De făcut vecinilor care încă mai dau muzica tare la 12 noaptea și mai fac petreceri acasă

Eu am copilărit pe vremea când era la modă să scoți boxele pe geam și să pui muzică la maxim. Ba mai mult, exista și concurență. Cum scoteai boxele pe geam, cum la 10 minute apărea vecinul de la blocul din față cu ale sale boxe și cu repertoriul său de muzică lăutărească.

Nu făceam eu personal asta, dar am participat la multe ”baieramuri” în stilul ăsta. Dimineața se încheia de obicei în fața blocului pe la 6 cu un casetofon cu baterii și o casetă cu Rudărel. Iar cu ultimii bani se lua cel mai ieftin bidon de bere la 2 litri și 3 Viceroy la bucată din care fumam între 6 și 9 inși, câte una pe rând.

Asta se întâmpla acum 12-14 ani. Că nu se putea altfel. Nu prea erau opțiuni. Poliția știa mereu la ce adresă să vină când primea telefoane de la vecini. Uneori se dădea drumul la ușă, alteori nu. Iar ca setul să fie complet, în plină vară mereu să găsea un prieten care să aibă o rezervă de pocnitori rămase de la Crăciun. Pe care cel mai probabil le arunca pe scară pe la 5 dimineața înainte să se iasă la Rudărel pe bordură. Vremuri de demult. Asta a fost. Trecutul nu poate fi șters.

Însă în 2017 chestiile astea nu mai sunt la modă. Pentru că există cluburi în care să mergi și să-ți bulești creierii cu muzică, alcool și cu alte chestii care ”îți dau bine”. Pe vremuri chestiile care îți dădeau bine nici măcar nu prea existau. Și dacă existau, nu ni le permiteam.

În seara asta pe la aproape 12 noaptea se auzea în blocul în care locuiesc muzică ca pe vremuri. Era sâmbătă seara. Nu mă deranja. Cu anumite excepții, Duminica nu prea e zi de muncă la marea majoritate a locatarilor. Am zâmbit și mi-am adus aminte de vremurile de mult apuse.

Însă mi-am și imaginat trollingul suprem pe care îl poți face unui vecin care face din astea pe vremurile astea. Te duci la el la ușă, bați și când îi deschide îi zâmbești. Și începi să numeri de-al de-o sută de mii până faci 2 milioane. Îi întinzi banii zâmbind și îi zici: ”Frate, eu nu chem poliția, dar dacă tot ai chef de distracție ia de-aici 2 milioane și mergi la un club să o faci bine măcar. E de porc să mai faci așa ceva în vremurile astea. Uite și niște rachiu bun de prună de la mine ca să te spargi un pic, că ăia 2 milioane nu vor fi suficienți să te îmbeți prea tare în club.” Și după aia pleci.

Probabil că un cocalandru autentic și roșior la față precum un violator din sat nu va reacționa la treaba asta, dar un grup de fițoși care au BMW-ul parcat în față și conduc cu iPhone-ul în mână se va gândi de două ori înainte să se facă de rahat cu astfel de obicieuri preistorice. Toți am fost prin zona aia, dar există un moment în care nu mai poți să faci din astea. Gen 2017.

Închei cu un set de poze realizate în vremuri de mult apuse. Prin Rusia. Probabil le-ați mai văzut. Nu contează. Pot fi văzute din nou. În vreo două eu m-am regăsit deja :). Voi?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „De făcut vecinilor care încă mai dau muzica tare la 12 noaptea și mai fac petreceri acasă”

    • A fost doar o inspirație de moment. Nu-mi voi face o obișnuiță din a posta poze din astea :) Și la noi erau cluburi acum 15 ani, numai că nu prea aveam vârsta necesară să mergem în cluburi. Și nici bani :)

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.