Despre ”ultra” smartphone-ul LG V10

LG lansează un smartphone de tip ”ultra”. Numele său este LG V10. Hai să vedem un pic despre ce e vorba. Vă pun și câteva poze la final. Primul smartphone LG din seria V vine cu o echipare premium, care are ca scop o experiență multimedia avansată. LG V10 oferă funcții noi și remarcabile, precum cel de-al doilea ecran, o cameră frontală dublă și modul video manual, care permit atât realizarea, cât și consumul de conținut multimedia la un standard ridicat.

Noul model dispune și de o baterie detașabilă de 3.000 mAh și slot pentru card microSD. De altfel, acesta este primul smartphone care atinge standardele SanDisk Extreme Photo-Imaging Capabilities (EPIC), standarde care au rolul de a scoate în evidență telefoanele care oferă o experiență bună în domeniile foto și video.

LG introduce un al doilea ecran ca un afișaj suplimentar deasupra celui principal QHD IPS Quantum de 5,7 inci. Funcționând în mod independent, cel de-al doilea ecran poate fi configurat ca un afișaj „always on”, pentru a spori productivitatea modelului V10 fără a afecta durata de viață a bateriei. Cel de-al doilea ecran poate fi setat pentru a afișa vremea, ora, data și pictograma bateriei atunci când ecranul principal este oprit. Cu afișajul principal activ, cel de-al doilea ecran poate fi setat pentru a converti într-o zonă dedicată comenzi rapide sau aplicații preferate.

Ca și în cazul LG G4, LG V10 oferă o bună calitate în ceea ce privește realizarea, editarea și distribuirea conținutului video. V10 este primul smartphone care are mod manual pentru video, tehnologie îmbunătățită față de LG G4, unde era disponibilă doar pentru fotografii, pentru a fi folosită și la înregistrările video.

Cu modul Video Manual, utilizatorii pot realiza cu ușurință clipuri video de calitate profesională, având posibilitatea să modifice viteza de declanșare, rata cadrului, ISO, cantitatea de alb și adaptarea focalizării în timpul înregistrării.

Videoclipurile pot fi înregistrate în trei rezoluții – HD, FHD sau UHD – și două rapoarte de aspect – 16:9 standard sau 21:9 cinematic. În plus față de capacitățile sale impresionante video și audio de nivel profesional, LG V10 oferă aceste caracteristici suplimentare, care permit o calitate superioară pentru conținutul video și audio:

 • Înregistrare continuă: utilizează stabilizarea electronică a imaginii (EIS) optimizată pentru înregistrarea video în vederea neutralizării mișcării, ajutând la captarea conținutului video clar atunci când telefonul este în mișcare.
 • Ajustare Video: crearea unui video prin combinarea mai multor videouri mai scurte.
 • Editate automata de 15 secunde: crearea unui video scurt, prin eliminarea automată a cadrelor neclare și a scenelor statice.
 • Editor video rapid: modificarea raportului de cadre și adăugarea efectelor, cum ar fi culorile și muzica de fundal.

LG V10 alb lateral dreapta

LG V10 a fost proiectat pentru a face utilizatorul să se simtă cât mai confortabil. Rama laterală Dura Guard protejează telefonul de lovituri dure și rostogoliri. Pe partea din spate și de jos a ecranului, carcasa Dura oferă o protecție sporită împotriva impacturilor directe. Carcasa Dura este moale la atingere, dar rezistentă la zgârieturi și impact puternic. Mai mult decât atât, modelul de pe spate a fost proiectat special pentru a oferi o prindere mai sigură, chiar și atunci când este folosit în mișcare. Centrul de testare și certificare independentă MET Laboratories a testat LG V10 dându-i drumul de la aproximativ 1,2 m în mod repetat, la unghiuri diferite si a constatat ca acesta este extrem de rezistent la șoc, încadrându-l în categoria “MIL-STD-810G Transit Drop Compliant”.

Sunetul oferit de modelul LG V10 a fost conceput pentru a fi foarte bun în categoria sa. V10 dispune de tehnologie EES Hi-Fi DAC de 32 de biți, creată de proiectanții de produse audio de înaltă performanță special pentru profesioniști. LG V10 detectează automat dispozitivele conectate și oferă opțiuni personalizabile de control al sunetului. LG V10 este primul dispozitiv comercial care utilizeză Qualcomm Technologies TruSignal™, tehnologia proiectată pentru a optimiza în mod inteligent puterea semnalului, în orice moment, pentru mai puține apeluri pierdute, date mai rapide și o mai bună acoperire, indiferent de modul în care telefonul este ținut.

Alături de populara funcție Knock Code, LG V10 dispune de un nou senzor de amprentă digitală pentru a debloca telefonul inteligent și pornirea simultană a ecranului.

LG V10 va fi disponibil în România la prețul de 3,099 RON la retailerii electro IT.

Galerie foto LG V10

Specificații tehnice de bază LG V10

 • Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 808 Processor
 • Ecran: Principal – 5,7 inci QHD IPS Quantum Display (2560 x 1440/513ppi)
 • Secundar – 2,1 inci IPS Quantum Display (160 x 1040/513ppi)
 • Memorie: 4GB LPDDR3 RAM/64GB eMMC ROM/microSD (până la 2TB)
 • Cameră: Principală – 16MP cu diafragmă de F1.8/ISO 2.0 Frontală – 5MP, cu două lentile (80o unghi standard/120o unghi larg)
 • Baterie: 3,000mAh (detașabilă)
 • Sistem de operare: Android 5.1.1 Lollipop
 • Dimensiuni: 6 x 79.3 x 8.6mm
 • Greutate: 192g
 • Rețea: LTE-A Cat. 6
 • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac/Bluetooth 4.1/NFC/USB 2.0
 • Culori: Negru/Alb/Bej/Albastru Oceanic/Albastru Opal

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.