Stocarea informației se mută pe internet și se va muta complet pe internet. Ăsta e un fapt, nu o previziune. Totuși, unele date trebuie stocate mai degrabă din obligație (cred că există legi în sensul ăsta, mai ales în S.U.A.) decât pentru a fi folosite intens. Google a anticipat și nevoia asta și a lansat un serviciu de cold storage aflat în stadiu beta. Nu sunt primii, pentru că există deja Amazon Glacier. Însă promit că sunt mult mai rapizi în accesarea datelor puse la rece. Toată treaba asta costă 1 cent pentru 1 GB de stocare. Detalii despre accesarea și activarea serviciului găsiți pe blogul Google pentru developeri. Poate aveți nevoie ;)Google lanseaza un serviciu de stocare cu 1 cent pentru 1 GB


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  6 replies to "Google lanseaza un serviciu ieftin de stocare a datelor pe care nu le folosesti de obicei"

  • Mac

   „Cold storage”? :)

   • Gabriel Ursan

    Înțeleg că exprimarea se folosește și pentru tipul ăsta de găzduire, nu numai pentru rezervele de Bitcoins :)

   • Gabriel Ursan

    A… am înțeles acum la ce te referi. Nu, nu e typo :) Cold duce cu gândul la ”înghețarea”, ”criogenizarea” informației. De acolo vine exprimarea. Bineînțeles că e în cloud :)

  • Boc

   Exista multe legi de acest fel in SUA dupa 9/11. Google mereu face ceva nou. Sigur ca sunt mai rapizi decat Amazon Glacier. Google are un system mai dezvoltat.

  • Daniel H.

   Ce preturi dau ei pe harduri daca isi permit sa vanda la preturi deastea?

   • Gabriel Ursan

    E clar că au soluții bune din toate punctele de vedere. Totuși, eu cred că cuiul lui Pepelea este tehnologia de compresie și stocare într-un business din ăsta.

Comentează la acest articol