Am lăsat să mai scadă un pic din valul de articole despre updateul PageRank™ de luna asta ca să spun şi eu ceva.

Hai să zicem că mi-am făcut timp să răspund la această leapşă, deci am să zic din start că blogul GabrielUrsan.ro nu a înregistrat nici un fel de îmbunătăţire a valorii PageRank™, rămânând la valoarea 3. La fel şi GSMRo.ro care a rămas de multă vreme tot la PageRank™ 4.

Totuşi, mulţi vorbesc mai nou despre importanţa Domain Authority, analiză oferită de binecunoscuţii de la SeoMoz. Domain Authority are o valoare cuprinsă între 0 şi 100. Cu cât valoarea Page Authority este mai mare, cu atât mai bine. Nu-s expert SEO şi decât să risc să vă traduc prost anumite chestii, mai degrabă vă invit să citiţi articolul acesta de pe SeoMoz unde aflaţi totul despre Page Authority.

În mare, dacă priviţi diagrama de mai jos, conform Business 2 Community, un SEO Rank ar fi compus din 27% domain trust, 22% link popularity, 21% textele ancoră de pe linkurile externe, 15% optimizarea SEO on-page, 7% registratorul domeniului şi hostingul, 6% traficul şi performanţele vizitatorului ? (oare se referă la valorile bounce rate?) şi 5% social media.

SEORank

E clar că „m-a mâncat” şi am căutat mai multe detalii despre uneltele de măsurare Page Authority şi am găsit unealta asta, conform căreia am 40 pe GabrielUrsan.ro. Bineînţeles că mi-am verificat şi colegii din b l o g r o l l şi se pare că suntem un grup cu o autoritate bună :), în general.

Domain Authority


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  23 replies to "Domain Authority"

  • Tudor

   Conform moonsy.com/domain_authority:

   22 chinezu.ro – pr = 5
   41 staupenet.ro – pr = 3 (am scazut zilele trecute de la 4)

   ceva nu se pupa cum trebuie.

  • D-Petre

   Pai cand am verificat eu la chinezu.eu era 60 …Tudor vezi ca ai verificat cu .ro si acolo e 22. :)

  • Interesant articolul tău! Am verificat și eu și îmi arată 100, ceea ce înseamnă că ceva nu e clar în regulă.Eu nu prea mă pricep la optimizare, pagerank, etc….Am verificat și pentru ale site-uri i îmi arată tot 100.

   • Gabriel Ursan

    Pai tu nu ai un domeniu, ai un subdomeniu pe wordpress.com si e normal ca un gigant ca wordpress.com ca sa aiba 100. Insa asta nu te ajuta foarte mult pentru ca trebuie sa lucrezi la autoritatea subdomeniului tau separat.

    • Bănuiam eu că trebuie să fie ceva la mijloc:) Mulțumesc mult!

     • Gabriel Ursan

      Nu ai pentru ce si succes :)! Merita sa te gandesti la un domeniu propriu pe viitor. Poate fi atasat direct la contul tau wordpress.com deja existent.

     • Mă gândesc de ceva timp la un domeniu propriu, dar pot face astfel încât să nu pierd articolele și comentariile pe care le am? Atașat înseamnă ca al dumneavoastră, nu?

     • Gabriel Ursan

      Exact. Ca al meu si spune-mi Gabi te rog. Fara dumneavoastra :).

     • Bine, Gabi :) Unde găsesc informații pentru începătorii ca mine, despre acest lucru ?

     • Gabriel Ursan

      Pe scurt iti pot spune eu. Trebuie sa-ti cumperi un domeniu mai intai. Dupa ce ti-ai cumparat domeniul, trebuie sa cumperi de la WordPress.com redirectionare catre domeniul tau (coasta 13 dolari/an), insa hostingul gratuit si toate facilitatile iti raman, deci e avantajos. Apoi schimbi name serverele domeniului tau cu cele ale wordpress si intr-o zi blogul tau se va regasi la adresa respectiva, intact.

     • Mulțumesc frumos pentru răspuns! :)

  • Yamasha

   Si daca am 46 e de bine sau de rau!? :D

  • Postolachi Dumitru

   Eu folosesc in mod frecvent WooRank pentru ca pe langa faptul ca-mi arata cat de mare o am :) am si sugestii acolo unde lucrurile nu sunt cum ar trebui sa fie!

   • Gabriel Ursan

    Si eu. Unealta o stiu de la tine de vreo 2 ani. Tot tu mi-ai povestit prima oara de ea.

  • Alinus

   Vad ca sunt 7 sectiuni, ma gandesc ca ar prinde mai mult decat bine cate un articol detaliat cu sfaturi, soluti, concluzi penteu fiecare domeniu…
   Cel mai dezamagit sunt de blog-ul lui Claudiu… doar 30… parca era seoist, ceva diplome de google, sunt de parere ca este loc de mai bine.
   Stiu ca este mai suparat de fel cladiu sper ca nu il deranjeaza parerea mea, nu asta e intentia mea!

   • Gabriel Ursan

    Blogul lui Claudiu este unul complet personal si scrie destul de rar pe el. Eu il citesc atunci cand scrie. Insa, crede-ma, Claudiu are niste domenii cu un Page Authority impresionant acolo unde isi doreste sa aiba :).

  • Pato Basil

   Eu cred ca e bine, insa stiu ca-l am de ceva vreme… si nu s-a modificat :(, banuiesc ca se modifica destul de greu mai ales in mai bine!

  • Lucian

   Eu am 24, nu stiu exact ce reprezinta:))

  • Soacra

   Sunt putin dezamagit de scorul 35, si mai suparat pentru scaderea la PR3… vad ca m-a pedepsit google pentru lipsa de interactiune cu blogul meu sau cu celelalte bloguri pe care le mai citesc.

   • Gabriel Ursan

    Daca nu ai mai activat de mult, nu are rost sa fii dezamagit. Iti vei reveni ok, stai linistit. Iar 35 nu e un scor rau.

Comentează la acest articol