe binecunoscutul site dx. Vă povesteam aici că am făcut prima comandă la ei. Comanda a fost lansată pe 11 februarie 2016, iar hârtia de la poștă mi-a venit pe 26 februarie 2016. Totuși, eu cred că a venit mai repede coletul, dar că a zăbovit mult la poșta din București până să fie trimis în Galați. Oricum, 15 zile calendaristice mi se pare mai mult decât ok. Deja am mai lansat două comenzi pe dx și una pe Gearbest. De pe dx mi-am mai comandat un set VR pentru telefon :) și încă  o telecomandă bluetooth pentru camera foto (poate merge tura asta). Iar de pe Gearbest mi-am luat o pereche de pantofi sport speciali pentru alergare care conțin un senzor ce se pupă bine cu aplicația Mi Fit (cea de la brățară).

Dar să revenim la brățara Xiaomi Mi Band. Pentru cei cărora nu le place să citească am pus un videoclip la finalul articolului. Pentru cei care nu pot urmări videoclipul am scris textul ăsta. Brățara a fost cumpărată de aici. Chiar dacă poate fi confundată ușor cu modelul (cel pe care i l-am comandat soției), nu e aceeași poveste.

Brățara comandată de pe dx monitorizează și bătăile inimii. Brățara soției nu are senzorul ăsta încorporat. Uneori treaba asta se poate dovedi utilă în timpul antrenamentelor. Spre exemplu, atunci când BPM-ul e mult prea mare, antrenamentul nu mai e deja de pierdere în greutate (cum mă interesează pe mine să fac).

Xiaomi Mi Band îți monitorizează numărul de pași, la fel ca orice brățară de fitness, dar și calitatea somnului (opțiune pe care nu o are tocmai orice brățară de fitness atât de ieftină).

La numărul de pași îți dă detalii precum distanță și număr estimat de calorii arse. La calitatea somnului îți dă informații despre perioada totală de somn, dar și despre câte ore din aceasta ai avut cu adevărat un somn profund și odihnitor.

În aplicație mai poți adăuga detalii legate de greutatea sau înălțimea ta, ca să ai un istoric a fluctuațiilor. De asemenea, aplicația Mi Fit (compatibilă cu iOS și Android) se mai poate conecta și cu alte dispozitive precum perechea asta de pantofi sport pe care mi-am comandat-o, sau cântarul ăsta electronic cu bluetooth. Practic, chinezii ăștia de la Xiaomi îți oferă posibilitatea ca să-ți creezi un ecosistem de sănătate și fitness cu mai puțin de 100 de dolari în total. Puțin peste 20 de dolari brățara de fitness, 18 dolari cântarul (păcat că nu e pe stoc) și 45 de dolari pantofii sport speciali pentru alergare.

Încă o chestie și te las să urmăreși videoclipul meu cu prime impresii despre brățara de fitness Xiaomi Mi Band. Dacă folosești iOS, nu vei reuși să-ți faci cont direct din aplicația Mi Fit. Nu vrea sub nici o formă să trimită codul de confirmare. Așa că intri din browser aici și îți faci cont pe baza adresei de email. Și abia apoi te autentifici în aplicație. Și merge.

Update: O folosesc de pe 3 martie și o recomand. Se sincronizează bine cu aplicația, măsoară corect numărul de pași, funcția de alarmă e foarte faină, pare să monitorizeze bine somnul, iar bateria nu mi s-a descărcat nici acum. Nu am dat-o deloc jos de la mână de atunci. Nici la duș.

Bratara Xiaomi MI Band

Xiaomi MI Band

Update: Hai să vedeți o poză cu autonomia brățării :)

Autonomie bratara fitness Mi Band Pulse

 

9 comentarii la „[Video] Xiaomi MI Band Fitness Monitor – O brățară de fitness deșteaptă și accesibilă”

  1. Fara suparare … dar cred ca un clip bazat strict pe prezentare produs & voice over scurt si la obiect este de preferat fata de ce am vazut aici unde am rezistat cam 30 de secunde.

    Răspunde
  2. Salut! Am avut primul model de brățară, cel apărut acum vreo 2 ani cred. Aspectul nu s-a schimbat deloc, poate pe interior, deși nu cred.
    N-am fost mulțumit, din acest motiv am încetat sa o mai port.
    Motivul? Acuratețea măsurători. Ma trezeam dimineața cu 3-400 de pași făcuți, iar în weekend când leneveam prin casa și ieșeam abia pe la 12-1, aveam uneori și 3000 de pași făcuți. Imposibil.

    Altfel, bateria ținea peste 50 de zile, un plus mare din punctul meu de vedere.

    Sunt curios dacă au îmbunătățit senzorul/aaccelerometrul îmbunătățit au crescut în precizia măsurători. Te rog sa ne dai de veste.

    Și btw, numele firmei se citește ȘiaoMi. Nu se citește Xul în chineză :).

    Spor la mișcare!

    Răspunde
    • O să fiu atent la cele menționate. Mulțumesc frumos! Habar n-aveam că se pronunță așa. Tura asta las videoul așa, dar data viitoare voi încerca să pronunț corect (deși îmi va fi greu să mă obișnuiesc).

      Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.