Genesis vs MyThemeShop

Genesis vs MyThemeShop sau Genesis vs Schema de la MyThemeShop. Cam despre asta voi vorbi în acest articol. Atât Genesis cât și MyThemeShop sunt furnizori de teme premium pentru WordPress. Am folosit Genesis mai bine de un an. Acum folosesc Schema.

Andrei Chira de la Simplenet a testat ambele teme cu un aer mult mai profesionist. Și a scris acest articol pe care vă recomand să-l citiți. În mare, sunt de acord cu ce a scris el acolo. În rest, sunt chestii de detaliu și utilizare în producție.

Recomand Genesis oricui are buget să-și permită framework-ul Genesis și o temă compatibilă. Dacă ai hosting la Simplenet primești gratis aceste beneficii, lucru care nu e deloc de neglijat. Am folosit Genesis multă vreme și am fost mulțumit. Nu am renunțat la Genesis dintr-un motiv anume. Pur și simplu am vrut să încerc ceva nou. Când mă lovesc piticii de pe creier, mă lovesc. Nu faceți neapărat ca mine. Pentru că schimbările presupun ceva efort. Oricum, nu am avut probleme de trafic atunci când am trecut de la Genesis la Schema. Nu s-a simțit schimbarea nici cu plus, nici cu minus. E drept că am avut ceva scor mai bun de viteză în Google Page Speed, dar nimic spectaculos. Oricum aveam scor bun. Și nu contează doar asta.

Dacă vă așteptați ca dintre Genesis și MyThemeShop să existe vreun câștigător absolut, ei bine, nu există. Pentru că în această analiză treburile sunt un pic subiective.

Dacă iei să purifici Schema de la MyThemeShop, vei observa niște avantaje față de temele Genesis. Practic, ăsta e argumentul lor de vânzare. Faptul că tema e optimizată să transmită către Google date de aranjare a blogului (ca să o zic în termeni simpli). Aș spune și că ambele variante sunt responsive, iar pe mobil se văd super. Schema (și în general temele de la MyThemeShop) se vede mai fain pe mobil față de Genesis.

Însă am avut ceva probleme cu Schema la capitolul fonturi. Unele nu se încadrau așa cum trebuie decât după un refresh. Iar utilizatorul nu stă să-ți dea refresh la blog ca să se vadă bine (e despre user experience). Acum am rezolvat, folosesc fontul Open Sans pe Schema și merge brici, dar dacă vrei să încerci alte fonturi s-ar putea să ai surprize și să trebuiască să te bagi un pic prin cod ca să le rezolvi. Cu fontul standard (Roboto parcă) sau cu Open Sans merge brici.

Totuși, nici Genesis nu e de neglijat. Nu degeaba framework-ul Genesis e atât de cunoscut și lăudat. Codurile au avut parte de un audit de la cei din echipa Automattic, adică cei care au creat WordPress. Asta spune multe. Plus că foarte mulți bloggeri de succes din afară folosesc Genesis. Dacă îmi permiteți comparația, Genesis e un fel de Apple în zona temelor WordPress. Fac bine, sigur și simplu ceea ce fac. Și după cum ziceam, dacă îți iei hosting de la Simplenet primești Genesis gratuit (adică economisești 100 de dolari din start).

Eu rămân momentan pe Schema. E o temă ok de la MyThemeShop. E simplă, curată și rapidă. O recomand la fel de mult cum recomand și Genesis :)Genesis vs Schema

12 comentarii la „Genesis vs MyThemeShop”

 1. Salut, vezi ca e linkul gresit spre mythemeshop aici: „Dacă iei să purifici Schema de la MyThemeShop, vei observa niște avantaje […]”

  Răspunde
 2. Am oscilat si eu mult timp intre cele doua. Acum sunt tot cu Schema Mythemeshop. As prefera Genesis daca ar face si ei un efort de design, toate temele arata la fel. Mi se par mai bune pentru dezvoltatorii carora le e simplu sa modifice dimensiunile continutului, header, sidebar, culorile. La Mythemeshop totul e in option panel.

  Răspunde
 3. Design-ul este foarte ok pentru schema, e o tema cu multe optiuni. Si pe genesis ai ceva optiuni, dar sa gasesti tema potrivita.
  Mi-am bagat si eu un pic nasul pe a mea, am mai scos din js-uri si am optimizat cat de cat CSS-ul.
  Marele dezavantaj este ca nu s-a facut niciun update din 2014 pentru framework, iar rich snippets s-a actualizat la inceputul anului.

  Dar pot trai si fara ele… :)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.