De unde bani, de unde bani?

Ieri am fost un pic în vizită cu fiică-mea în cartierul unde m-am născut și am crescut până acum vreo 2-3 ani. Am observat în parcare un cuplu pe care nu îl cunoșteam. El era îmbrăcat cu niște haine care aproape că strigau de ieftine ce erau. Nu cred că hainele pe care le purta depășeau 20-25 lei. Ea era îmbrăcată ceva mai decent. Aveau o fetiță mai mică (3-4 ani) și un băiat mai mare (6-7 ani). Ambii copii foarte bine îngrijiți. Și veseli. Iar băiatul avea o bicicletă foarte frumoasă care lucea. Nu zic nici că trebuie să te sacrifici pentru copii la sânge, nici că nu trebuie să o faci, că e prea lungă discuția. Însă am simțit un profund respect față de oamenii ăia pentru că aveau copiii îngrijiți, chiar dacă se vedea cu ochiul liber că situația lor financiară nu era tocmai roz. Iar în momente din astea foarte trist e că stai să te întrebi cum unii se chinuie și reușesc trebuie să aibă o garderobă sărăcăcioasă de vară cu 20-30 lei (și nu exagerez), iar alții vorbesc de 600.000 de euro ca de 10 lei (și nu exagerez). Și nu-i așa că e normal să vină întrebarea: de unde bani, de unde bani?

6 comentarii la „De unde bani, de unde bani?”

 1. Se fac si milioane de E, dar nu prea dorm bine noaptea oamenii aia. Sa-i lasam pe ei sa fie fericiti in treburile lor. Pana la urma… vor pica unul cate unul. Intotdeauna roata se intoarce :)

  Răspunde
 2. Sunt persoane ce nu pun pret pe aspectul exterior. Intro familie cu buget mic, daca parintii fac sacrificii si copiii trebuie invatati ce inseamna sacrificiul. Mai tarziu, in adolescenta, cand cheltuielile sunt mult mai mari, nu cred ca parintii vor reusi sa ii convinga ca nu sunt bani. Exista riscul sa incerce sa isi procure ceea ce isi doresc, in alt mod.
  Din exemplul din articol, tatal e cel sacrificat. :)

  Răspunde
 3. Sau standardul lor în materie de vestimentație e destul de jos?
  Că trebuie să recunoaștem (și no offense), nu toată lumea știe să se îmbrace, sau nu cheltuie foarte mulți bani pe haine cu bună știință (am prieteni, cuplu de medici stomatologi care în proporție de 85-90% se îmbracă, frumos, elegant, de la second).

  Da, de apreciat grija lor pentru copii. Știu familii unde, deși părinții se îmbracă din mall-uri, juniorii zici că sunt de la casa de copii.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.