Stiai ca ai nevoie de segmentare? Afla cum sa faci campanii de email marketing!


Clientii asteapta sa te pliezi nevoilor acestora. Daca intelegi impactul marketing-ului, iti vei da seama ca tehnologia moderna iti pune la dispozitie pentru afacerea ta, diverse metode si anume: comunicare directa cu firma, personalizarea produselor si a fiecarei oferte, baze de date puternice care sa iti faciliteze procesul de identificare a clientilor si inregistrarea lor.

Din punct de vedere financiar, fiecare companie ar trebui sa se foloseasca de orice informatie valoroasa si sa fidelizeze clientii. Bineinteles, daca isi doreste sa si-i pastreze. Si e cert ca raspunsul e afirmativ.

Opteaza pentru mesaje individuale pentru fiecare client si apeleaza la specialisti in baze de date.

De astazi, poti face lucrurile sa se miste in cadrul afacerii tale. Nu trebuie sa irosesti luni intregi pentru a colecta date, informatii exacte despre nisa care corespunde produselor comercializate de tine. Cumpara o lista firme si informeaza-te, astfel irosesti timp si buget. Nu te mai suprataxa!

In momentul in care un client va dori sa cumpere un produs de la tine, sa fii sigur ca are un motiv clar. Apoi, isi va pune o intrebare, iar raspunsul il vei oferi chiar tu prin beneficiile produselor tale, nicidecum prin descrierea caracteristicilor sale, cum gresesc cei mai multi dintre antreprenori. In loc sa scoata in fata beneficiile produsului, nu fac decat sa se promoveze agresiv.

Nu trebuie sa uiti un aspect: in spatele fiecarei persoane, exista o decizie de cumparare diferita. 

Sa povestim un pic despre segmentare

Ce este termenul se segmentare si de ce are nevoie de el afacerea ta?

Pentru ca o baza de date sa fie bine structurata, va trebui imparti fiecare grup de clienti in doua segmente: barbati si femei, sau sa ii asezi intr-o ordine, dupa varste si domeniile de interes. De ce sa faci acest lucru? Pentru ca doar astfel, vei obtine o rata de raspuns favorabila si vei fi competitiv ca si antreprenor.

Aici vorbim de email marketing. In momentul in care un mail de la tine ajunge in casuta postala, clar va trebui sa trezeasca interesul pentru a fi deschis si citit. Altfel, nu vei face decat sa iti pierzi timpul si sa faci investitii proaste.

Ce sa nu faci? Nu adopta niciodata strategii comune. Incearca sa aplici strategii diferite. Opteaza pentru o buna segmentare.

Sa iti dam un exemplu logic ca sa intelegi mai bine termenul de segmentare si de ce trebuie sa il pui cat mai repede in practica. Asa cum tu gandesti diferit si ceilalti au farmecul lor aparte prin actiuni si mentalitate, asa si o afacere functioneaza precum creierul uman. Clientii au asteptari si gusturi diferite. Daca tu nu vei face procesul de segmentare a clientilor si nu vei personaliza fiecare mesaj in parte, vei risca sa trimiti acelasi text la toti si vei pierde mai mult de jumatate dintre ei. De ce? Pentru ca acelasi text nu se va plia pe nevoile tuturor. Chiar vrei sa iesi in pierdere? Increderea se recastiga greu, sa stii!

Tu ce preferi? Stii cum sa corelezi cele mai bune rezultate pentru afacerea ta? Consulta email marketing preturi si alege promovarea eficienta pe toate canalele media.

close

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Stiai ca ai nevoie de segmentare? Afla cum sa faci campanii de email marketing!”

  1. E greu să faci segmentare după ce ai deja o listă consistentă bulk. Practic trebuie să o iei de la capăt și la lista inițială să speri că nimerești ceva cu mesajul tău.

    Răspunde
    • De ce ar fi greu? Ii pui sa completeze un chestionar banal de exemplu si ai deja o segmentare de baza.Le dai si tu ceva moka sa iti completeze chestionaru totusi :)) Poti sa mai segmentezi si in functie de link-ul pe care intra, cam in orice autoresponder ai click tracking.Deci segmentare pe baza de interes(real)

      Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.