Eu merg la vot

Cică tânăr, 27 de ani, însurat, copil mic, apartament în rate, mașină în leasing. Mă duc la vot.

Habar nu am cine candidează, dar NU am să-mi anulez votul. Am idee, vă dați seama că nu-mi fur sacii de nisip singur din fața viiturii, dar nu mă prea preocupă subiectul “politicieni” astfel încât să fiu în stare să discut despre cât de bun e unul sau altul. Și pentru că votul e secret pot să spun că nici dacă aș ști nu v-aș spune cu cine aș vota. Văd eu mâine în fața buletinului de vot pe cine pun ștampila. Pot să vă spun în schimb cu cine nu voi vota :) Nu voi vota cu cei care au majoritatea pe baza asistaților social care au acest statut pe nedrept. Nu mă refer la asistații sociali pe bună dreptate, adică oamenii ăia care chiar suferă și nu vrem să fim în pielea lor. Mă refer la asistații sociali care nu vor să muncească chiar dacă pot face asta. Mă refer la asistații sociali pe care eu, cetățean de rând care nu sunt în targetul politicienilor, îi țin 0,00001% în spate alături de voi, degeaba.

O să recunosc că sunt un fel de Joffrey din Urzeala Tronurilor și merit să fiu otrăvit pentru că nu țin cu plebea aia săracă care merită să fie săracă, dar o să-mi asum asta oarecum pe banii mei. Mergeți și votați cu cine vreți voi chiar dacă faceți parte din cei care încercați să umpleți o piscină cu scuipat. Și omul a zis acolo mai bine decât orice jurnalist uns cu diverse mirodenii lichide.

Ce îmi place cel mai mult este că unii încă mai trăiesc cu patos treaba asta cu mersul la vot. Parcă s-a investit mai mult buget de marketing în faza cu mersul la vot decât în candidații în sine care în cazul unor partide pot fi și niște cozi de mătură că tot vor fi aleși. Bat pariu că dacă neocomunismul ăsta ar arde-o pe față ar avea mai mulți votanți decât populația cu drept de vot din statistici. Ăsta e și unul din motivele pentru care fizicul meu va merge la vot. Mereu.

Apreciez și orientarea către online a candidaților și a partidelor politice. E așa, o chestie salutară unde vezi cine și cum s-a ocupat precum în reclama cu site-urile: “Alegi să-ți facă site-ul vecinul de la 2 sau un profesionist?” Partea bună e că la mulți se ocupă încă vecinul de la 2 de marketingul online (pentru că e chiar amuzant – zici că sunt texte de la ei, dar nu sunt, sunt pe bune). Partea tristă e că analfabeții nu văd nici o diferență. Partea și mai tristă e că semianalfabeții nici măcar nu se chinuie să silabisească texte de gen. Partea epic tristă e că prostălanii au și un drept. De vot. Dar mai e și o parte bună a lucrurilor. Vor veni curând prezidențialele. Stai să vezi distracție. Stai să vezi bugete cheltuite de-aiurea și oameni de online care se dau de ceasu` morții încercând să pară utili și super ocupați. O să-i vezi. Că nu vor mai scrie pe blog decât cu chestii de gen: cum să vă spun eu că nu am nici o treaba cu nimeni, dar dacă ar fi după mine aș da o dâră de ștampilă cu votat pe cutare.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

14 comentarii la „Eu merg la vot”

  1. Daca vrei sa se afiseze homepage ca blog si nu grid, poti sa stergi home.php. Ar arata si mai bine. La fel se poate sterge si tagline-ul cu blog personal si il lasi doar pe homepage. Doar niste idei.

    Răspunde
  2. Sincer abia azi am aflat ca sunt alegeri :)) Sunt total rupt de lumea asta politica… Nu ma mai uit la stiri de mult timp. Prefer sa ma uit la Travel, History etc. Inainte ma uitam mai des dar mi-am dat seama ca ma agit degeaba si pierd timpu aiurea in loc sa fac ceva util pentru mine.

    Răspunde
  3. Eu daca prin absurd m-as duce la vot, cu siguranta as vota cel mai anonim dintre anonimi. Un fel de master of nobody, ala l-as vota. Dar momentan, inca am dubii, sa-mi misc fizicu’ dupa tura de 24 de ore pana la sectia de votare, sa n-o fac si sa-mi bag ceva in stampila lor si sa ma bag la somn, dubii si incertitudini.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.