Eu unul nu înțeleg victimele hoților

Nu mă prea uit la știri de obicei pentru că nu văd altceva decât foarte mulți oameni proști. Poate că sună un pic cam dur însă eu așa îi văd. Totuși, nu ai cum ca din când în când să auzi faptul că o casă a unui om plecat în străinătate a fost spartă și astfel când s-a întors acasă nu a mai găsit nimic. Există așadar hoți proști dar există și victime care sunt prea ușor de prădat.

Știm prea bine că există foarte mulți hoți. Nu numai în România, ci cred că nu există localitate, indiferent de țară sau continent, în care să nu existe cel puțin un locuitor căruia să îi placă portofelele furate sau care să mai împrumute câte ceva de pe la vecini, uitând să înapoieze obiectul respectiv.

Deci, suntem cu toții conștienți de faptul că nu toți ne vor binele și că există hoți. Nu cred că asta e noutatea. Totuși, dacă știm acest lucru de ce nu facem nimic pentru a ne feri de ei? De ce nu luăm măsuri ca să ne ținem bunurile departe de mâinile hoților?

Tehnologia a evoluat mult iar jafurile bine organizate nu au loc decât în filme. Sunt sigur că nu face nimeni un plan bine pus la punct atunci când sparge un geam și fură bijuteriile sau electronicele din casă. Nu, pur și simplu ei văd că nu locuiește nimeni acolo și când se lasă întunericul, intră și fură. Atâta tot. Nu planuri, nu strategii și nu organizații. Doar hoți care sparg un geam acolo unde nu există niciun sistem de supraveghere.

De ceva timp știu că e obligatoriu ca în fiecare magazin să se găsească și o cameră video pentru a nu mai exista atât de multe furturi precum și pentru a găsi mai repede hoțul atunci când se fură ceva. Cred că această lege ar trebui să ia în vizor și casele lăsate nesupravegheate și nu numai. Dacă îți permiți să lucrezi în Anglia pe mii de lire, ți-ai luat BMW și ți-ai făcut o vilă cu 2-3 etaje, atunci cred că îți permiți să dai și câteva sute de lei pe o cameră video care măcar să te ajute să găsești mai ușor hoțul. Totuși, după logica mea nu după studii făcute de specialiști, cred că îi cam piere curajul și tupeul hoțului atunci când vede că deasupra geamului pe unde plănuise să intre în casă există și o cameră video care l-ar putea face vedetă peste noapte.

Cred că ideea mai nu ar fi chiar greu de implimentat deoarece asigurarea casei ar putea impune acest lucru și astfel tuturor le-ar fi mai bine, mai puțin hoților desigur.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.