Despre ”luminițile” de sărbători în orașe

Eu sunt din Galați. Acum 2 ani am avut un oraș îmbrăcat în lumină. Atunci multă lume a comentat că s-au aruncat cu bani degeaba. Acum un an nu am avut deloc luminițe de sărbători. Atunci multă lume a comentat că suntem un oraș uitat de lume. Anul acesta avem luminițe de sărbători pe arterele principale ale orașului, iar strada Brăilei arată cel puțin bine. Îmi place.

Eu sunt adeptul luminițelor de sărbători. Și o să vă spun și de ce. Dacă mereu te gândești la bani nu o să mai ai timp să te bucuri de viață. E ca și cum ai zice că nu mai mergi la teatru pentru că nu ai bani de dat pe teatru degeaba. La urma urmei sunt niște actori care joacă pe o scenă.

E ca și cum nu ai mai merge la film sau la un spectacol din aceleași considerente. Aceeași poveste și la concerte sau alte activități de entertainment. Luminițele de sărbători sunt exact același lucru. Sunt un fel de entertainment pentru locuitorii unui oraș. Nimic mai mult. Atâta vreme cât cheltuielile sunt moderate și nu exagerate, nu văd de ce nu ar exista luminițe de sărbători. Suma vieții oamenilor este compusă din experiențe, din trăiri, din sentimente. Dacă pierdem și chestiile astea, cu ce mai rămânem?

Da, cu niște bani la buget pe care nici măcar nu-i putem accesa ca să-i ducem către străzi, spitale, grădinițe, școli etc. Și chiar dacă ai avea acces la ei, e ca și cum te-ai îngropa cu ei și deja nu mai contează. Pentru că viața e a naibii de scurtă.

Constantin Brâncuși spunea că atunci când încetăm să mai fim copii începem să murim. Și îi dau dreptate. Suntem într-o cursă nebună după bani care nu se termină niciodată. Luminițele de sărbători sunt doar o bucurie de care avem parte o dată pe an. Dacă dispare și treaba asta e nasol…

Îi înțeleg pe cei care zic că e risipă de energie și de bani. Pragmatic vorbind probabil așa e. Cu multe chestii e cam la fel. Însă nu totul se rezumă la asta. Și nu mă înțelegeți greșit, nu îndemn către consumerism. Îndemn doar către a ne simți bine. Și pentru a te simți bine uneori e nevoie și de luminițe de sărbători, de concerte, de piese de teatru, de filme, de actvități de cultură și de de entertainment. Suntem oameni și avem nevoie de mici bucurii. Cel puțin asta e părerea mea proprie și personală. Nu uitați să fiți și copii uneori. Nu e rău. Uneori e chiar bine.

Luminite de sarbatori

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Despre ”luminițile” de sărbători în orașe”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.