Guest posturi pe GabrielUrsan.ro

Pentru că de curând am publicat un guest post pe GabrielUrsan.ro mi-am adus aminte ce faină e treaba asta şi am publicat şi eu la rândul meu la Marius Călugăru un guest post despre guest posturi :).

Guest posturile sunt o metodă foarte bună de promovare, dar şi o metodă foarte bună de socializare cu un public nou. Indiferent cât de tare e blogul pe care publici sau nişa pe care o abordează acesta.

Atâta vreme cât ai ceva bun şi relevant de spus, publicarea unui guest post poate fi o activitate foarte interesantă.

Mai multe am scris în articolul menţionat mai sus, însă am omis să spun ceva foarte important şi mi-am dat seama abia după aceea.

Orice blogger care acceptă guest posturi la el pe blog ar trebui să aibă un set de reguli bine definite pe care să le dea la citit bloggerilor interesaţi înainte ca aceştia să se apuce de scris.

E mult mai comod şi mai eficient pentru ambele părţi.

Eu, spre exemplu, nu accept guest posturi scrise fără diacritice sau guest posturi care au mai mult de un link către autor (atenţie, către autor, nu către surse externe absolut necesare).

De aceea, m-am hotărât să realizez un set de reguli pentru guest posturile scrise pe Gabriel Ursan.ro, în cazul în care va fi cineva interesat de asta vreodată.

Dacă aveţi de gând să acceptaţi la voi pe bloguri guest posturi din partea altor bloguri, poate regulamentul de guest posturi pe GabrielUrsan.ro vă va inspira :).

Guest Post

Guest posturi pe GabrielUrsan.ro

  1. Scrie corect gramatical şi foloseşte întotdeauna diacritice.
  2. Îţi fac cont de Contributor pe blogul meu ca să scrii şi să aşezi textul în pagină direct din platformă. Dacă îmi trimiţi articolul într-un document, îmi dai mie mai mult de muncă cu aranjarea în pagină şi nu vreau :).
  3. Nu poţi face upload de imagini sau fişiere, aşa că orice imagine sau fişier asociat articolului îmi va fi trimis pe mail.
  4. Fiecare articol trebuie însoţit de cel puţin o imagine reprezentativă pe care să o putem folosi eventual şi ca featured image.
  5. Absolut orice articol va conţine cel puţin 300 de cuvinte.
  6. Editorii vor trebui să aibă numele afişat în contul de WordPress.com de forma “Prenume Nume“, scris frumos, cu litere mari. Exemplu da: “Gabriel Ursan”. Exemplu nu: “gabriel ursan” sau “mikythebest“.
  7. Articolul trebuie să fie la subiect, să ofere informaţii corecte şi utile cititorilor, nu să promoveze ceva cu îndârjire. Pentru asta există advertorialele copy/paste pe care eu nu le accept. Advertorialele sunt altă mâncare de peşte şi pe alea le scriu eu, nu beneficiarul.
  8. Nu adăuga mai mult de un link către pagina sau blogul tău decât dacă faci referire la un alt articol relevant subiectului. Fac excepţie linkurile către surse sau către pagini care descriu mai bine termenii folosiţi (gen WikiPedia).
  9. Fă tot posibilul să te exprimi în paragrafe scurte care să nu depăşească mai mult de două rânduri în editorul platformei. Un text fără spaţii de aerisire se vede nasol, oboseşte cititorii şi în nici un caz nu transmite foarte bine ce vrei să transmiţi.
  10. Aşteaptă-te să te refuz. Poate e o perioadă în care nu public guest posturi din varii motive, poate eşti un blogger cu care nu vreau să-mi asociez imaginea sau poate articolul tău nu e pe măsura standardelor pe care obişnuiesc să le ofer cititorilor GabrielUrsan.ro. Nu-mi purta pică că nu e nimic personal şi niciodată nu va fi.

Aceastea fiind spuse, vă invit la guest posturi pe GabrielUrsan.ro ;)!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Guest posturi pe GabrielUrsan.ro”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.