Google lanseaza un serviciu de stocare cu 1 cent pentru 1 GB

Google lanseaza un serviciu ieftin de stocare a datelor pe care nu le folosesti de obicei

Stocarea informației se mută pe internet și se va muta complet pe internet. Ăsta e un fapt, nu o previziune. Totuși, unele date trebuie stocate mai degrabă din obligație (cred că există legi în sensul ăsta, mai ales în S.U.A.) decât pentru a fi folosite intens. Google a anticipat și nevoia asta și a lansat un serviciu de cold storage aflat în stadiu beta. Nu sunt primii, pentru că există deja Amazon Glacier. Însă promit că sunt mult mai rapizi în accesarea datelor puse la rece. Toată treaba asta costă 1 cent pentru 1 GB de stocare. Detalii despre accesarea și activarea serviciului găsiți pe blogul Google pentru developeri. Poate aveți nevoie ;)Google lanseaza un serviciu de stocare cu 1 cent pentru 1 GB

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

6 Comments

 • Mac

  Reply Reply 12/03/2015

  „Cold storage”? :)

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 12/03/2015

   Înțeleg că exprimarea se folosește și pentru tipul ăsta de găzduire, nu numai pentru rezervele de Bitcoins :)

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 12/03/2015

   A… am înțeles acum la ce te referi. Nu, nu e typo :) Cold duce cu gândul la ”înghețarea”, ”criogenizarea” informației. De acolo vine exprimarea. Bineînțeles că e în cloud :)

 • Boc

  Reply Reply 12/03/2015

  Exista multe legi de acest fel in SUA dupa 9/11. Google mereu face ceva nou. Sigur ca sunt mai rapizi decat Amazon Glacier. Google are un system mai dezvoltat.

 • Daniel H.

  Reply Reply 14/03/2015

  Ce preturi dau ei pe harduri daca isi permit sa vanda la preturi deastea?

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 14/03/2015

   E clar că au soluții bune din toate punctele de vedere. Totuși, eu cred că cuiul lui Pepelea este tehnologia de compresie și stocare într-un business din ăsta.

Leave A Response

* Denotes Required Field