Atingerea unei schimbări

Cu multă vreme în urmă, lui Pitagora i s-a spus că ipotenuza învelea ciocolata în staniol când a presupus el că Pământul e rotund. Şi lui Cristofor Columb i s-a spus cam acelaşi lucru, însă colegii echipajului său n-au avut curaj să-i spună în faţă :). Nu ştiu ce naiba i-au mai spus lui Aristotel sau lui Galileo Galilei.

Cert este că cineva le-a exprimat într-un fel sau altul că lumea e aşa cum ştiu că este şi s-o lase baltă.

Nimic nu s-a schimbat foarte mult de atunci. Adică, rezistenţa la schimbare există în continuare într-o mai mică sau mai mare măsură. Cert este că există, iar partea şi mai ciudată este că oamenii nu mai sunt atât de receptivi la chestiile inovatoare. Cel puţin nu în domeniul IT&C.

Touchscreen? Ce domle`, ştiam de el din clasa a şasea!

Touchscreen la laptopuri? Damn it! Trebuie să vină cu ceva care să mă mişte mai mult!

Sunt expresii de care probabil nu suntem străini. Oamenii vor chestii noi, dar nu noi, mai noi decât ce înseamnă nou. Şi vor asta repede şi bine.

Ei bine, atunci ce mai este nou în acest domeniu? Că o adevărată revoluţie nu prea s-a mai produs de câţiva ani încoace.

Daţi-mi voie să vă spun că laptopurile cu touchscreen sunt un candidat perfect pentru a realiza o schimbare majoră în zona IT&C. Şi pentru că este vorba de o schimbare majoră, unii oameni o vor îmbrăţişa imediat, iar alţii vor avea numai cuvinte de ocară pentru aceasta.

Că aşa e cu cele schimbări. Nici dacă te muţi de la un apartament cu două camere într-o super vilă de lux, parcă nu-ţi vine bine că nu nimereşti din prima baia noaptea cu ochii întredeschişi. Chiar dacă per total eşti foarte bucuros de noul tău domiciliu.

În final, te bucuri de schimbare, iar în acest exemplu uşor tras de păr nici nu ai nevoie de prea multă bunăvoinţă :).

Utilitatea laptopurilor cu touchscreen

Eu sunt unul dintre cei care apreciază tabeletele PC, însă niciodată nu le-am putut privi ca pe un înlocuitor a laptopului. Am avut diverse tentative eşuate de schimbare şi credeţi-mă că am mai avut şi toată bunăvoinţa din lume. N-a ieşit!

Windows 8 touchscreenPur şi simplu nu mă puteam lipsi de tastatura fizică atunci când era vorba de hard work şi nici de sistemul de operare Windows, pe care funcţionau majoritatea aplicaţiilor folosite.

Şi totuşi, nu mi-a displăcut niciodată ideea de touchscreen. Cu telefonul mobil m-am adaptat foarte repede la ecranul tactil. Sunt unul dintre cei cărora le-a fost uşor la început.

De ce nu existau soluţii şi în zona laptopurilor? Nu eram pregătiţi? Tot ce e posibil. Nu exista până acum un sistem de operare Windows conceput special pentru aşa ceva? Şi mai posibil.

Ei bine, se pare că nu am fost singurul om care a gândit aşa. Dezvoltatorii au urmărit atent părerile utilizatorilor, au făcut multe cercetări de piaţă şi în cele din urmă au dezvoltat laptopurile cu touchscreen odată cu lansarea noului sistem de operare Windows 8. A apărut schimbarea.

N-am testat şi nu folosesc încă, dar nu mai e multă vreme până acolo. Asta pentru că singurul lucru care m-a oprit să-mi iau un laptop Asus cu touchscreen atunci când au fost lansate împreună cu Windows 8 a fost bugetul. Încă e un lucru care mă opreşte, şi nu pentru că sunt laptopuri scumpe, din potrivă, ci pentru că pur şi simplu nu dispun acum de acest buget. Însă voi dispune, iar atunci va fi foarte importantă alegerea pe care o voi face.

Asus VivoBook

Asus Vivo Book argintiu ecran tactilDaţi-mi voi să vă povestesc despre seria de laptopuri Asus VivoBook. Comunicatul de presă îl puteţi citi aici, însă eu am să menţionez esenţialul.

Asus VivoBook este conceput pentru lucru şi portabilitate, deşi puteţi face cam orice pe el.

Cu siguranţă pot juca şi un WoW liniştit, chiar dacă nu a fost special construit pentru aşa ceva.

Elementele definitorii fac referire la design, sunet, lucru în cloud, touchscreen şi sentimentul de a-l avea. Da, sentimente. Vă povestesc imediat.

Design

Nu mai e de multă vreme un mister că designul joacă un rol important în orice alegere. Până acum era foarte important la telefoane mobile, însă a devenit la fel de important şi în cazul laptopurilor.

Hai să vedem nişte imagini într-o rezoluţie atât de bună încât vi le puteţi pune lejer şi ca desktop wallpaper :).

Sunet

SonicMasterChiar dacă sunt nişte laptopuri mai mult pentru muncit, călătorit şi eventual făcut bani cu ele :), seria Asus VivoBook este echipată şi cu sunet de calitate.

Sunet SonicMaster care oferă bass profund şi voce mai clară. Chiar dacă toată ingineria se desfăşoară într-un dispozitiv micuţ.

Sunetul este un aspect foarte important de care producătorii încep să ţină cont indiferent că vorbim despre un ultrabook sau un laptop de gaming. Poate vrei să te uiţi la un film cât timp călătoreşti sau să asculţi muzică în timp ce lucrezi.

Este important să ştii că ai un laptop care îţi poate oferi tot ce e mai bun la aceste dimensiuni.

Lucru în cloud

Asus Web StorageEu nu mai pot sta oricum fără aşa ceva. Folosesc SkyDrive de la Microsoft şi chiar am cumpărat planul maxim de la ei timp de un an de zile. Deşi a trecut puţin timp, până acum şi-a făcut banii, însă despre asta am detaliat deja aici.

Dacă nu vrei neapărat să cumperi spaţiu suplimentar faţă de orice altceva îţi oferă furnizorii de soluţii cloud, Asus îţi oferă 32GB de spaţiu gratuit timp de 3 ani pe Asus Web Storage.

Adică ai la îndemână toate datele tale pe smartphone, pe alt laptop sau oriunde ai acces la internet.

Iar 32GB nu sunt deloc de neglijat având în vedere că majoritatea furnizorilor de servicii cloud pe care îi ştiu îţi oferă gratuit între 3GB şi maximum 7GB.

Touchscreen

TouchscreenAsus VivoBook este un laptop veritabil cu touchscreen, fie că vorbim despre seria S200 de 11,6 inchi sau despre seria S400 de 14 inchi care îmi face mai mult cu ochiul.

Construit special pentru sistemul de operare Windows 8, promite să ofere o experienţă inedită pentru utilizator, dar despre asta voi menţiona în ultima parte a acestui articol.

Cireşelele de pe tort cu părerile mele personale sunt păstrate special pentru cei care citesc până la capăt :).

Sentimentul de a-l avea

Sentimentul de a-l aveaÎn sfârşit am ajuns şi la lucruri mai omeneşti. Când a fost conceput, Asus VivoBook a fost gândit pentru oameni. Oameni care au un sentiment de împlinire atunci când îşi cumpără ceva pentru care ori au strâns bani, ori au avut pur şi simplu bani.

Asociaţii mei mai mari :) (ca să nu zic şefii :)) au de ceva vreme Asus ZenBook. Unul pe argintiu şi unul pe Rose Gold. Sunt foarte mulţumiţi de ele şi sunt în continuare încântaţi de ce au în faţa lor pe birou.

Recunosc că mă uit de multe ori la laptopurile lor şi am un sentiment de „vreau şi eu„.

Sentimentul este generat în primul rând de design. Chiar dacă mulţi vor arunca probabil cu pietre, recunosc că îmi plac la nebunie ultrabookurile. Simt nevoia să fiu din ce în ce mai mobil, iar dispozitivele pe care le car după mine să fie mult mai mici.

Sentimentul creat este cel de libertate, lejeritate şi control din orice loc. Astea sunt sentimentele care momentan îmi pot vinde mie un laptop.

Cum m-ar ajuta un laptop cu touchscreen

Pentru că momentan doar tânjesc după un laptop cu touchscreen şi Windows 8, nu pot să vă spun cum mă ajută un astfel de laptop. Pot doar să vă spun doar cum cred că m-ar ajuta un astfel de laptop.

Bun la pat

Nu vă gândiţi la prostii că rămâneţi cu gândul, la fel ca mine :).

Să fim serioşi, de câte ori aţi realizat conţinut direct din pat? Poate mult în gând înainte de a adormi, măcinaţi de următoarele subiecte pe care să le abordaţi pe blog :). Însă de puţine ori aţi scris direct din pat. Nu zic niciodată, însă de puţine ori cu siguranţă.

Un laptop cu toucscreen este ideal pentru navigarea pe internet direct din pat. Atingi, citeşti, vizualizezi, etc. Sunt multe lucruri pe care un laptop cu touchscreen ţi le poate oferi. De asta sunt bune tabletele, însă dacă asta încep să ofere şi laptopurile e şi mai interesant.

Oricum ai mereu tastatura fizică ca să laşi un comentariu mai lung pe un blog interesant pe care îl citeşti gen GabrielUrsan.ro :) sau pentru a trage de urechi editorii unor ziare online care te-au păcălit iar cu un titlu incendiar care ţi-a apărut pe Facebook :).

Natural

Dacă foloseşti un smartphone cu touchscreen nu ţi se va mai părea atât de grea interacţiunea cu un laptop care dispune de un ecran similar.

Îţi vine mult mai uşor să-l foloseşti pentru că te-ai obişnuit deja. Tragi de ce ai nevoie, muţi, atingi.

E mai comod după ceva timp. Trebuie doar să atingi schimbarea.

Nou

Orice lucru nou te îndeamnă la utilizare. Te va încânta sau te va dezamăgi? Sunt lucruri care vor fi în centrul atenţiei atunci când povesteşti cu prietenii la o bere.

Cert este că viitorul se îndreaptă în zona laptopurilor cu touchscreen, iar sistemul de operare Windows 8 a deschis deja calea. Urmează doar să o mai şlefuiască pentru că mai are probabil multe de îmbunătătţit, însă de asta există update-uri şi service pack-uri.

Eu zic că merită să dăm o şansă schimbării, indiferent de unde ar veni. Laptopurile cu toucscreen sunt o schimbare care nu are nevoie de şanse. După cum spune şi titlul articolului, sunt atingerea unei schimbări. Mai devreme sau mai târziu toţi vom avea aşa ceva pe birou. De ce să nu experimentăm mai devreme? Zic.

Acest articol reprezintă o primă ofensivă aeriană care adoptă întocmai tactica primei bătălii din cadrul competiţiei BlogWars 3. Sper să fie suficient de bună încât să deschid calea primului atac terestru pe care blogul GabrielUrsan.ro are armele, disponibilitatea şi forţa suficientă să-l lanseze.

22 de comentarii la „Atingerea unei schimbări”

  1. perfect adevarat chestia cu patul.mult se lucreaza intins cu laptopul in fata.insa firfireii bata-i vina lor nu prea stau in buzunar din vina facturilor.da mi-as dori si eu la nebunie asa „scula”.ura si toate bune

    Răspunde
  2. Salut, citesc cu plăcere articolele tale, îmi place și mie noul Asus VivoBook l-am văzut la Flanco nu mai puteam dezlipi de lângă el cred ca l- am testat o jumătate de ora se uita urat la mine vânzătorul ca nu mai plec. Mult succes în continuare.

    Răspunde
    • Multumesc Francisc! Apreciez ca nu eziti sa-mi lasi aproape de fiecare data cate un comentariu la un articol din zona IT&C.

      Cu ce varianta te-ai jucat? Cu ecran mare sau mic :)?

      Răspunde
      • Cel cu ecran de 11 inch, sincer mi – a plăcut foarte mult. Nu îmi permit să cumpăr unul de 14 inch dar, cine știe poate în viitorul apropiat.

        Răspunde
  3. Asa da. De mult n-am mai citit la tine un articol atat de lung, dar folositor si captivant. La inceput nu am bagat prea mult in seama windows 8 ca se scriau numai chestii nasoale, dar vorba ta vor exista updateuri.

    Răspunde
    • Multumesc Mihai. Articolul e realizat de cateva zile, dar tot am cerut pareri la prietenii avizati :) ca sa ajung la o forma lunga si completa, dar captivanta.

      P.S.: In campul pagina web nu trebuie sa dai copy/paste la linkul articolului meu daca nu ai blog sau site. Poti comenta si fara sa completezi acel camp ;)

      Răspunde
  4. bun articol mai ales daca il citesti pana la capat. ai talent! iti tinem pumnii si speram sa castigam si noi ceva :))

    Răspunde
  5. am dat like la pagina ta de facebook azi! mult succes la concurs. poate voi avea si eu parte la un moment dat de un asa laptop

    Răspunde
  6. Cu toate ca a fost un articol lung si cuprinzator sa stii ca nu m-am plictisit deloc si chiar mi-ai atras atentia asupra acestor laptopuri. N-ar fi rau sa am si asa ceva desi in pat ma folosesc de iPad :)

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.