HTC One, o adevărată plăcere să-l atingi

Zilele trecute m-am jucat puțin cu un HTC One, după ce cu ceva mai mult timp înainte m-am jucat mai mult cu un Samsung Galaxy S4. Singurul lucru de care îmi pare rău în întâlnirea cu HTC One este că nu mi-au ieșit pozele foarte bine, așa că nu prea am ce galerie foto cu HTC One să bag în acest articol. Însă dacă nu prea aveți chef sau timp să citiți scurtul meu articol despre HTC One, dați-mi voie să vă spun că acest smartphone face parte din clasa bijuteriilor cu Android. Pentru că da, chiar dacă există mulți cârcotași, sunt disponibile și bijuterii cu Android, iar HTC One este una dintre ele.

Am menționat cuvântul cârcotași mai sus, dar cu riscul de a deveni unul dintre ei, trebuie să spun că HTC One este inspirat destul de mult ca și concept de iPhone. Primul lucru care te duce cu gândul la un produs Apple este cutia în care vine ambalat. Al doilea lucru care te duce cu gândul la un produs Apple este însuși designul, care pare inspirat din niște concepte ale designerilor pentru noile iPhone-uri. Și cu toate astea, HTC One are ceva unic și atrăgător. Când pui mâna pe el îți creează o senzație de produs premium, de produs performant, dar în același timp finuț. Chiar dacă Instagram tocmai a lansat update la aplicație și poți să faci și videoclipuri de 15 secunde, nu doar poze, rămân fidel la Vine, aplicație prin intermediul căreia vă prezint pe scurt primul meu contact cu HTC One.

HTC One

N-am făcut teste ca să vă spun cât de mare și tare e, dar la prima vedere nu pot să nu remarc ecranul de foarte bună calitate care poate satisface și cele mai severe persoane care urmăresc acest parametru. Dimensiunea ecranului lui HTC One este una corectă pentru posibilitățile pe care le oferă un telefon cu sistem de operare Android.

HTC One

Și că tot am menționat de sistem de operare, trebuie să vă spun și despre cum se mișcă. Ei bine, HTC One se mișcă atât de fluent încât ai zice că ai în mână o baghetă magică. E super rapid și răspunde foarte bine la comenzi, chiar și în condițiile în care nu ai renunțat la nici o aplicație stock sau la launcherul default. Diferența între HTC One și Samsung Galaxy S4 la capitolul “cum se mișcă” este nulă din punctul meu de vedere, pentru că ambele smartphoneuri se mișcă la fel de bine.

În rest, se simte diferența între UI-ul (UI = User Interface = Interfață Utilizator) HTC și UI-ul Samsung, dar având în vedere că vorbim despre un smartphone cu sistem de operare Android, poți să-ți customizezi interfața și launcherul așa cum dorești. Eu spre exemplu folosesc launcherul Nova pe al meu Samsung Galaxy S3 și probabil l-aș folosi și pe S4 sau HTC One dacă mi-aș cumpăra unul din cele două modele. Dar dacă ar fi să ne rezumăm la UI-urile stock eu aș merge pe UI-ul HTC pentru că e mai plăcut ochiului comparativ cu UI-ul Samsung și pare să se miște la fel de bine. Singura problemă la HTC este că nu au aceeași putere ca cei de la Samsung să se miște pe partea de updateuri, dar ne putem consola cu gândul că cel puțin pentru flagship-uri gen HTC One o fac și o vor face.

Iată și scurta mea galerie foto neprofesională cu HTC One :). HTC One poate fi cumpărat în acest moment pentru un preț de aproximativ 2.650 lei (nu știu dacă mai apar modificări așa că mergeți pe link) de aici.

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

4 comentarii la „HTC One, o adevărată plăcere să-l atingi”

  1. După umila mea părere, One este flagship-ul momentului (pe Android cel puțin). Ca și calitate a construcției cred că este singurul care se apropie de iPhone. Personal dacă mi-aș schimba acum telefonul pe el aș merge.

    Singura bubă: HTC Sense. Spre deosebire de tine eu nu pun launchere custom :)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.