Galateanca talentata are nevoie de flaut. Avem maturitatea necesara sa ne implicam si in asa ceva?

Există foarte mulți oameni care au nevoie de bani pentru diverse aspecte. Dacă aș scrie despre toți credeți-mă că acest blog nu ar mai fi la fel. De aceea vă rog să nu vă supărați atunci când am să refuz anumite subiecte. Însă de data asta un subiect mi-a atras atenția.

Este vorba despre gălățeanca Tina Roman, proaspătă absolventă a liceului de arte Dimitrie Cuclin din Galați. Din fericire a fost admisă la Conservatorul Internațional de Muzică din Paris. Din păcate, flautul ei e o joacă de copii pe lângă ce i se cere acolo. Cu alte cuvinte, pentru a-și urma visul, trebuie să-și cumpere un flaut nou, marca Muramatsu. Costă cam 5.000 de euro.

Da, pare o sumă gigantică pentru un flaut. De fapt, nu este o sumă mică indiferent cum ai privi lucrurile. Numai că Tina nu deține această sumă și are nevoie de ajutor. Mă întreb oare dacă avem maturitatea necesară să înțelegem de ce ar merita să ne implicăm în astfel de cazuri. Nu vor fi mulți oameni, dar cred că vom găsi și câteva răspunsuri afirmative. Articolul ăsta nu e pentru cei care privesc lumea atât de tranșant încât ar putea spune: „Uite mă, asta are nevoie de flaut la 5.000 de euro și vrea s-o ajut când sunt atâția oameni care mor de cancer cu zile?

Articolul ăsta e pentru cei care gândesc dincolo de acest aspect și au capacitatea de a înțelege că și cazurile care necesită bani de educație și dezvoltare merită sprijinite, nu numai cazurile umanitare care necesită din păcate bani de supraviețuire. Eu m-am implicat pe blog în ambele tipuri de cazuri, dar acum a venit pur și simplu rândul unui caz ce ține mai mult de cultură și educație decât de altceva. Mă întrebați ce primiți dacă faceți bine și vă alăturați dezvoltării comunității? Iată o idee ce reiese dintr-un videoclip publicitar vechi…

Dacă vreți să o ajutați pe Tina să-și cumpere flautul necesar educației sale la Conservatorul din Paris aveți mai multe variante: 1. aBeauty clinique Galați este centru de colectare (puteți lăsa orice sumă de bani acolo contra unui proces verbal de predare-primire). 2. Puteți depune suma de bani direct în contul său bancar (deschis pe numele Tina Roman la BRD Galați) RO25BRDE180SV90192111800. 3. Dacă aveți cont pe GoFoundMe.com puteți să donați și aici.

Puteam scrie mai multe detalii despre caz, dar nu îmi stă în fire să sensibilizez opinia publică. Nu prea îmi iese. Cine înțelege ce trebuie să înțeleagă va acționa în consecință. În plus, pentru companiile care vor să se implice eu îmi pun blogul la bătaie. Pun banner 250×250 o lună în sidebar primului care donează cel puțin 100 euro Tinei și ofer advertorial celui care donează primul peste 200 de euro Tinei. În presă găsiți informații despre subiect aici. A… și mai e și o super gală de strângere de fonduri în seara zilei de 28 august 2014 – informații sunt aici.

3 comentarii la „Galateanca talentata are nevoie de flaut. Avem maturitatea necesara sa ne implicam si in asa ceva?”

  1. Am rugamintea sai transmiteti unul din nr. de telefon de la asociatia Pur si Simplu , Sa vedem despre ce e vorba. Ne puteti gasi in Galati la A5 langa Vodafon la apartamentul nr. 1
    Telefoane de contact; Mirela Lupu 0754911956, Ionel Enache 078705128, Catalin Azamfirei 0740808822.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.